ৰেল মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশত বলবত্ কৰা ‘লক ডাউন’ৰ সমচোৱাত জনসাধাৰৰণৰ বাবে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে চেনী, নিমখ আৰু খোৱাতেলৰ যোগান নিশ্চিত কৰিব ‘ভাৰতীয় ৰে’ল’-য়ে
২৩মাৰ্চৰ পৰা ৪এপ্ৰিল,২০২০ পৰ্যন্ত ১৩৪২টা ডবাত চেনী, ৯৫৮টা ডবাত নিমখ আৰু ৩৭৮টা তেল পৰিবাহী ডবাত কৰা হৈছে খোৱাতেলৰ পৰিবহণ
05 APR 2020 3:27PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশত বলবত্ কৰা ‘লক ডাউন’ৰ সমচোৱাত জনসাধাৰণৰ বাবে পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে চেনী, নিমখ আৰু খোৱাতেলৰ যোগান নিশ্চিত কৰিব ভাৰতীয় ৰে’ল-য়ে। কোনো পৰিস্থিতিতে যাতে সৰ্ব সাধাৰণ ৰাইজে এনে সামগ্ৰীৰ নাটনি অনুভৱ কৰিবলগীয়া নহয় তাৰ বাবে বিভাগটোৱে বিশেষ তত্পৰতা গ্ৰহণ কৰিছে।
ইফালে, যোৱা ২৩মাৰ্চৰ পৰা ৪এপ্ৰিল, ২০২০ পৰ্যন্ত ১৩৪২টা ডবাত চেনী, ৯৫৮টা ডবাত নিমখ আৰু ৩৭৮টা তেল পৰিবাহী ডবাত খোৱাতেল পৰিবহণ কৰা হৈছে। উল্লেখ্য যে এনেধৰণৰ একোটা ডবাত ৫৮ৰ পৰা ৬০ টন পৰিমাণৰ খাদ্য সামগ্ৰী কঢ়িওৱা হয়। বিস্তৃত তথ্য তলত উল্লেখ কৰা হ’ল:
ক্ৰমিক
নং
তাৰিখ
ডবাৰ
সংখ্যা
চেনী
ডবাৰ
সংখ্যা
নিমখ
ডবাৰ
সংখ্যা
খোৱা তেল
1.
23.03.2020
42
168
-
2.
24.03.2020
-
168
50
3.
25.03.2020
42
42
-
4.
26.03.2020
42
42
-
5.
27.03.2020
42
42
-
6.
28.03.2020
126
42
50
7.
29.03.2020
210
42
42
8.
30.03.2020
252
8
-
9.
31.03.2020
293
84
-
10.
01.04.2020
210
-
-
11.
02.04.2020
-
133
64
12.
03.04.2020
41
103
122
13.
04.04.2020
42
84
50
Total
1342
958
378
মালবাহী ৰে’লগাড়ীসমূহৰ চলাচলৰ ওপৰত শীৰ্ষ পৰ্যায়ৰ বিষয়াসকলে বিশেষ নিৰীক্ষণৰ ব্যৱস্থা কৰিছে। পোনতে বিভন্ন স্থানত সামগ্ৰীসমূহ উঠাওতে বা নমাওতে সন্মুখীন হোৱা বিভিন্ন সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হৈছিল যদিও এতিয়ালৈ সেয়া বহু পৰিমাণে সমাধান কৰিব পৰা গৈছে। এনেধৰণৰ সমস্যাৰ সমাধান সূত্ৰ উলিওৱাৰ বাবে ৰে’ল বিভাগে কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ লগতে সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ সৈতে সততে যোগাযোগ ৰাখিছে।

Ministry of Railways
Indian Railways ensures that supply of sugar, salt and edible oil are fully maintained for consumption of the common man during the COVID-19 lockdown
From 23rd March to 4th April 2020, Railways has transported 1342 wagons of sugar, 958 wagons of salt and 378 wagons/tanks of edible oil
05 APR 2020 3:27PM by PIB Delhi
Indian Railways has been making all efforts to ensure that there is no shortage of sugar, salt and edible oil for consumption of the common man during the nationwide lock down due to COVID-19. The loading, transportation and unloading of these essential commodities has been in progress in full swing during this period.
During last 13 days from 23rd March to 4th April 2020, Railways loaded and carried 1342 wagons of sugar, 958 wagons of salt and 378 wagons/tanks of edible oil (One wagon contains 58-60 ton consignment). Details are as follows:
Sl.
No.
Date
No. of wagons of
Sugar
No. of wagons of
Salt
No. of wagons of Edible Oil
1.
23.03.2020
42
168
-
2.
24.03.2020
-
168
50
3.
25.03.2020
42
42
-
4.
26.03.2020
42
42
-
5.
27.03.2020
42
42
-
6.
28.03.2020
126
42
50
7.
29.03.2020
210
42
42
8.
30.03.2020
252
8
-
9.
31.03.2020
293
84
-
10.
01.04.2020
210
-
-
11.
02.04.2020
-
133
64
12.
03.04.2020
41
103
122
13.
04.04.2020
42
84
50
Total
1342
958
378
Freight movement is being closely monitored by officials at very senior level. Issues which were earlier being faced by Railways at many terminal points in loading and unloading operations are being effectively resolved. Indian Railways along with Ministry of Home affairs is keeping in touch with State Governments to sort out any such operational issue if they arise.