প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাৰ ৭৪তম অধিৱেশনৰ সমান্তৰালভাৱে চাইপ্ৰাছৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্রীৰ বৈঠক
26 SEP 2019 11:10PM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাৰ ৭৪তম অধিৱেশন উচ্চ পৰ্যায়ৰ বৈঠকৰ
সমান্তৰালভাৱে প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে চাইপ্ৰাছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত নিকছ আনাষ্টাছিয়াডেছৰ সৈতে বৈঠকত মিলিত হয়৷
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ যোৱা ছেপ্টেম্বৰ মাহত চাইপ্রাছ ভ্ৰমণৰ পাছত দ্বিপাক্ষিক সম্পর্কৰ বিভিন্ন দিশক লৈ ব্যাপক আলোচনাত মিলিত হয়৷
২০১৮-১৯ বিত্তীয় বৰ্ষত উভয় দেশৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক বাণিজ্যৰ পৰিমাণ আছিল ৪৬৪ মিলিয়ন মার্কিন ডলাৰ৷ দুয়োগৰাকী নেতাই তেওঁলোকৰ আলোচনাত এই বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ পৰিমাণ বৃদ্ধিৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ নিৰাপত্তা পৰিষদত ভাৰতৰ স্হায়ী সদস্যপদৰ দাবীকে ধৰি এনএছজি আৰু বিভিন্ন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় গোটত ভাৰতে সদস্যভূক্তি হোৱাৰ বিষয়ে চাইপ্রাছ চৰকাৰে জনোৱা সমর্থনৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে৷ তেওঁ চাইপ্রাছৰ স্বাধীনতা, সার্বভৌমত্ব, আঞ্চলিক অখণ্ডতা আৰু একতাৰ সন্দৰ্ভত ভাৰতৰ সমর্থন পুনৰ দোঁহাৰে৷
তেওঁলোকে বিশ্বজুৰি সন্ত্রাসবাদৰ সমস্যা মোকাবিলাকে ধৰি বিভিন্ন আঞ্চলিক আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিষয়ক লৈ আলোচনা কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্রী মোদীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি আনাষ্টাছিয়াডেছক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সৌৰ মৈত্ৰীত যোগদান কৰিবলৈ আহ্বান জনায়৷

Prime Minister's Office
Prime Minister's meeting with President of Cyprus on the sidelines of UNGA 74
26 SEP 2019 11:10PM by PIB Delhi
Prime Minister met President of the Republic of Cyprus, H.E. Mr. NicosAnastasiades on the sidelines of the High Level Segment of the UNGA 74.
Both leaders discussion the broad spectrum of bilateral relations, pursuant to the State visit of Hon’ble President of India to Cyprus in September, 2018.
In 2018-19, bilateral trade stood at US$ 464 mn. The two leaders stressed the need to enhance the volume of bilateral trade and investment given the considerable potential and strengths of the two economies.
Prime Minister thanked the government of Cyprus for its support to India’s candidature for UNSC permanent membership in an expanded Security Council, NSG and other international platforms. He reiterated India’s consistent support for the independence, sovereignty, territorial integrity and unity of the Republic of Cyprus.
They also discussed issues of regional and international significance including the issue of international terrorism.PM Modi invited President Anastasisdes to join the International Solar Alliance.