ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରିନ୍ସ ଅଫ ୱେଲ୍ସଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
02 APR 2020 8:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁରୁବାର ପ୍ରିନ୍ସ ଅଫ ୱେଲ୍ସଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନରେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି ।
ଦୁଇ ନେତା କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ଗତ କିଛିଦିନ ହେଲା ବ୍ରିଟେନରେ ପ୍ରାଣ ହରାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମବେଦନା ଜ୍ଞାପନ କରିଥିଲେ । ନିକଟରେ ଅସୁସ୍ଥ ହୋଇ ପଡିଥିବା ପ୍ରିନ୍ସ ଚାର୍ଲସ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ସହ ତାଙ୍କର ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ କାମନା କରିଛନ୍ତି ।
ମହାମାରୀ ମୁକାବିଲାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ଜାତୀୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବାର ସଦସ୍ୟଙ୍କ ସହିତ ବ୍ରିଟେନର ପ୍ରବାସୀ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କ ଭୂୟସୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରିନ୍ସ ଚାର୍ଲସ । ବ୍ରିଟେନରେ ଭାରତୀୟ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଧାର୍ମିକ ଓ ସାମାଜିକ ସଂଗଠନ ଦ୍ୱାରା ସାଧିତ ନିଃସ୍ୱାର୍ଥପର ସେବାର ମଧ୍ୟ ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ।
ବର୍ତମାନର ସଙ୍କଟପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ଥିତିରେ ଭାରତରେ ଫସି ରହିଥିବା ବ୍ରିଟେନ ନାଗରିକଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଥିବା ସୁବିଧା ଓ ସହାୟତା ପାଇଁ ପ୍ରିନ୍ସ ଚାର୍ଲସ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଆୟୁର୍ବେଦ ପ୍ରତି ସର୍ବଦା ଋଚି ରଖି ଆସିଥିବା ପ୍ରିନ୍ସ ଚାର୍ଲସଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଛୋଟ ଆନିମେସନ ଭିଡିଓ ଦ୍ୱାରା ମୌଳିକ ଯୋଗାଭ୍ୟାସ ଶିଖାଇବାକୁ ଭାରତର ଉଦ୍ୟମ ତଥା ପାରମ୍ପରିକ ଘରୋଇ ପଦ୍ଧତିରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧିର ପ୍ରସାର ପାଇଁ ନିଆ ଯାଉଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ସମ୍ପର୍କରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅବଗତ କରାଇଛନ୍ତି । ବର୍ତମାନ ସ୍ଥିତିରେ ସୁସ୍ଥ ଓ ନିରାମୟ ରହିବା ପାଇଁ ଏହି ପଦକ୍ଷେପକୁ ପ୍ରିନ୍ସ ଚାର୍ଲସ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and His Royal Highness The Prince of Wales
02 APR 2020 8:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Royal Highness The Prince of Wales.
The two dignitaries discussed the ongoing COVID-19 pandemic. Prime Minister conveyed his condolences for the loss of life in the UK over the past few days. He expressed satisfaction that His Royal Highness had recovered from his own recent indisposition, and wished him lasting good health.
HRH The Prince expressed his appreciation for the members of the Indian diaspora in the UK, including many members of the National Health Service, who were playing a seminal role in combatting the pandemic. He also referred to the selfless work being done by religious and social organisations of the Indian community in the UK.
HRH The Prince thanked the Prime Minister for the facilitation and assistance provided for UK citizens stranded in India during the present crisis.
Prime Minister thanked HRH The Prince for the keen interest he has always taken in Ayurveda. He explained the recent Indian initiative aimed at teaching basic yoga exercises through short animation videos, and disseminating easy home-made traditional remedies for enhancing immunity. HRH The Prince appreciated the potential of these initiatives for enhancing health and wellbeing, especially in the present situation.