প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী য়াইফনবা লৈবা লুপশিংগা ৱারি শানখি
30 MAR 2020 3:15PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামগী য়াইফনবা লৈবা লুপশিংগী মীহুৎশিংগা ৱারি শানখি । প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কোভিদ-১৯ থেংন্নবা লৈবাক পুম্বা অসিনা খাংবা কনব অমসুং অমতা ওইবা উৎলি । লৈবাক অমগী সেবা তৌবগী খ্বাইদগী ফবা মওংদি লায়রবশিং অমসুং তোল্লবশিং সেবা তৌবনি হায়না মহাত্মা গান্ধীনা হায়রমখি । মীওইবগী সেবা তৌনবা শরুক য়ারিবা লুপশিংগী কৎথোকপা অদু মহাক্না থাগৎখি । প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হায়রিবা লুপশিং অসিদা অখন্নবা মগুন অহুম লৈরি: মীওইবগী খনবা, মীয়াম য়ৌহনবা অমসুং মীয়ামগা শম্নবা অমসুং থবক তৌনিংবগী ৱাখল্লোন অদুনি । মসিনা মরম ওইদুনা মখোয়দা থাজবা থম্লি । মহাকনা হায়খি মমাংদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা মওংদা লৈবাক অসিনা অৱাবা মায়োকনরি অমসুং হায়রিবা লুপশিং অসিগী থবক অমসুং রিছোসশিং দরকার ওইরি । লায়রবশিংগী দরকার ওইবশিং ফংহনবদা হায়রিবা লুপশিং অসিনা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরি অমসুং অনাবশিং অমসুং লায়রবশিং সেবা তৌবদা অমসুং মেদিকেলগী খুদোংচাবশিং পীনবা মখোয়না কৎথোক্লি । শিংনবা অসি থেংন্নবা লৈবাক অসিনা অতেনবা অমসুং অশাংবা মীৎয়েংগী পান্দমশিং দরকার ওইরি । প্রধান মন্ত্রীনা মখানা হায়খি, অরানবা থাজবশিং অমসুং অরানবা পাউশিং থেংনবদা মখোয়না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি । লাইনিংগী মিংদা মীওই কয়া মফম কয়াদা পুল্লি অমসুং মীয়াম লাপ্না লৈনবগী নিয়মশিং থুগাইরি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা ভাইরস অসি শন্দোরকপা থিংনবা মীয়াম লাপ্না লৈনবগী মরুওইবা অদু মখা তানা শন্দোকপা দরকার ওইরি । লুরবা তানফম অসিদা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি মীয়ামগী লুপশিংগী মীহুৎশিংনা থাগৎখি । ভাইরস শন্দোরকপা থিংনবা সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং মখোয়না থাগৎখি । পি এম-কিয়ারস ফন্দদা মতেং পাংগনি অমসুং মসিগী অৱাবা তারবা মতম অসিদা মখোয়গী মীওইশিং লৈবাক্কী থবক তৌনবা কৎথোক্কনি হায়না মখোয়না ৱাশকখি । দিজিতেলগী খুৎথাংদা পায়খৎলিবা মীয়াম ৱাখল তাহনবা, চানবা পেকেতশিং য়েন্থোকপা, সেনিতাইজরশিং অমসুং হিদাকশিং য়েন্থোকপা অমসুং মেদিকেলগী মতেং পীবগী মখোয়না হৌজিক পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা মখোয়না পাউদমখি ।
মীয়ামদা খঙহনবগী মরুওইবা, লায়রবশিংদা তঙাইফদনা চংদবা য়াদ্রবশিং ফংহনবা , মেদিকেলগী খুদোংচাবশিং ফংহনবা অমসুং কোভিদ-১৯না শোকহল্লবশিং সেবা তৌনবা ভলুন্তিয়ারশিংগী মরুওইবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না পনখি । মহাক্না হায়খি অরানবা পাউ শন্দোকপা থিংনবা মেদিকেল অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা পাউতাকশিং মীয়ামদা পীবা মরুওই । লাইচৎ অসি থেংন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা দরকার ওই ।
ৱারি শানবা অদুদা প্রধান মন্ত্রীগী এদভাইজর অমসুং নিতি অয়োগকী সি ই ও শরুক য়াখি ।

Prime Minister's Office
PM interacts with social welfare organizations
PM praises the dedication and commitment of the organizations towards serving humanity
PM exhorts the organizations to continue working towards helping the poor and the needy
Both short-term measures and long-term vision needed to overcome the challenge of COVID-19
Entire nation is displaying immense resilience, grit and patience in facing the challenge: PM
Representatives of social welfare organizations praise leadership of PM in navigating a complicated situation with dexterity
30 MAR 2020 3:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today interacted with representatives of organizations working towards social welfare, via video conference.
Prime Minister said that the entire nation is displaying immense resilience, grit and patience in facing the challenge of COVID-19. Recalling that Mahatma Gandhi used to say that serving the poor and downtrodden is the best way to serve the nation, he praised the dedication and commitment of the participating organization towards serving humanity.
Prime Minister observed that these organizations have three distinct specialities: humane approach, massive reach and connect with people and a service mindset, due to which they are trusted implicitly. He said that the nation is facing an unprecedented crisis and needs the service of these organizations and their resources like never before. He suggested that the organizations can play a huge role in arranging for basic necessities for the poor, and can also dedicate their medical facilities and volunteers to serving patients and the needy. He highlighted that the nation needs both short-term measures and a long-term vision to overcome the challenge.
Prime Minister added that they have a big role to play in countering superstitions, beliefs and misinformation. He observed that in the name of beliefs, people have been seen gathering in places and flouting social distancing norms, adding that it is necessary to further spread the importance of maintaining social distancing to check the spread of the virus.
The representatives of the social welfare organizations praised the leadership of the Prime Minister in navigating a complicated situation with dexterity. They lauded the pro-active measures of the government which have been effective in controlling the spread of the virus. They pledged support to the PM-CARES fund, adding that their workforce will be dedicated completely to the cause of serving the nation in this time of crisis. They also talked about the work being done currently by them to meet the challenge through awareness campaigns through digital means, distribution of essentials, food packets, sanitizers, medicines and provision of medical help to those in need.
Prime Minister reiterated the importance of spreading awareness, helping the poor and needy through arranging for basic necessities, provision of medical facilities and dedicating the volunteers to the cause of serving those impacted by COVID-19. He stressed on the importance of giving medical and scientific advice and countering misinformation. Prime Minister also underlined the need to keep working together to face the challenge of the pandemic.
Advisor to the Prime Minister and CEO, NITI Aayog also participated in the interaction.