Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with the 17 awardees of Rashtriya Bal Puraskar on the occasion of 3rd Veer Baal Diwas
26 DEC 2024 10:35PM by PIB Delhi
Award Recipient – I have written three Books, my main cause of writing books is I love reading. And I myself have this rare disease and I was given only two years to live but with help of my mom, my sister, my School, …… and the platform that I have published my books on, I have been able to make it to what I am today.
Prime Minister – Who inspired you?
Award Recipient – I think it would be my English teacher.
Prime Minister – Now you have been inspiring others. Do they write you anything, reading your book?
Award Recipient – Yes.
Prime Minister – What kind of messages do you receive?
Award Recipient – one of the biggest I have got is, people have started writing their own books.
Prime Minister – Where did you do it? Where did you get your training? How did it happen?
Award Recipient – I had no formal training.
Prime Minister – Nothing? You just felt like doing it?
Award Recipient – Yes, Sir.
Prime Minister – Which other competitions do you participate in?
Award Recipient – I participate in English, Urdu, and Kashmiri ones.
Prime Minister – Do you have a YouTube channel, or do you perform anywhere?
Award Recipient – Yes, Sir. I am on YouTube, and I also perform.
Prime Minister – Is there anyone else in your family who sings?
Award Recipient – No, Sir, no one else.
Prime Minister – You started it?
Award Recipient – Yes, Sir.
Prime Minister – What did you do? Do you play chess?
Award Recipient – Yes.
Prime Minister – Who taught you chess?
Award Recipient – My father and YouTube.
Prime Minister – Oh, I see.
Award Recipient – And also my teacher.
Prime Minister – It’s quite cold in Delhi, very cold indeed.
Award Recipient – This year, to mark the silver jubilee of Kargil Vijay Diwas, I cycled 1,251 kilometres from the Kargil War Memorial to the National War Memorial. Two years ago, to celebrate Azadi Ka Amrit Mahotsav and the 125th birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose, I cycled from the INA Memorial in Moirang to the National War Memorial in New Delhi.
Prime Minister – How many days did you spend on each journey?
Award Recipient – For the first journey, I cycled for 32 days, covering 2,612 kilometres. For this one, it took 13 days.
Prime Minister – How much distance do you cover in a day?
Award Recipient – On both trips, the maximum I cycled in a single day was 129.5 kilometres.
Award Recipient – Namaste, Sir.
Prime Minister – Namaste.
Award Recipient – I have achieved two international book records. The first was for reciting 31 semi-classical verses in one minute, and the second was for reciting 13 Sanskrit shlokas in one minute.
Prime Minister – Where did you learn all this?
Award Recipient – Sir, I learned it from YouTube.
Prime Minister – Alright. Just for a minute, show me what you do.
Award Recipient – ॐ भूर्भुव: स्व: तत्सवितुर्वरेण्यं भर्गो देवस्य धीमहि धियो यो न: प्रचोदयात्। (In Sanskrit)
Award Recipient – Namaste, Sir.
Prime Minister – Namaste.
Award Recipient – I also won a gold medal in judo at the national level.
Prime Minister – Everyone must be afraid of you! Where did you learn this—at school?
Award Recipient – No, Sir. I learned it from an activity coach.
Prime Minister – That’s impressive. What are you aiming for next?
Award Recipient – I aspire to bring glory to the country by winning a gold medal at the Olympics.
Prime Minister – Wow, so you are working hard.
Award Recipient – Yes, Sir.
Prime Minister – You have so many hacker clubs.
Award Recipient – Yes. At present, we are providing training in Jammu and Kashmir to strengthen law enforcement. We have also taught 5,000 children for free. Our aim is to implement models that serve society while also pursuing our interests.
Prime Minister – How is your Prarthana project progressing?
Award Recipient – The "Prarthana" project is still in the development phase. We are conducting research to include translations of the Vedas into other languages, such as Dutch and a few other complex languages.
Award Recipient – Additionally, I have developed a self-stabilising spoon for individuals with Parkinson’s disease, and we have created a brain age prediction model.
Prime Minister – How many years have you worked on this?
Award Recipient – Sir, I have worked on it for two years.
Prime Minister – What will you do next?
Award Recipient – Sir, I plan to continue my research.
Prime Minister – Where are you from?
Award Recipient – Sir, I am from Bangalore. My Hindi isn’t very good.
Prime Minister – It’s excellent, even better than mine.
Award Recipient – Thank you, Sir.
Award Recipient – I do Harikatha performances with a blend of Karnataka music and Sanskritik Shlokas.
Prime Minister – How many Harikatha performances have you done?
Award Recipient – I have done nearly a hundred performances.
Prime Minister – Very good.
Award Recipient – Over the last two years, I have climbed five of the highest peaks in five different countries, raising the Indian flag on each. Whenever I visit another country and people learn that I am from Bharat, they show me immense love and respect.
Prime Minister – What do people say when they meet you and learn you are from Bharat?
Award Recipient – They give me a lot of love and respect. The purpose behind every mountain I climb is to promote girl child empowerment and physical fitness.
Award Recipient – I do artistic roller skating. I got one international gold medal in roller skating, which was held in New Zealand this year and I got 6 national medals.
Award Recipient – I am also a para-athlete, Sir. From 1st to 7th December this month, I competed in the Para Sport Youth Competition in Thailand, where we brought glory to our country by winning the gold medal.
Prime Minister – Wow.
Award Recipient – I also won a gold medal in the Youth Championship this year. I secured gold in the 57 kg category and set a world record in the 76 kg category, winning gold there too. I even won a gold medal in the overall competition.
Prime Minister – You are taking away all the medals!
Award Recipient – No, Sir.
Award Recipient – Once, a flat caught fire, and no one realised it initially. I noticed the smoke coming from the house, but no one had the courage to enter because they were afraid of getting burnt. They tried to stop me, saying I was crazy and would die if I went in. But I showed courage, went in, and extinguished the fire.
Prime Minister – Were many lives saved?
Award Recipient – There were 70 houses and 200 families in the building.
Prime Minister – Do you swim?
Award Recipient – Yes.
Prime Minister – So you saved everyone?
Award Recipient – Yes.
Prime Minister – Weren’t you scared?
Award Recipient – No.
Prime Minister – After it was all over, did you feel good knowing you had done something great?
Award Recipient – Yes.
Prime Minister – Well done!

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତୃତୀୟ ବୀର ବଲ ଦିବସ ଅବସରରେ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବାଲ ପୁରସ୍କାରପ୍ରାପ୍ତ ୧୭ ଜଣ ବିଜେତାଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
26 DEC 2024 10:35PM by PIB Bhubaneswar
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ତିନୋଟି ପୁସ୍ତକ ଲେଖିଛି, ପୁସ୍ତକ ଲେଖିବାର ମୋର ମୁଖ୍ୟ କାରଣ ହେଉଛି ମୁଁ ପଢ଼ିବାକୁ ଭଲ ପାଏ। ଏବଂ ମୁଁ ନିଜେ ଏହି ବିରଳ ରୋଗରେ ପୀଡ଼ିତ ଅଛି ଏବଂ ମୋତେ ବଞ୍ଚିବାକୁ ମାତ୍ର ଦୁଇ ବର୍ଷ ଦିଆଯାଇଥିଲା, କିନ୍ତୁ ମୋ ମାଆ, ମୋ ଭଉଣୀ, ମୋ ସ୍କୁଲ, ଏବଂ ଯେଉଁ ମଞ୍ଚରେ ମୁଁ ମୋର ପୁସ୍ତକ ପ୍ରକାଶ କରିଛି, ତାହାର ସହାୟତାରେ ମୁଁ ଆଜି ଯାହା ଅଛି ତାହା କରିପାରିବି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣଙ୍କୁ କିଏ ପ୍ରେରଣା ଦେଲା?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ଭାବୁଛି ସେ ମୋର ଇଂରାଜୀ ଶିକ୍ଷକ ହେବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଏବେ ଆପଣ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଉଛନ୍ତି ସେମାନେ କ "ଣ ଆପଣଙ୍କୁ କିଛି ଲେଖନ୍ତି, ଆପଣଙ୍କ ବହି ପଢ଼ନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ କେଉଁ ପ୍ରକାରର ବାର୍ତ୍ତା ପାଆନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ପାଇଥିବା ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ପୁରସ୍କାର ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ହେଉଛି, ଲୋକମାନେ ନିଜସ୍ୱ ପୁସ୍ତକ ଲେଖିବା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ କେଉଁଠି କଲେ? ଆପଣ କେଉଁଠୁ ତାଲିମ ନେଲେ? ଏହା କିପରି ଘଟିଲା?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୋର କୌଣସି ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ନଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-କିଛି ନାହିଁ? ଆପଣ କେବଳ ଏହା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ, ମହାଶୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ଆଉ କେଉଁ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଭାଗ ନେଉଛନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ଇଂରାଜୀ, ଉର୍ଦ୍ଦୁ ଏବଂ କାଶ୍ମୀରୀ ଭାଷାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣଙ୍କର କୌଣସି ୟୁଟ୍ୟୁବ ଚ୍ୟାନେଲ ଅଛି କି, ନା ଆପଣ କୌଣସି ସ୍ଥାନରେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ, ମହାଶୟ। ମୁଁ ୟୁଟ୍ୟୁବରେ ଅଛି, ଏବଂ ମୁଁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରେ |
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣଙ୍କ ପରିବାରରେ ଆଉ କେହି ଅଛନ୍ତି କି ଯିଏ ଗୀତ ଗାଆନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ନା, ମହାଶୟ, ଆଉ କେହି ନୁହେଁ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ଆରମ୍ଭ କଲେ? ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ, ମହାଶୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ କ "ଣ କଲେ? ଆପଣ ଚେସ୍ ଖେଳନ୍ତି କି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣଙ୍କୁ କିଏ ଚେସ୍ ଶିଖାଇଲା?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୋ ବାପା ଏବଂ ୟୁଟ୍ୟୁବ୍।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଓଃ, ମୁଁ ଦେଖୁଛି।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଏବଂ ମୋର ଶିକ୍ଷକ ମଧ୍ୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଦିଲ୍ଲୀରେ ବହୁତ ଥଣ୍ଡା, ପ୍ରକୃତରେ ବହୁତ ଥଣ୍ଡା।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଚଳିତ ବର୍ଷ, କାର୍ଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସର ରୌପ୍ୟ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳନ ଅବସରରେ, ମୁଁ କାର୍ଗିଲ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀଠାରୁ ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୨୫୧ କିଲୋମିଟର ସାଇକେଲରେ ଯାତ୍ରା କରିଥିଲି। ଦୁଇ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ, 'ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ "ଏବଂ ନେତାଜୀ ସୁଭାଷ ଚନ୍ଦ୍ର ବୋଷଙ୍କ ୧୨୫ତମ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳନ କରିବା ପାଇଁ, ମୁଁ ମୋଇରଙ୍ଗର ଆଇ. ଏନ୍. ଏ. ସ୍ମାରକୀରୁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଜାତୀୟ ଯୁଦ୍ଧ ସ୍ମାରକୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସାଇକେଲରେ ଯାଇଥିଲି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯାତ୍ରାରେ ଆପଣ କେତେ ଦିନ ବିତାଇଲେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ପ୍ରଥମ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ, ମୁଁ ୩୨ ଦିନ ପାଇଁ ସାଇକେଲ୍ ଚଳାଇ ୨୬୧୨ କିଲୋମିଟର ଯାତ୍ରା କରିଥିଲି। ଏଥିପାଇଁ ୧୩ ଦିନ ସମୟ ଲାଗିଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କେତେ ଦୂରତା ଅତିକ୍ରମ କରନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଉଭୟ ଯାତ୍ରାରେ, ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ମୁଁ ସର୍ବାଧିକ ୧୨୯.୫ କିଲୋମିଟର ସାଇକେଲ୍ ଚଲାଇଥିଲି।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ନମସ୍ତେ, ମହାଶୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ନମସ୍ତେ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ଦୁଇଟି ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପୁସ୍ତକ ରେକର୍ଡ ହାସଲ କରିଛି। ପ୍ରଥମଟି ଥିଲା ଗୋଟିଏ ମିନିଟରେ ୩୧ଟି ଅର୍ଦ୍ଧ-ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ପଦ ପାଠ କରିବା ଏବଂ ଦ୍ୱିତୀୟଟି ଥିଲା ଗୋଟିଏ ମିନିଟରେ ୧୩ଟି ସଂସ୍କୃତ ଶ୍ଲୋକ ପାଠ କରିବା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ଏସବୁ କେଉଁଠି ଶିଖିଲେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମହାଶୟ, ମୁଁ ଏହା ୟୁଟ୍ୟୁବରୁ ଶିଖିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଠିକ୍ ଅଛି। ଗୋଟିଏ ମିନିଟ ପାଇଁ, ମୋତେ ଦେଖାଅ ତୁମେ କ 'ଣ କରୁଛ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା – ॐ भूर्भुव: स्व: तत्सवितुर्वरेण्यं भर्गो देवस्य धीमहि धियो यो न: प्रचोदयात्( ସଂସ୍କୃତରେ)
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ନମସ୍ତେ, ମହାଶୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ନମସ୍ତେ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ଜୁଡୋରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ଜିତିଥିଲି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ସମସ୍ତେ ଆପଣଙ୍କୁ ଭୟ କରିବା ଉଚିତ! ଆପଣ ଏହା କେଉଁଠୁ ଶିଖିଲେ-ବିଦ୍ୟାଳୟରେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ନା, ମହାଶୟ। ମୁଁ ଏହାକୁ ଜଣେ ପ୍ରଶିକ୍ଷକଙ୍କଠାରୁ ଶିଖିଥିଲି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଏହା ଚିତ୍ତାକର୍ଷକ। ଆପଣ ଆଗକୁ କ "ଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ଅଲିମ୍ପିକ୍ସରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ଜିତି ଦେଶକୁ ଗୌରବ ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ବାହ, ତେଣୁ ଆପଣ କଠିନ ପରିଶ୍ରମ କରୁଛନ୍ତି।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ, ମହାଶୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣଙ୍କ ପାଖରେ ଅନେକ ହ୍ୟାକର୍ କ୍ଲବ୍ ଅଛି।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଆମେ ଜାମ୍ମୁ-କାଶ୍ମୀରରେ ଆଇନ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ତାଲିମ ପ୍ରଦାନ କରୁଛୁ। ଆମେ ୫ ହଜାର ପିଲାଙ୍କୁ ମାଗଣାରେ ଶିକ୍ଷା ମଧ୍ୟ ଦେଇଛୁ। ଆମର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଏପରି ମଡେଲଗୁଡ଼ିକୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବା ଯାହା ସମାଜର ସେବା କରିବା ସହିତ ଆମର ସ୍ୱାର୍ଥକୁ ମଧ୍ୟ ଅନୁସରଣ କରିଥାଏ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣଙ୍କ ପ୍ରାର୍ଥନା ପ୍ରକଳ୍ପ କିପରି ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-"ପ୍ରାର୍ଥନା" ପ୍ରକଳ୍ପ ଏବେ ବି ବିକାଶ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ରହିଛି। ଡଚ୍ ଏବଂ ଅନ୍ୟ କେତେକ ଜଟିଳ ଭାଷାରେ ବେଦଗୁଡ଼ିକର ଅନୁବାଦକୁ ସାମିଲ କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ଗବେଷଣା ଚଳାଇଛୁ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ମୁଁ ପାର୍କିନସନ୍‍ ରୋଗରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଆତ୍ମ-ସ୍ଥିରକାରୀ ଚାମଚ ବିକଶିତ କରିଛି, ଏବଂ ଆମେ ଏକ ମସ୍ତିଷ୍କ ବୟସ ପୂର୍ବାନୁମାନ ମଡେଲ ସୃଷ୍ଟି କରି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ କେତେ ବର୍ଷ ଧରି ଏହା ଉପରେ କାମ କରିଛନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମହାଶୟ, ମୁଁ ଦୁଇ ବର୍ଷ ଧରି ଏହା ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ଆଗକୁ କ "ଣ କରିବେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମହାଶୟ, ମୁଁ ମୋର ଗବେଷଣା ଜାରି ରଖିବାକୁ ଯୋଜନା କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ କେଉଁଠୁ ଆସିଛନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମହାଶୟ, ମୁଁ ବାଙ୍ଗାଲୋରରୁ ଆସିଛି। ମୋ ହିନ୍ଦୀ ସେତେ ଭଲ ନୁହେଁ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଏହା ବହୁତ ଭଲ, ଏପରିକି ମୋ ଠାରୁ ମଧ୍ୟ ଭଲ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଧନ୍ୟବାଦ, ମହାଶୟ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ସଙ୍ଗୀତ ଏବଂ ସଂସ୍କୃତ ସ୍ଲୋକର ମିଶ୍ରଣ ସହିତ ହରିକଥା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରେ |
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ କେତେ ହରିକଥା ପରିବେଷଣ କରିଛନ୍ତି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ପାଖାପାଖି ଶହେଟି ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ବହୁତ ଭଲ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଗତ ଦୁଇ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ, ମୁଁ ପାଞ୍ଚଟି ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ଦେଶର ପାଞ୍ଚଟି ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଶୃଙ୍ଗ ଆରୋହଣ କରିଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକରେ ଭାରତୀୟ ପତାକା ଉତ୍ତୋଳନ କରିଛି। ଯେତେବେଳେ ମୁଁ ଅନ୍ୟ ଦେଶକୁ ଯାଏ ଏବଂ ଲୋକମାନେ ଜାଣନ୍ତି ଯେ ମୁଁ ଭାରତରୁ ଆସିଛି, ସେମାନେ ମୋତେ ଅପାର ପ୍ରେମ ଏବଂ ସମ୍ମାନ ଦେଖାନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଲୋକମାନେ ଯେତେବେଳେ ଆପଣଙ୍କୁ ଭେଟିବେ ଏବଂ ଜାଣିବେ ଯେ ଆପଣ ଭାରତରୁ ଆସିଛନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ସେମାନେ କ "ଣ କହିବେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ସେମାନେ ମୋତେ ବହୁତ ଭଲପାଇବା ଏବଂ ସମ୍ମାନ ଦିଅନ୍ତି। ମୁଁ ଚଢୁଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ପର୍ବତ ପଛର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ବାଳିକା ସଶକ୍ତିକରଣ ଏବଂ ଶାରୀରିକ ସୁସ୍ଥତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ କଳାତ୍ମକ ରୋଲର୍ ସ୍କେଟିଙ୍ଗ୍ କରେ। ଚଳିତ ବର୍ଷ ନ୍ୟୁଜିଲ୍ୟାଣ୍ଡରେ ଆୟୋଜିତ ରୋଲର ସ୍କେଟିଙ୍ଗରେ ମୁଁ ଗୋଟିଏ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ପାଇଲି ଏବଂ 6ଟି ଜାତୀୟ ପଦକ ପାଇଲି।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଜଣେ ପାରା-ଆଥଲେଟ୍, ମହାଶୟ। ଚଳିତ ମାସ ଡିସେମ୍ବର ୧ରୁ ୭ ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୁଁ ଥାଇଲାଣ୍ଡରେ ପାରା ସ୍ପୋର୍ଟସ୍ ଯୁବ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଭାଗ ନେଇଥିଲି, ଯେଉଁଠାରେ ଆମେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ଜିତି ଆମ ଦେଶକୁ ଗୌରବ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲୁ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଭଲ!
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଯୁବ ଚାମ୍ପିଅନସିପରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ଜିତିଛି। ମୁଁ ୫୭ କେଜି ବର୍ଗରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଜିତିଥିଲି ଏବଂ ୭୬ କେଜି ବର୍ଗରେ ବିଶ୍ୱ ରେକର୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରି ସେଠାରେ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଜିତିଥିଲି। ଏପରିକି ସାମଗ୍ରିକ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ମୁଁ ଏକ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ପଦକ ମଧ୍ୟ ଜିତିଥିଲି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ସବୁ ପଦକ ନେଇ ଯାଉଛନ୍ତି! ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ନା, ମହାଶୟ।
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଥରେ, ଏକ ଫ୍ଲାଟରେ ନିଆଁ ଲାଗିଯାଇଥିଲା, ଏବଂ ପ୍ରଥମେ କେହି ଏହାକୁ ହୃଦୟଙ୍ଗମ କରିନଥିଲେ। ମୁଁ ଦେଖିଲି ଘରୁ ଧୂଆଁ ବାହାରୁଛି, କିନ୍ତୁ କେହି ଭିତରକୁ ପ୍ରବେଶ କରିବାକୁ ସାହସ କଲେ ନାହିଁ କାରଣ ସେମାନେ ଜଳିଯିବାକୁ ଭୟ କରୁଥିଲେ। ସେମାନେ ମୋତେ ଅଟକାଇବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ମୁଁ ପାଗଳ ଏବଂ ଯଦି ମୁଁ ଭିତରକୁ ଯାଏ ତେବେ ମୁଁ ମରିଯିବି। କିନ୍ତୁ ମୁଁ ସାହସ ଦେଖାଇଲି, ଭିତରକୁ ଯାଇ ନିଆଁକୁ ଲିଭାଇଦେଲି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-କେତେଜଣଙ୍କ ଜୀବନ ବଞ୍ଚିଲା?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ଏହି ଅଟ୍ଟାଳିକାରେ ୭୦ଟି ଘର ଏବଂ ୨୦୦ଟି ପରିବାର ଥିଲେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ସନ୍ତରଣ କରନ୍ତି କି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ତେବେ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବଞ୍ଚାଇ ଦେଲେ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ଆପଣ ଡରିଗଲେ ନାହିଁ?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ନା
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ସବୁକିଛି ଶେଷ ହେବା ପରେ, ଆପଣ କିଛି ମହାନ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ବୋଲି ଜାଣି ଆପଣଙ୍କୁ ଭଲ ଲାଗିଲା କି?
ପୁରସ୍କାର ପ୍ରାପ୍ତକର୍ତ୍ତା-ହଁ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ-ବହୁତ ଭଲ କଥା!