কেবিনেট
কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰী আৰু পেন্সনাৰসকলে ১.১.২০১৯ত পাবলগীয়া মৰগীয়া বানচ আৰু মৰগীয়া সাহায্যৰ অতিৰিক্ত কিস্তি মুকলি কৰি দিবলৈ কেবিনেটৰ অনুমোদন
19 FEB 2019 9:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেবিনেট বৈঠকত দাম বৃদ্ধিৰ ক্ষতিপূৰণ হিচাপে প্ৰাৰম্ভিক দৰমহা/পেন্সনৰ পূৰ্বৰ ৯%ৰ লগতে আৰু ৩% বৃদ্ধি কৰি কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰী আৰু পেন্সনাৰসকলে ১.১.২০১৯ত পাবলগীয়া মৰগীয়া বানচ(ডিএ) আৰু মৰগীয়া সাহায্য(ডিআৰু)ৰ অতিৰিক্ত কিস্তি মুকলি কৰি দিবলৈ অনুমোদন জনাইছে৷ এই ব্যৱস্থা সপ্তম কেন্দ্ৰীয় দৰমহা আয়োগ(চিপিচি)ৰ পৰামৰ্শক্ৰমে কৰা হাতত লোৱা লৈছে৷ ডিএ আৰু ডিআৰ প্ৰদানৰ বাবদ ২০১৯-২০২০ বিত্তীয় বৰ্ষত(২০১৯ৰ জানুৱাৰীৰ পৰা ২০২০ৰ ফেব্ৰুৱাৰীলৈ ১৪ মাহ) বছৰি ক্ৰমে ৯১৬৮.১২ কোটি আৰু ১০৬৯৬.১৪ কোটি টকাৰ বোজা পৰিব৷ ইয়াৰ দ্বাৰা ৪৮.৪১ লাখ কেন্দ্ৰীয় কৰ্মচাৰী আৰু ৬২.০৩ পেন্সনাৰ উপকৃত হ’ব৷

Cabinet
Cabinet approves release of an additional instalment of DA to Central Government employees and DR to Pensioners, due from 1.1.2019
19 FEB 2019 9:22PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has given its approval to the release of an additional instalment of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees, and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f. 1.1.2019 representing an increase of 3% over the existing rate of 9% of the Basic Pay/Pension, to compensate for price rise. This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission (CPC). The combined impact on the exchequer on account of both DA and DR would be Rs. 9168.12 crore per annum and Rs. 10696.14 crore in the FY 2019-20 (for a period of 14 months from January 2019 to February, 2020).This will benefit about 48.41 lakh Central Government employees and 62.03 lakh pensioners.