বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
ই-কমাৰ্চ আৰু লজিষ্টিক উদ্যোগৰ ষ্টেকহ’ল্ডাৰসকলৰ সৈতে শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলৰ ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ যোগেদি বৈঠক;
অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহ সুৰক্ষিত আৰু সুবিধাজনক উপায়েৰে জনসাধাৰণলৈ যোগানৰ নিশ্চিতিৰ বাবে চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ বুলি মন্তব্য
27 MAR 2020 12:28PM by PIB Guwahati
ৰে’লৱে আৰু বাণিজ্য তথা উদ্যোগ মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে বৃহস্পতিবাৰে ই-কমাৰ্চ আৰু লজিষ্টিক উদ্যোগৰ ষ্টেকহ’ল্ডাৰসকলৰ সৈতে ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেখা দিয়া সমস্যাসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিবলৈ ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ যোগেদি বৈঠকত মিলিত হয়৷ তেওঁ উদ্যোগসমূহৰ নেতৃবৰ্গক অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহ জনসাধাৰণলৈ সুৰক্ষিত আৰু সুবিধাজনক উপায়েৰে জনসাধাৰণলৈ যোগানৰ নিশ্চিতিৰ বাবে চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ বুলি আশ্বাস প্ৰদান কৰে৷
এই বৈঠকখনত ই-কমাৰ্চ উদ্যোগসমূহ যেনে স্নেপডীল, শ্ব’পক্লুজ, ফ্লিপকাৰ্ট, গ্ৰ’ফাৰ্চ, নেটমেড, ফাৰ্মইজি, ১এমজি টেক, উড়ান, এমাজন ইণ্ডিয়া, বিগ বাস্কেট, জ’মেট আদিৰ প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে মেট্ৰ’ কেশ্ব এণ্ড কেৰী, ৱালমাৰ্ট, আৰপিজি, ডেলহিভাৰী, ছেফএক্সপ্ৰেছ, পে’টিএম, ছুইগী আদিৰ দৰে লজিষ্টিক উদ্যোগৰ প্ৰতিনিধিসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰে৷
ডিপিআইআইটিয়ে নিয়মিতভাৱে খুচুৰা ব্যৱসায়ী আৰু ই-কমাৰ্চ উদ্যোগসমূহক অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগান শৃংখল অব্যাহত ৰখাব বাবে নিৰীক্ষণ কৰি আছে৷ ডিপিআইআইটিৰ প্ৰয়াসৰ ফলতেই গৃহ মন্ত্ৰালয়ে ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ বাবে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী যোগান কিদৰে অব্যাহত ৰাখিব লাগে সেই সন্দৰ্ভত মানসম্পন্ন কাৰ্যকৰী প্ৰক্ৰিয়া জাৰী কৰিছে৷ সামগ্ৰীসমূহৰ যোগান যাতে নিকা প্ৰণালীৰে সম্পন্ন হয় তাৰবাবে বিভাগটোৱে এই সমূহ বাস্তৱিক সময়ত নিৰীক্ষণ কৰিবলৈ নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষও স্থাপন কৰিছে৷
ইণ্ডিয়া পেটেণ্টছ কাৰ্যালয়ে চলিত লক্-ডাউনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত বিভিন্ন আইন, ৰিপ্লাইৰ ফাইলিং আৰু মাচুলসমূহৰ পৰিশোধ আদিৰ তাৰিখসমূহ সম্প্ৰসাৰিত কৰিছে৷ ইয়াৰ জৰিয়তে লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত পেটেণ্ট, ডিজাইন আৰু ট্ৰেডমাৰ্কৰ আবেদন প্ৰদান কৰাৰ বাবে আবেদকসকল উপকৃত হ’ব৷

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal holds video conference with stakeholders from e-Commerce and Logistics industry;
Says the Government is committed to ensure that essential goods reach the people in the most convenient and safest manner
27 MAR 2020 12:28PM by PIB Delhi
The Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal held a video conference with stakeholders from e-Commerce and Logistics industry on Thursday, to discuss the issues faced by them due to COVID19 lockdown and measures to resolve them. He assured the industry leaders that the Government is committed to ensure that essential goods reach the people in the most convenient and safest manner.
The meeting was attended by representatives of following e-Commerce Companies: Snapdeals, Shopclues, Flipkart, Grofers, NetMeds, PharmEasy, 1MG Tech, Udaan, Amazon India, Big Basket, Zomato. Large Retail Operators were represented by Metro Cash & Carry, Walmart, RPG while Express Industry Council, Delihivery, Safexpress, PayTM, Swiggy represented Logistics Operators.
DPIIT has been regularly engaging with retailers and e-commerce companies to ensure that the supply chain of essential goods is maintained and various facilities continue to function smoothly. As a result of efforts made by DPIIT, Ministry of Home affairs has issued standard operating procedure for State Government’s guidance on how to handle various aspects related to supply of essential goods. The Department has also set up a control room to monitor in real time the status of transportation and delivery of goods, manufacturing, delivery of essential commodities to common man and the difficulties being faced by various stakeholders during the lockdown period
The Indian Patents Office has, in view of the lockdown, extended the date for completion of various acts, filing of replies, payment of fees, etc. This will help all those applicants for whom due date for submission of applications for patent, design and trademarks were falling during the lockdown period.