Ministry of Rural Development
Direct cash transfer to women PMJDY account holders under PM Garib Kalyan Package for the month of April 2020 in the light of COVID-19 pandemic
Staggered withdrawal of money by account-holders at branches, BCs and ATMs
03 APR 2020 12:25PM by PIB Delhi
The Ministry of Rural Development is releasing the lump sum amounts @ Rs. 500/- per woman to Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana (PMJDY) accountholders (as per number of such accounts intimated by banks), for April 2020, and the same have been credited to the designated accounts of individual banks on 2nd April 2020.
This follows the announcement made by the Finance Minister on 26.3.2020 regarding ex-gratia payment of Rs. 500/- per women PMJDY account holders, for next three months, under the PM Garib Kalyan Package.
In order to maintain social distancing and orderly withdrawal of money by beneficiaries, the Department of Financial Services (DFS) has directed the banks to stagger the arrival of account-holders at branches, BCs and ATMs for withdrawal of money. Following is the schedule of disbursement based on the last digit of the account number of the beneficiary:
Women PMJDY accountholders
having account number with last digit as
Date on which amount could be
withdrawn by the beneficiaries
0 or 1
3.4.2020
2 or 3
4.4.2020
4 or 5
7.4.2020
6 or 7
8.4.2020
8 or 9
9.4.2020
After 09.04.2020, the beneficiaries may go to the branch or BC on any date as per normal banking hours. Banks may accordingly phase out the credit to beneficiary accounts. Banks have been advised to intimate the above schedule to the beneficiaries through sms intimation as per the following text:
“We care for you. Under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, a sum of Rs. 500/- pm has been deposited in the a/c of Women Jan Dhan Yojana Beneficiaries for the month of April 2020. Pl contact your Branch/ Bank Mitra tomorrow/ on …….(date) to avoid inconvenience. Stay safe stay healthy!”
(Bank may choose the appropriate option from the underlined text)
In addition to sms messages as per the above text, local publicity (through local channels/ print media/ cable operators/ local radio/ other channels) may also be carried out making clear that the money credited to the accounts is available for withdraw when required and if the beneficiary needs to draw the money immediately, she may approach the bank branch or BC as per the schedule mentioned in para 3 above. It may be emphasised that the schedule has been drawn up in the interest of orderly disbursement while maintaining social distancing.
In this context, State Level Bankers' Committee (SLBC) convenors have been directed to immediately contact the State Governments, apprise them of the staggering plan and seek their support for suitable security arrangements at branches, BC kiosks and ATMs. The State Government may also be requested to issue suitable instruction to the District administration and police authorities to support the bank in arranging orderly disbursement of money to be beneficiaries and in carrying out local publicity.
Heads of all Public Sector and Private Sector Banks have been asked to issue suitable instructions in this regard to Branch officials and Business Correspondents.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
পি.এম. গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী নুপী একাউন্ত হোল্দরশিংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী য়েংদুনা এপ্রিল থা ২০২০গীদমক দাইরেক্ত কেশ ত্রান্সফর
একাউন্দত হোল্দরশিংনা ব্রাঞ্চশিং, বি.সি.শিং অমসুং এ.তি.এম.শিংদা পৈশা পরেং লেপতুনা লৌথোকপা
03 APR 2020 12:25PM by PIB Imphal
খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়না এপ্রিল ২০২০গীদমক্তা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা (পি.এম.জে.দি.ৱাই.)গী একাউন্ত হোল্দরশিংদা (বেঙ্কনা অসিগুম্বা একাউন্তশিংগী নম্বর পীখিবা) নুপী অমমমদা লুপা ৫০০গী চাংদা চাউরাকপা শেনফম পীগদৌরি অমসুং শেনফম অসি এপ্রিল ২, ২০২০দা তোঙান তোঙানবা বেঙ্কশিংদা মাগী মাগী একাউন্তা ক্রেদিৎ তৌগনি।
খোংথাং অসি পি.এম. গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা, মথংগী থা অহুমগীদমক্তা থা খুদিংগী নুপী পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত হোল্দরশিংদা লুপা ৫০০গী এক্স-গ্রেসিয়াগী পীবগী মতাংদা শেল-থুম মন্ত্রীনা ২৬.০৩.২০২০দা লাওথোকখ্রবা মতুংদা পাইখৎলকপনি।
বেনিফিসরীশিংনা সোসিয়েল দিস্তেংসিং ঙাক্না চৎননবা অমসুং পৈশা লৌথোকপা ঙম্নবা ফাইনান্সিয়েল সর্বিসকী দিপার্তমেন্ত (দি.এফ.এস.)না বেঙ্কশিংদা পৈশা লৌথোক্নবগীদমক ব্রাঞ্চশিং, বি.সি. অমসুং এ.তি.এম.দা একাউন্তহোল্দরশিংনা লাকপদা পরেং লেপহন্নবা খঙহনখি। বেনিফিসরীশিংগী একাউন্ত নম্বরগী অরোইবা দিজিৎকী মতুং ইন্না য়েন্থোকপগী সেদ্যুল মখাদা পীরিঃ
একাউন্ত নম্বরগী অরোইবা দিজিৎ মখাগী অসুম্না ওইবা পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী নুপী একাউন্ত হোল্দরশিং
বেনিফিরীশিংনা শেনফম লৌথোকপা য়াগদবা তাং
০ নত্ত্রগা ১
৩.৪.২০২০
২ নত্ত্রগা ৩
৪.৪.২০২০
৪ নত্ত্রগা ৫
৭.৪.২০২০
৬ নত্ত্রগা ৭
৮.৪.২০২০
৮ নত্ত্রগা ৯
৯.৪.২০২০
বেনিফিসরীশিংনা ০৯.০৪.২০২০গী মতুংদা, তাং অমা হেক্তদা মহৌশাগী বেঙ্ককী মতমদা ব্রাঞ্চ নত্ত্রগা নত্ত্রগা বি.সি.দা চৎপা য়াগনি। বেঙ্কনা বেনিফিসরীগী একাউন্তা ফেজগী মতুং ইন্না ক্রেদিৎ তৌবা য়াগনি। বেঙ্কশিংদা খঙহনখ্রে মদুদি মখোয় মখাদা পীরিবা ৱারোলগী মতুং ইন্না এস.এম.এস.কী খুৎথাংদা বেনিফিসরীশিংদা মথক্তা পনখ্রিবা সেদ্যুল অসিগী মতাংদা খঙহনগদবনিঃ
“ঐখোয় অদোমগীদমক চেকশিঞ্জরি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা এপ্রিল থা ২০২০গীদমক্তা নুপী জন ধন য়োজনাগী বেনিফিসরীগী একাউন্তা লুপা ৫০০গী শেনফম থা খুদিংগী তুংশিনগনি। চানবীদুনা খুদোংচাদবশিংদগী ঙাকথোক্নবা হয়েং/……. (তাং)দা অদোমগী ব্রাঞ্চ/বেঙ্ক মিত্রগা উনবীয়ু। শোইদ-ঙামদনা লৈবীয়ু, হকচাং ফনা লৈবীয়ু!”
(বেঙ্কনা খঙহল্লিবা ৱারোল অসিদগী চুনবা ওপ্সন খনবা য়াই)
মথক্কী ৱারোলগী মতুং ইন্না এস.এম.এস. মেসেজ অসিদা নত্তনা, লোকেল পব্লিসিতী (লোকেল চেনেলশিং/প্রিন্ত মীদিয়া/কেবল ওপরেতরশিং/লোকেল রেদিও/অতৈ চেনেলশিংগী থোংদা)সু তৌবা য়াই মদুদি একাউন্ততা ক্রেদিৎ তৌখিবা শেনফম খুদিংমক বেনিফিসরীশিংনা খুদক্তা লৌথোকপগী মথৌ তারকপা মতমদা মথক্তা পনখ্রিবা পেরা ৩দা পল্লিবা সেদ্যুলগী মতুং ইন্না বেঙ্ক ব্রাঞ্চ নত্ত্রগা বি.সি.দা চৎপা য়াই। পনবা য়াই মদুদি সেদ্যুল শেমবা অসি সোশিয়েল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎতুনা পৈশা লৌথোকপা য়ানবগীদমক্নি।
মসিগীদমক্তা, স্তেৎ লেভেল বেঙ্কিং কমিতী (এস.এল.বি.সি.) কনভেনরশিংবু মতম অদুগী রাজ্য সরকারশিংগা পাউ ফাওননবা, মখোয়বু অসিগুম্বা পরেং শেমবগী থৌরাং অসিবু খঙহন্নবা লোইননা ব্রাঞ্চসিং, বি.সি. কিয়োস্ক অমসুং এ.তি.এম.দা পাইখৎলিবা মতিক চাবা চেকশিন থৌরাংদা মতেং লৌননবসু খঙহনখি। রাজ্য সরকারশিংদা বেনিফিসরীশিংদা শেল য়েন্থোক্নবগী থৌরাং তৌবদা বেঙ্কশিংগী মতেং পাংবীনবগীদমক দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং পুলিসকী ওথোরিতীশিংদা মতিক চাবা য়াথং পীনবা অমসুং লোকেল পব্লিসিতী চৎননবগীদমকসু হায়জখি।
পব্লিক সেক্তর অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর বেঙ্কশিংগী মকোক পুম্নমক্তা হিরম অসিগী মতাংদা ব্রাঞ্চ ওথোরিতীশিং অমসুং বিজিনেস কোরেস্পোন্দেন্তশিংদা মতিক চাবা য়াথং পীননবসু হায়খি।