তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
দূৰদৰ্শনৰদ্বাৰা টেলিভিশ্যনৰ সোণালী দিন ঘূৰাই অনাৰ প্ৰস্তুতি
কে’বল অপাৰেটৰসকলক উদ্দেশ্যি ডি ডি, লোকসভা আৰু ৰাজ্যসভা টিভি চেনেলকেইটাৰ বাধ্যতামূলক যোগানৰ বাবে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ নিৰ্দেশাৱলী প্ৰকাশ
30 MAR 2020 8:32PM by PIB Guwahati
লকডাউনত ঘৰত সোমাই থকা মানুহৰ বাবে সময়খিনি অধিক উপভোগ্য কৰি তুলিবৰ বাবে দূৰদৰ্শনে অতীজৰ সোণালী দিনৰ অনুষ্ঠানসমূহ টেলিভিশ্যনত পুনঃসম্প্ৰচাৰৰ প্ৰস্তুতি হাতত লৈছে। তলত দিয়া অনুষ্ঠানসমূহ পুনঃসম্প্ৰচাৰণৰ সূচীত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে –
১. চাণক্যঃ ডি ডি ভাৰতীত ২০২০ ৰ এপ্ৰিলৰ প্ৰথম সপ্তাহৰ পৰা আবেলিৰ সময়ছোৱাত প্ৰতিদিনে চন্দ্ৰপ্ৰকাশ দ্বিৱেদীৰদ্বাৰা পৰিচালিত ৪৭ টা খণ্ড সম্প্ৰচাৰৰ আঁচনি কৰা হৈছে।
২. উপনিষদ গঙ্গাঃ ডি ডি ভাৰতীত ২০২০ ৰ এপ্ৰিলৰ প্ৰথম সপ্তাহৰ পৰা আবেলিৰ সময়ছোৱাতে চিন্ময় মিশ্যন ট্ৰাষ্টৰদ্বাৰা প্ৰযোজিত আৰু ড০ চন্দ্ৰপ্ৰকাশ দ্বিৱেদীৰদ্বাৰা পৰিচালিত ৫২ টা খণ্ড সম্প্ৰচাৰৰ আঁচনি কৰা হৈছে।
৩. শক্তিমানঃ ডি ডি নেশ্যনেল নেটৱৰ্কত ২০২০ ৰ এপ্ৰিলৰ পৰা দিনৰ ১ বজাত দৈনিক এঘন্টাকৈ মুকেশ খান্না অভিনীত বিখ্যাত ধাৰাবাহিকখন সম্প্ৰচাৰৰ আঁচনি কৰা হৈছে।
৪. শ্ৰীমান-শ্ৰীমতীঃ ডি ডি নেশ্যনেল নেটৱৰ্কত ২০২০ ৰ এপ্ৰিলৰ পৰা দিনৰ ২ বজাত মাৰ্কণ্ড অধিকাৰী পৰিচালিত হাস্যমধুৰ ধাৰাবাহিকখনে পুনৰ ভুমুকি মাৰিব।
৫. কৃষ্ণ কলিঃ ডি ডি নেশ্যনেলত ৰাতি ৮.৩০ বজাত ১৮ টা খণ্ড সম্প্ৰচাৰৰ আঁচনি কৰা হৈছে।
ইয়াৰ আগতেই ২০২০ ৰ ২৮ মাৰ্চৰ পৰাই তলত উল্লিখিত ধাৰাবাহিকসমূহৰ পুনঃসম্প্ৰচাৰণ আৰম্ভ হৈছে।
১. ৰামায়ণঃ ডি ডি নেশ্যনেলত প্ৰতিদিনে ৰাতিপুৱা ৯ বজাত আৰু ৰাতি ৯ বজাত ৰামানন্দ সাগৰৰ ৩৫ মিনিটৰ ৭৮ টা আৰু ৩০ মিনিটৰ ৩০ টা খণ্ডযুক্ত প্ৰতিষ্ঠিত তথা সৰ্বজনগ্ৰাহ্য ধাৰাবাহিকখন সম্প্ৰচাৰিত হৈ আছে।
২. মহাভাৰতঃ দুপৰীয়া ১২ বজাত আৰু সন্ধ্যা ৭ বজাত ৪৫ মিনিট দৈৰ্ঘৰ ৯৭ টা খণ্ডৰ সম্প্ৰচাৰণ আৰম্ভ হৈছে।
৩. ব্যোমকেশ বক্সিঃ দৈনিক পুৱা ১১ বজাত এঘন্টাকৈ ৫২ টা খণ্ডৰ সম্প্ৰচাৰণ আৰম্ভ হৈছে।
৪. চাৰ্কাছঃ ৰাতি ৮ বজাত শ্বাহৰুখ খান অভিনীত ১৯ টা খণ্ডৰ সম্প্ৰচাৰণ আৰম্ভ হৈছে।
৫. হাম হ্যে নাঃ ডি ডি নেশ্যনেল নেটৱৰ্কত ২৮.৩.২০২০ ৰ পৰা ৰাতি ১০ বজাত ৬০ টা খণ্ডৰ সম্প্ৰচাৰণ আৰম্ভ হ’ব।
৬. তু তৌতা ম্যে মেইনাঃ ডি ডি নেশ্যনেল নেটৱৰ্কত ২৮.৩.২০২০ ৰ পৰা ৰাতি ১০.৩০ বজাত দৈনিক ২৬ টা খণ্ডৰ সম্প্ৰচাৰণ আৰম্ভ হ’ব।
লগতে এই কথাও মনকৰিবলগীয়া যে সকলো ডি টি এইচ/কে’বল অপাৰেটৰৰ বাবে কে’বল টিভি নেটৱৰ্কছ (নিয়ন্ত্ৰণ) আইনৰ অধীনত দূৰদৰ্শনৰ সকলো চেনেলৰ লগতে লোকসভা আৰু ৰাজ্যসভা টিভি চেনেলকেইটাৰ যোগান ধৰাটো বাধ্যতামূলক। অন্যথা তেওঁলোক এই আইনৰ ১১, ১২ আৰু ১৮ নং ধাৰামতে বিচাৰাধীন হ’ব।

Ministry of Information & Broadcasting
Doordarshan set to bring back Golden Era of television
Ministry of I&B issues advisory to Cable operators for mandatory carriage of DD, LSTV and RSTV channels
30 MAR 2020 8:32PM by PIB Delhi
Doordarshan is all set to make staying at home more enjoyable for people during the lockdown by bringing its Golden Era shows back on television. The following shows are scheduled for re-telecast
1. Chanakya : 47 episodes, directed by Chandraprakash Dwivedi is planned for daily telecast in the afternoon time bands of DD Bharti from 1st week of April, 2020.
2. Upanishad Ganga: 52 episodes, produced by Chinmaya Mission Trust and directed by Dr Chandraprakash Dwivedi, also scheduled for afternoon slots on DD Bharti starting 1st Week of April, 2020.
3. Shaktimaan: the famous serial featuring Mukesh Khanna planned for a 1-hour daily telecast on DD National network from April 2020 at 1 PM.
4. Shriman Shrimati: the rib tickling comedy produced by Markand Adhikari is scheduled for a comeback on DD National from April 2020 in the 2 PM slot.
5. Krishna Kali: 18 episodes are scheduled for a daily telecast at 8:30 PM on DD National
Ahead of the above television serials, the re-telecast of the following has already begun on 28th March 2020.
1. Ramayan: from the stable of Ramanand Sagar’s catalogue comprising 78 episodes(35 minutes each) and 30 episodes(30 minutes each) being telecast on DD National everyday at 9 AM and 9 PM
2. Mahabharat: 97 episodes (45 minutes) is being telecast in the 12 noon and 7 PM slots.
3. Byomkesh Bakshi: 52 episodes telecast for 1 hour daily at 11 am
4. Circus: 19 episodes and featuring Shahrukh Khan is being aired at 8 PM
5. Hum Hain Na: comprising of 60 episodes has been scheduled starting from 28.3.2020 as a daily serial at @10.00pm on DD National Network
6. Tu Tota Main Maina: comprising of 26 episodes has been scheduled as a daily serial from 28.3.2020 everyday @10.30pm on DD National Network
It is further highlighted that it is mandatory for all the DTH/Cable operators to show all the DD Channels as well as Lok Sabha and Rajya Sabha Channels as per the Cable Television Networks (Regulation) Act. Non carriage of these channels is liable for action under Section 11, 12 and 18 of the Act.