Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article commending ULLAS Programme for Transforming Adult Education and Advancing Literacy Goals
06 OCT 2025 12:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article commending the transformative impact of the Understanding of Lifelong Learning for All in Society (ULLAS) programme, launched in 2022 as a key initiative under the National Education Policy (NEP) 2020. The programme has significantly expanded educational opportunities for adult learners across India, with a special focus on rural communities and women.
Responding to a post on X by Union Minister Shri Jayant Chaudhury, the PMO India handle said:
“In this article, MoS Shri @jayantrld explains how the Understanding of Lifelong Learning for All in Society (ULLAS) programme, launched in 2022 in alignment with the NEP 2020, provides educational opportunities for adults.
He highlights that rural and female literacy have surged under the impact of the ULLAS programme, putting India on track to achieve the literacy target of the UN’s SDGs by 2030.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহল ওইরবা মীওইশিংগী মহৈ-মশিং তম্বদা অহোংবা পুরক্নবা অমসুং লাইরিক হৈবগী পান্দমদা খুমাং চাওশিলহন্নবা ULLAS প্রোগ্রামবু থাগৎপা ফোঙদোকপা আর্তিকল অমা শেয়র তৌখ্রে
06 OCT 2025 12:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (NEP) 2020গী মখাদা মরুওইবা খোংথাং অমা ওইনা 2022দা হৌদোকখিবা অন্দর্স্তেন্দিং ওল লাইফলোং লর্নিং ফোর ওল ইন সোসাইতী (ULLAS) প্রোগ্রাম্না পুরকখিবা অহোংবশিং অদুবু থাগৎপা ফোঙদোকপা আর্তিকল অমা শেবর তৌখ্রে। প্রোগ্রাম অসিনা ভারত শিনবা থুংনা লৈরিবা এদল্ত লর্নরশিং, মরুওইনা খুঙ্গংগী কম্ম্যুনিতীশিং অমসুং নুপীশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং চংদুনা মহৈ-মশিং তম্বগী খুদোংচাবশিং থোইদোক্না শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা চাউথোকহনখ্রে।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী জয়ন্ত চৌধুরীনা Xতা থাগৎলকপা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা PMO ইন্দিয়াগী হেন্দলনা হায়খি:
“মসিগী আর্তিকল অসিদা, MoS শ্রী @jayantrldনা NEP 2020গা মরী লৈননা 2022দা হৌদোকখিবা অন্দর্স্তেন্দিং ওফ লাইফলোং লর্নিং ফোর ওল ইন সোসাইতী (ULLAS) প্রোগ্রাম্না মতৌ করম্না অহল ওইরবা মীওইশিংগীদমক এজুকেসনগী খুদোংচাবশিং ফংহনবগে হায়বদু শন্দোক্না তাক্লি।
মহাক্না হায়খি মদুদি রুরেল অমসুং নুপীদা লাইরিক হৈবগী চাং অসি ULLAS প্রোগ্রামগী ইথিলনা পীরিবা শাফু অসিগী মখাদা লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। মসিনা মরম ওইরগা 2030 ফাওবদা UNগী SDGশিংগী লাইরিক হৈবগী পান্দম ফংবা ঙম্নবা ভারতপু ত্রেক্তা থম্লি।”