Prime Minister's Office
PM to visit Bihar, Odisha and Andhra Pradesh on 20th - 21st June
PM to lay the foundation stone and inaugurate multiple development projects including water, rail and power sector at Siwan
PM to flag off a state-of-the-art locomotive built at the Marhowra Plant for export to the Republic of Guinea
PM to chair State-level function marking completion of one year of State Government of Odisha
PM to inaugurate and lay foundation stone of multiple development projects worth over Rs 18,600 crore in Bhubaneswar
PM to lead 11th International Day of Yoga Celebrations in Visakhapatnam
IDY2025 theme “Yoga for One Earth, One Health” emphasises the harmony between individual and planetary well-being
19 JUN 2025 5:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Bihar, Odisha and Andhra Pradesh on 20th - 21st June. He will visit Siwan in Bihar on 20th June and lay the foundation stone and inaugurate multiple development projects at around 12 noon. He will also address the gathering on the occasion.
Thereafter, he will visit Bhubaneswar in Odisha and chair the State-level function marking completion of one year of the State Government of Odisha at around 4:15 PM. He will also inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 18,600 crore and address the gathering on the occasion.
On 21st June, Prime Minister will participate in International Yoga Day- Mass Yoga Demonstration at around 6:30 AM in Visakhapatnam, Andhra Pradesh. He will also address the gathering on the occasion.
PM in Bihar
In a major boost to infrastructure and socio-economic development in Bihar, Prime Minister will lay the foundation stone and inaugurate multiple development projects at Siwan.
Boosting railway infrastructure in the region, Prime Minister will inaugurate the new Vaishali–Deoria railway line project worth over Rs 400 crore and flag off a new train service on this route. Additionally, in a major boost to connectivity in North Bihar, Prime Minister will also flag off the Vande Bharat Express between Patliputra and Gorakhpur via Muzaffarpur and Bettiah.
Furthering the vision of "Make in India - Make for the World," Prime Minister will also flag off a state-of-the-art locomotive built at the Marhowra Plant, for export to the Republic of Guinea. This is the first export locomotive manufactured in this factory. They are equipped with high-horsepower engines, advanced AC propulsion system, microprocessor-based control systems, ergonomic cab designs and incorporate technologies like regenerative braking.
In line with his commitment to conservation and rejuvenation of river Ganga, Prime Minister will inaugurate six Sewage Treatment Plants (STPs) under the Namami Gange project worth over Rs 1800 crore catering to the needs of people in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone for water supply, sanitation and STPs worth over Rs 3000 crore in various towns across Bihar aiming to provide clean and safe drinking water to the citizens of these towns.
In a major boost to power infrastructure in the region, PM will lay the foundation stone for 500 MWh Battery Energy Storage System (BESS) capacity in Bihar. Standalone BESS are being installed at 15 grid substations of the state including Muzaffarpur, Motihari, Bettiah, Siwan among others. The capacity of the battery to be installed in each sub-station is between 20 to 80 MWh. It will save the distribution companies from buying electricity at expensive rates by feeding the already stored electricity back to the grid directly benefiting the consumers.
Prime Minister will also release the first instalment to more than 53,600 beneficiaries of PMAY U in Bihar. He will also hand over keys to a few beneficiaries to mark the Grih Pravesh Ceremony of more than 6,600 completed houses of PMAY U.
PM in Odisha
Prime Minister will chair the State-level function at Bhubaneswar to commemorate the completion of one year of the Government of Odisha.
In line with his commitment to holistic development of Odisha, Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 18,600 crore. These projects will cover critical sectors including drinking water, irrigation, agricultural infrastructure, health infrastructure, rural roads and bridges, sections of national highways, and a new railway line.
Marking a historic moment for the district’s integration with the national railway network, Prime Minister will flag off new train services extending rail connectivity to Boudh district for the first time.
In a major boost to clean energy and sustainable transport, Prime Minister will flag off 100 electric buses under the Capital Region Urban Transport (CRUT) system, supporting a modern, eco-friendly urban mobility network.
Prime Minister will release the Odisha Vision Document. Anchored around the landmark years of 2036 (when Odisha completes 100 years as India’s first linguistic State) and 2047 (when India celebrates 100 years of independence), the Vision will outline an ambitious and future-ready roadmap for inclusive growth.
As a tribute to the contribution of eminent Odias, Prime Minister will launch the ‘Baraputra Aitihya Gram Yojana’ initiative. It aims to transform their birthplaces into living memorials through museums, interpretation centers, statues, libraries, and public spaces honouring Odisha’s heritage while promoting cultural tourism.
Celebrating more than 16.50 lakh Lakhpati Didis as symbols of prosperity and self-reliance in the state, Prime Minister will felicitate women achievers from across the State.
PM in Andhra Pradesh
On the occasion of 11th International Day of Yoga (IDY), Prime Minister will lead the national celebration from Visakhapatnam. He will participate in the Common Yoga Protocol (CYP) session at the beachfront of Visakhapatnam, alongside nearly 5 lakh participants, while leading the nation in a harmonious yoga demonstration. Yoga sangam events will be held simultaneously at more than 3.5 lakh locations across India. This year, special contests such as Yoga with Family and youth-focused initiatives under Yoga Unplugged have been launched on platforms like MyGov and MyBharat, encouraging mass participation.
The theme for this year, “Yoga for One Earth, One Health” highlights the interconnectedness of human and planetary health and echoes the global vision of collective wellness, rooted in India’s philosophy of “Sarve Santu Niramaya” (May all be free from disease). Since its inception in 2015, when the United Nations General Assembly (UNGA) adopted India’s proposal to observe 21st June as IDY, Prime Minister has led the celebrations from various locations including New Delhi, Chandigarh, Lucknow, Mysuru, New York (UN Headquarters), and Srinagar. IDY has since evolved into a powerful global health movement.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুন 20 – 21দা বিহার, ওরিশা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশতা চৎকনি
পি.এম.না সিৱানদা ঈশিং, রেল, অমসুং পাৱর সেক্তর য়াওনা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি
পি.এম.না রিপব্লিক ওফ গিনিদা এক্সপোর্ত তৌনবগীদমক মারহৌরা প্লান্তদা শাবা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত লোকোমোতিব অমা লমথাগনি
পি.এম.না ওরিশাগী রাজ্য সরকারনা চহি অমা মপুং ফারকপগী রাজ্যগী থাক্কী থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি
পি,এম,না ভুবনেশ্বরদা লুপা করোর 18,600 হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না বিশাখাপত্তনমদা 11শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ পালন তৌবগী থৌরম লমজিংগনি
IDY2025গী থিম “য়োগ ফোর ৱান আর্থ, ৱান হেল্থ” অসিনা মীওইবা অমসিউং গ্রহা অসি মশা মউ ফনা থম্বগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অদু উৎলি
19 JUN 2025 5:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন 20-21দা বিহার, ওরিশা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশতা চৎকনি। মহাক্না জুনগী 20দা বিহারগী সিৱানদা চৎকনি অমসুং নুমিৎ য়ুংবা পুং 12 রোম তাবদা তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
মসিগী মতুংদা, মহাক্না ওরিশাগী ভুবনেশ্বরদা চৎকনি অমসুং নুংথিল পুং 4:15 রোম তাবদা ওরিশাগী রাজ্য সরকারগী চহি অমা মপুং ফারকপগী রাজ্যগী থাক্তা পাংথোক্কদবা থৌরম অদুদা ময়াই তাংবল লৌগনি। মহাক্না লুপা করোর 18,600 হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
জুন 21দা প্রধান মন্ত্রীনা অয়ুক পুং 6:30 রোম তাবদা আন্ধ্র প্রদেশকী বিশাখাপত্তনমদা পাংথোক্কদৌরিবা ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে- মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসনদা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
বিহারদা পি.এম.
বিহারগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তদা অচৌবা শাহৌ অমা পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা সিৱানদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং শঙ্গাগনি।
লমদম অসিদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্দুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 400 হেনবগী অনৌবা বৈশালী-দেওরিয়া রেলৱে লাইন প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি অমসুং হায়রিবা লম্বী অসিদা অনৌবা ত্রেন সর্বিস অমা লমথাগনি। মসিগী মথক্তা, অৱাংথংবা বিহারদা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবগীদমক, প্রধান মন্ত্রীনা মুজফরপুর অমসুং বেতিয়াগী খুত্থাংদা পাৎলিপুত্রা অমসুং গোরখপুরগী মরক্তা ভন্দে ভারত এক্সপ্রেসসু লমথাগনি।
"মেক ইন ইন্দিয়া - মেক ফোর ৱার্ল্দ"গী মংলান অদু মখা তানা পুখৎতুনা, প্রধান মন্ত্রীনা রিপব্লিক ওফ গিনিদা এক্সপোর্ত তৌনবগীদমক মারহৌরা প্লান্তদা শাবা স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত লোকোমোতিব অমসু লমথাগনি। মসি ফেক্তরী অসিদা পুথোকপা অহানবা এক্সপোর্ত লোকোমোতিবনি। মখোয়শিং অসি হাই-হোর্সপাৱর ইঞ্জিনশিং, এ.সি. প্রোপলসন সিস্তেম, মাইক্রোপ্রোসেসরদা য়ুম্ফম ওইবা কন্ত্রোল সিস্তেমশিং, এর্গোনোমিক কেব দিজাইনশিং অমসুং রিজেনরেতিব ব্রেকিংগুম্বা তেক্নোলোজীশিং য়াওরি।
গঙ্গা তুরেলগী কঞ্জার্বেসন অমসুং রিজুভেনেসনগীদমক মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদুগী মতুং ইন্না, লমদম অসিগী মীয়ামগী মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা লুপা করোর 1800 হেনবগী মমল ওইগদবা নমামি গঙ্গে প্রোজেক্তকী মখাদা সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত (STP) তরুক শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী তোঙান তোঙানবা শহরশিংদা লুপা করোর 3000 হেনবগী ৱাতর সপ্লাই, সেনিতেসন অমসুং STPশিংগীদমক উরেপ উয়ুংসু তমগনি, মসিগী পান্দমদি শহরশিং অসিগী প্রজাশিংদা থক্নবা ঈশিং মরাং কায়না ফংহন্নবনি।
লমদম অসিদা পাৱর ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অচৌবা শাহৌ অমা পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা বিহারদা 500 MWhগী বেতরী ইনর্জী স্তোরেজ সিস্তেম (BESS)গী উরেপ উয়ুং তমগনি। স্তেন্দ এলোন BESS অসি মুজাফফরপুর, মোতিহারী, বেতিয়া, সিৱান য়াওনা রাজ্য অসিগী গ্রিদ সবস্তেসন 15দা ইনস্তোল তৌরি। সব-স্তেসন খুদিংমক্তা ইনস্তোল তৌগদবা বেতরীগী কেপাসিতী অসি 20দগী 80 MWh ফাওবা ওইগনি। মসিনা দিস্ত্রিব্যুসন কম্পনীশিংদা ইলেক্ত্রিসিতী অসি অৱাংবা মমলদা লৈবদগী কনবা ঙমগনি, মসিনা হান্ননা স্তোর তৌখ্রবা ইলেক্ত্রিসিতী অদু গ্রিদ অদুদা হাপচিন্দুনা কঞ্জ্যুমরশিংদা হকথেংননা কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারদা PMAY Uগী কান্নবা ফংলবা মীওই 53,600 হেনবদা অহানবা ইন্সতোলমেন্তসু পীগনি। PMAY Uগী য়ুম 6600 হেন্না শঙ্গাবা লোইরবা মতুংদা গ্রীহ প্রবেস থৌরম পাংথোক্নবা মহাক্না কান্নবা ফংলবা মীওই খরদা শোশিং খুৎশিন্নগনি।
ওরিশাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা ভুবনেশ্বরদা ওরিশা সরকারগী চহি অমা মপুং ফারকপগী পাংথোক্কদবা রাজ্য থাক্কী থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি।
ওরিশাগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদুগী মতুং ইন্না, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর 18,600 হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া অমসু শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিনা থক্নবা ঈশিং, ইরিগেসন, লৌউ-শিংউগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, খুঙ্গংগী লম্বীশিং অমসুং থোংশিং, নেস্নেল হায়ৱেগী সেক্সনশিং অমসুং অনৌবা রেলৱে লাইন য়াওনা মরুওইবা সেক্তরশিং কোনশিনগনি।
জিলা অসি নেস্নেল রেলৱেজ নেৎৱার্ক্কা পুনশিনবগী পুৱারী ওইরবা তাঙ্কক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা বৌধ জিলাদা অহানবা ওইনা রেল কন্নেক্তিবিতী শন্দোক্লিবা অনৌবা ত্রেন সর্ভিসশিং লমথাগনি।
ক্লিন ইনর্জী অমসুং সস্তেনেবল ত্রান্সপোর্তকী মায়কৈদা অচৌবা খোংথাং অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা কেপিতেল রিজন অর্বান ত্রান্সপোর্ত (CRUT) সিস্তেমগী মখাদা ইলেক্ত্রিক বস 100 লমথাগনি, মসিনা মোদর্ন, ইকো-ফ্রেন্দলী অর্বান মোবিলিতী নেৎৱার্ক অমা সপ্পোর্ত তৌরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওরুশা ভিজন দোকুমেন্ত ফোংগনি। 2036 (ওরিশা অসি ভারতকী অহানবা লিংগ্যুস্তিক রাজ্য ওইরকপা চহি 100 মপুং ফারকপা) অমসুং 2047 (ভারতনা নীংখা তম্বগী চহি 100 মপুং ফারকপা) গী মরু ওইবা চহিশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা, ভিজন অসিনা ইনক্লুসিব গ্রোথকীদমক এম্বিসিয়স ওইবা অমসুং তুংলমচৎকীদমক শেম-শাবা রোদমেপ অমা পুথোক্কনি।
শক্নাইরবা ওরিয়াশিংগী থৌদাংবু ইকায় খুম্নবা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা 'বরপুত্র আইতিহ্য গ্রাম য়োজনা' হৌদোক্কনি। মসিগী পান্দমদি ওরিশাগী হেরিতেজবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা ম্যুজিয়মশিং, ইন্তর্প্রিতেসন সেন্তরশিং, মীতমশিং, লাইব্রেরীশিং অমসুং পব্লিক স্পেসশিংগী খুত্থাংদা মখোয়গী পোক্নফম মফমশিংবু হিংলিবা মেমোরিয়েলশিংদা ওন্থোকপা অদুগা কলচরেল তুরিজম প্রমোৎ তৌবা অসিনি।
রাজ্য অসিগী চাউখৎপা অমসুং মশা-মরোমদোম লেপচবগী খুদম অমা ওইনা লাখ 16.50 হেন্না লাখপতি দিদি ওইবগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসিগী মায়পাক্লবা নুপীশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোক্কনি।
আন্ধ্র প্রদেশ
11শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ (IDY) গী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা বিশাখাপত্তনমদগী নেস্নেল সেলেব্রেসনদা লুচিংগনি। মহাক্না বিশাখাপত্তনমগী বীচফ্রন্ততা কম্মন যোগ প্রোতোকোল (CYP) সেসনদা শরুক য়াগনি। মসিদা শরুক য়ারিবা মীওই লাখ 5 রোমগা লোয়ননা মহাক্না লৈবাক অসিদা য়োগগী মওং মতৌ উৎপদা লমজিংগনি। ভারত শিনবা থুংনা মফম লাখ 3.5 হেনবদা য়োগ সঙ্গম থৌরমশিং অমুক্তা পাংথোক্কনি। চহি অসিদা, য়োগ ৱিথ ফেমিলি অমসুং য়োগ অনপ্লগদকী মখাদা নহাশিংদা মীৎয়েং থম্বা থৌরাংশিংগুম্বা অখন্নবা কম্পিতিতিবশিং মাইগোভ অমসুং মাইভারতকুম্বা প্লেৎফোর্মশিংদা মীয়ামগী শরুক য়াবা পুক্নিং থৌগৎনবা হৌদোকখ্রে।
চহি অসিগী থিম, "য়োগ ফোর ৱান আর্থ, ৱান হেল্থ" অসিনা মীওইবা অমসুং গ্রহগী হকশেলগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অদু ময়েক শেংহল্লি অমসুং ভারতকী " সর্ভে সন্তু নিরামায়া " (পুম্নমক অনাবদগী লাপথোকপা ওইরসনু) হায়বা ফিলোসোফীদা য়ুম্ফম ওইবা অপুনবগী মশা-মউ ফবগী মালেমগী ভিজন অদু ফোংদোক্লি। য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনরেল এসেমব্লী (UNGA) না জুন 21বু IDY ওইনা পাংথোক্নবা ভারতকী প্রপোজেল এদোপ্ত তৌরকপা 2015দগী হৌরগা, প্রধান মন্ত্রীনা ন্যু দিল্লী, চন্দীগর, লখনৌ, মাইসুরু, ন্যু য়োর্ক (UN হেদক্বাতর্স)তা IDY অসি মতম অদুদগী হৌনা মালেমগী ওইবা হকশেলগী ইহৌ অমা ওইরকখি।