ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଓ କୁୱେତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
01 APR 2020 7:08PM by PIB Bhubaneswar
କୁୱେତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଶେଖ ସବହ ଅଲ-ଖାଲେଦ ଅଲ-ହମଦ ଅଲ-ସବହଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କୁୱେତର ମହାମହିମ ଅମୀର, ରାଜ ପରିବାର ତଥା କୁୱେତବାସୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ ସେମାନଙ୍କ ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କାମନା କରିଥିଲେ । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଡୋଶୀ ରାଷ୍ଟ୍ର କୁୱେତ ସହିତ ଭାରତର ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ଵାରୋପ କରିଥିଲେ ।
ବିଶ୍ଵରେ ବଢିଚାଲିଥିବା କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣର ଉଭୟ ଘରୋଇ ଏବଂ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଉପରେ ଦୁଇ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । କୋଭିଡ-19ର ମୁକାବିଲା ଲାଗି ଦୁଇ ଦେଶର ଅଧିକାରୀମାନେ ନିୟମିତ ଭାବେ ସମ୍ପର୍କରେ ରହିବେ, ଯାହାଫଳରେ ସୂଚନାର ଆଦାନ ପ୍ରଦାନ ହୋଇପାରିବ ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ସହଯୋଗ ତଥା ସହାୟତାର ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହେବ ।
ମହାମହିମ କୁୱେତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୋର ଦେଇ କହିଥିଲେ ଯେ, କୁୱେତରେ ବିଶାଳ ଭାରତୀୟ ସମୁଦାୟଙ୍କ ଯୋଗଦାନକୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ବହୁତ ମହତ୍ଵ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନର ପରିସ୍ଥିତିରେ ସେମାନଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ଓ କଲ୍ୟାଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଜାରି ରଖିବ । କୁୱେତର ଏହି ପ୍ରକାର ଆଶ୍ଵାସନା ଲାଗି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଧନ୍ୟବାଦ ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହିତ ପ୍ରଶଂସା ମଧ୍ୟ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister and PM of Kuwait
01 APR 2020 7:08PM by PIB Delhi
Prime Minister had a telephonic conversation today with His Highness Sheikh Sabah Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabah, Prime Minister of the State of Kuwait.
Prime Minister conveyed his greetings and best wishes for the good health of His Highness The Amir of Kuwait, the Royal Family, and the people of Kuwait. He underlined the importance that India attaches to its relations with Kuwait, a valued member of India’s extended neighbourhood.
Both leaders discussed the domestic and international aspects of the ongoing COVID-19 pandemic. They agreed that their officials would maintain regular contact during the health crisis, in order to exchange information and explore avenues of cooperation and mutual support.
His Highness the Kuwaiti Prime Minister stressed that the State of Kuwait greatly values the contributions of the large Indian community in Kuwait, and would continue to ensure their safety and welfare in the present situation. Prime Minister expressed his warm thanks and appreciation for this kind reassurance.