প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
অপপ্ৰচাৰৰ পৰা দূৰৈত থাকক আৰু ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ সংক্ৰমণৰ বেলিকা চিকিৎসাৰ সহায় লওকঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
দুয়োখন হাত একেলগ কৰি নমস্কাৰ কৰাৰ অভ্যাস পুনৰ গঢ়ি তোলাৰ এয়া উপযুক্ত সময় বুলি ক’লে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
07 MAR 2020 2:12PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জনঔষধি পৰিযোজনাৰ একাংশ হিতাধিকাৰী আৰু জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ স্বত্তাধিকাৰীৰ সৈতে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে বাৰ্তালাপ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰু ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ ভাবুকি মোকাবিলা কৰাৰ বাবে সকলো ধৰণৰ প্ৰয়োজনীয় পদক্ষেপ হাতত লৈছে৷ তেওঁ কয় যে ভাৰতত দক্ষতাসম্পন্ন চিকিৎসকৰ সমান্তৰালভাৱে ইয়াৰ নাগৰিকসকলৰ মাজতো সম্পূৰ্ণ সজাগত পৰিলক্ষিত হৈছে৷ তেওঁ কয় যে দায়িত্বশীল নাগৰিকসকলৰ ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা আছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সঘনাই হাত ধোৱাটোৱেই যথেষ্ট নহ; ইয়াৰ সমান্তৰালভাৱে হাঁচিওৱা অথবা কাঁহৰ পৰা সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধৰ বাবে সকলোৱে মুখ আৰু নাক ঢাকি ৰখা উচিত৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়, “ক’ৰোনা ভাইৰাছ সংক্ৰমণ হোৱা বুলি নিশ্চিত হোৱা সকলো ব্যক্তিক আছুতীয়াকৈ ৰখা হৈছে৷ যদি কোনো সংক্ৰমিত ব্যক্তিৰ সংস্পৰ্শলৈ অহা এজন ব্যক্তিক সন্দেহ কৰা হয়, তেতিয়া তেওঁ অলপো আতংকিত নহৈ স্বাস্থ্য পৰীক্ষাৰ বাবে ওচৰৰ হাস্পতাললৈ যাওক৷ পৰিয়ালৰ বাকীবোৰ লোকৰো সংক্ৰমণ হোৱাৰ সম্ভাৱনা থাকে, সেয়েহে তেওঁলোকৰো প্ৰয়োজনীয় পৰীক্ষা কৰা উচিত৷”
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সকলোকে বিশ্বব্যাপি হোৱা ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ সন্দৰ্ভত যিকোনো ধৰণৰ অপপ্ৰচাৰ কৰাৰ পৰা বিৰত থকাৰ লগতে চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শৱলী মানি চলিবলৈ আহ্বান জনায়৷
তেওঁ কয়, “এইটো সত্য যে সমগ্ৰ বিশ্বই নমস্কাৰ দিয়াৰ অভ্যাস গঢ়ি তুলিছে৷ যদিও আমি কেতবোৰ কাৰণত এই অভ্যাস ত্যাগ কৰিছিলো, হাতযোৰ কৰি নমস্কাৰ দিয়াৰ অভ্যাস পুনৰ গঢ়ি তোলাৰ এয়াই উপযুক্ত সময়৷”

Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana
Avoid rumours and seek medical help in case of corona virus infection: PM
Right time to reintroduce the habit of joining hands in Namaste, says PM
07 MAR 2020 2:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today, interacted with the beneficiaries of Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana and store owners of Jan Aushadhi Kendras, through video conference.
Prime Minister said the central government and the state governments are taking all the required steps to tackle the threat of corona virus. He said India also has very skilled doctors medical star resources as well as complete awareness among the citizens. He said that vigilant citizens have a very important role in preventing the spread of the corona virus.
Prime Minister said that the importance of frequent washing of hands cannot be overemphasised. Also one should cover one’s mouth and nose while sneezing or coughing to prevent infecting others, he added.
“All the confirmed cases of Corona virus infection are being kept under necessary supervision. But if a person suspects that he has come in contact with an infected partner, then he need not panic but go to a nearby hospital for a check up. The rest of the people in the family are also more prone to infection, in which case they should also undergo necessary tests”, Prime Minister added.
Prime Minister, Shri Narendra Modi requested to avoid any kind of rumormongering about the pandemic Corona Virus andadvised to seek and follow only the doctor's advice.
“And yes, the whole world is making a habit of Namaste. If for some reason we have given up this habit, then it is also the right time to reintroduce this habit of joining hands in Namaste’’, he added.