প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইষ্টাৰ্ন ইক’নমিক ফ’ৰামৰ বাবে ৰাছিয়ালৈ ৰাওনা হোৱাৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিবৃতি
03 SEP 2019 3:53PM by PIB Guwahati
মই অহা ০৪-০৫ ছেপ্তেম্বৰত ৰাছিয়াৰ ভ্লাডিভোষ্ট’ক ভ্ৰমণ কৰিম৷
ৰাছিয়াৰ সুদূৰ পূ্ৰ্ব অঞ্চললৈ মোৰ ভ্ৰমণ হ’ব ভাৰতৰ প্ৰথমগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ৰূপত৷ এই ভ্ৰমণে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী কৰিব বুলি মই আশাবাদী৷
মোৰ ভ্ৰমণৰ লক্ষ্য দুটা ভাগত বিভক্ত—ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাডিমিৰ পুটিনৰ আমন্ত্ৰণক্ৰমে পঞ্চম ইষ্টাৰ্ণ ইক’নমিক ফ’ৰামত মুখ্য অতিথি হিচাপে উপস্থিত থকা৷ দ্বিতীয়টো লক্ষ্য হ’ল—ৰাছিয়ান ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ সৈতে ২০সংখ্যক ভাৰত-ৰাছিয়া বাৰ্ষিক সন্মিলন৷ ফ’ৰামৰ দৃষ্টি থাকিব ৰাছিয়াৰ সুদূৰ পূব অঞ্চলত ব্যৱসায় আৰু বিনিয়োগৰ সম্ভাৱনীয়তাৰ ওপৰত৷ লগতে এই অঞ্চলত ভাৰত আৰু ৰাছিয়াৰ মাজত পাৰস্পৰিক লাভালাভৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰাৰ ক্ষেত্ৰতো গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হ’ব৷
আমি দুয়োখন দেশে আমাৰ বিশেষ আৰু অগ্ৰাধিকাৰপ্ৰাপ্ত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ শক্তিশালী ভেঁটিৰ ভিত্তিত সুন্দৰ সম্পৰ্ক অক্ষুন্ন ৰাখিছো৷ দুয়োখন ৰাষ্ট্ৰই প্ৰতিৰক্ষা, পাৰমাণৱিক শক্তি আৰু মহাকাশৰ শান্তিপূৰ্ণ ব্যৱহাৰৰ কৌশলগত ক্ষেত্ৰত ব্যাপকভাৱে সহযোগিতা আগবঢ়াইছো৷ আমি বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰিছো৷
মই মোৰ বন্ধু ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনৰ সৈতে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্বৰ সকলো দিশ আৰু পাৰস্পৰিক আগ্ৰহৰ আঞ্চলিক তথা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিষয়সমূহ আলোচনা কৰিবলৈ আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা কৰিছো৷ ইষ্টাৰ্ণ ইক’নমিক ফ’ৰামত অংশ লোৱা বিশ্বৰ আন নেতাসকলৰ লগতে ভাৰতীয় উদ্যোগপতি আৰু ব্যৱসায়িক প্ৰতিনিধিকো মই সাক্ষাৎ কৰিবলৈ আগ্ৰহেৰে বাট চাইছো৷

Prime Minister's Office
Departure Statement by Prime Minister prior to his visit to Vladivostok, Russia for Eastern Economic Forum
03 SEP 2019 3:53PM by PIB Delhi
I will be visiting Vladivostok, Russia on 4-5 September, 2019.
My visit to Far East Region of Russia, the first by an Indian Prime Minister, underlines the desire on the both sides to diversify and further strengthen the bonds of our robust bilateral relations.
The objective of my visit is two fold- to participate as the Chief Guest at the 5th Eastern Economic Forum at the invitation of President of the Russian Federation Mr Vladimir Putin andto hold the 20th India-Russia Annual Summit with him. The Forum focuses on development of business and investment opportunities in the Russian Far East Region, and presents enormous potential for developing close and mutually beneficial cooperation between India and Russia in this region.
Our two Countries enjoy excellent relations, based on the strong foundation of our special and Privileged Strategic Partnership. Both countries cooperate extensively in the strategic fields of defence, civil nuclear energy and peaceful uses of space. We have robust and growing trade and investment relations.
Our strong partnership is complemented by a desire to promote a multipolar world and the two countries closely cooperate towards this end in regional and multilateral fora.
I look forward to discussing with my friend President Putin the entire gamut of our bilateral partnership as well as regional and international issues of mutual interest. I also look forward to meeting other global leaders attending the Eastern Economic Forum, and interacting with Indian Industry and business representatives participating in it.