Ministry of Finance
Bilateral Investment Treaty between India and the United Arab Emirates, giving continuity of investment protection to investors of both the countries, comes into effect
07 OCT 2024 9:57AM by PIB Delhi
The Bilateral Investment Treaty (BIT) signed on 13th February, 2024 at Abu Dhabi, UAE between the Government of the Republic of India and the Government of the United Arab Emirates (UAE), entered into force with effect from 31st August, 2024. The enforcement of this new BIT with UAE gives continuity of investment protection to investors of both the countries, as the earlier Bilateral Investment Promotion and Protection Agreement (BIPPA) between India and UAE signed in December 2013 expired on 12th September, 2024.
UAE is the seventh largest with a share of 3% in the total Foreign Direct Investment (FDI) received in India, with cumulative investment of approximately $19 Billion from April 2000- June 2024. India also makes 5% of its total Overseas Direct Investments in UAE to the tune of $15.26 Billion from April 2000 - August 2024. India – UAE BIT 2024 is expected to increase the comfort level and boost the confidence of the investors by assuring minimum standard of treatment and non-discrimination while providing for an independent forum for dispute settlement by arbitration. However, while providing investor and investment protection, balance has been maintained with regard to State’s right to regulate and thereby provides adequate policy space.
The signing and enforcement of the BIT reflects both nations' shared commitment towards enhancing economic cooperation and creating a more robust and resilient investment environment. The Treaty is expected to pave the way for increased bilateral investments, benefiting businesses and economies in both countries.
Some of the key features of the India-UAE BIT 2024 are: -
1. Closed asset-based definition of Investment with coverage of Portfolio Investment
2. Treatment of Investment with obligation for no denial of justice, no fundamental breach of due process, no targeted discrimination and no manifestly abusive or arbitrary treatment
3. Scope carve out for measures such as those related to taxation, local government, government procurement, subsidies or grants and Compulsory license.
4. Investor-State Dispute Settlement (ISDS) through arbitration with mandatory exhaustion of Local remedies for 3 years
5. General and Security Exceptions
6. Right to Regulate for State
7. No investor claim in case investments is involved with corruption, fraud, round tripping etc.
8. Provision on National Treatment,
9. Treaty provides for protection to investments from Expropriation, provides for Transparency, Transfers and Compensation for losses.
The India-UAE 2024 BIT can be accessed at Department of Economic Affairs, Ministry of Finance, website:
https://dea.gov.in/sites/default/files/BIT%20MoU%20Engilsh.pdf

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ভারত অমসুং য়ুনাইতেদ অরাব ইমিরেৎ লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈবা ইনভেস্তরশিংদা ইনভেস্তমেন্ত প্রোতেক্সন মখা তানা পীরিবা বাইলেতরেল ইনভেস্তমেন্ত ত্রিতী চৎনরে
07 OCT 2024 9:57AM by PIB Imphal
অবু ধাবি, য়ু.এ.ই.দা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২৪দা রিপব্লিক ওব ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং য়ুনাইতেদ অরাব ইমিরেৎ (য়ু.এ.ই.) সরকার অনিগী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা বাইলেতরেল ইনভেস্তমেন্ত ত্রিতী (বিট) ওগস্ত ৩১, ২০২৪ দগী চৎনবা হৌখি। য়ু.এ.ই.গা লোইননা বিট চৎনবা হৌখিবনা লৈবাক অনিগী ইনভেস্তরশিংদা ইনভেস্তমেন্ত প্রোতেক্সন পীবীরি, হান্না দিসেম্বর ২০১৩দা ভারত অমসুং য়ু.এ.ই.গী মরক্তা খুৎয়েক পীনরকপা বাইলেতরেল ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন এন্দ প্রোতেক্সন এগ্রীমেন্ত (বিপ্পা) অদু সেপ্তেম্বর ১২, ২০২৪দা মতম লোইখি।
য়ু.এ.ই.না ভারত্তা লাকপা অপুনবা ফোরেন ইনভেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.)গী শেয়র ৩% ওইদুনা খ্বাইদগী চাউবা তরেৎশুবা ওইরি, ২০০০ এপ্রিল-জুন ২০২৪ ফাওবদা চারাক্না বিলিয়ন $১৯ গী অপুনবা ইনভেস্তমেন্ত লাকখি। ভারতনা এপ্রিল ২০০০-ওগস্ত ২০২৪ ফাওবদা বিলিয়ন $১৫.২৬ কী থাক য়ৌনবা য়ু.এ.ই.দা ওভর্সিস দাইরেক্ত ইভেস্তমেঙ্কী ৫% তৌরি। ভারত-য়ু.এ.ই. বিট ২০২৪ অসিনা ইনভেস্তরশিংদা নুংঙাইবগী চাং হেনগৎনবা অমসুং থাজবা হেনগৎহনবা ঙম্লগনি। অদুমওইনমক, ইনভেস্তর অমসুং ইনভেস্তমেন্ত প্রোতেক্সন পীরবসু, স্তেতকী রিগুলেত তৌনবগী হক পীবনা মতীক চাবা পোলিসী স্পেস লৈদুনা খল চানা থম্লি।
বিট খুৎয়েক পীনদুনা চৎনবা হৌখিবসিনা লৈবাক অসিনা শেন্মিৎলোনগী মপাং ফগৎহন্নবা অমসুং মতীক চাবা ইনভেস্তমেন্ত এনভাইরোনমেন্ত অমা শেমগৎনবা লেপ্লি হায়বদু তাক্লে। ত্রিতী অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহনগনি, লল্লোন ইতীকতা কান্নবা পীগনি অমসুং লৈবাক অনিমক্কী শেন্মিৎলোন ফগৎহনগনি।
ভারত-য়ু.এ.ই. বিট ২০২৪গী মরুওইবা ফিচরশিংদিঃ-
১. পোর্তফোলিও ইনভেস্তমেন্ত ফংবগা লোইননা ইনভেস্তমেন্তকী ক্লোজ এসেত বেজ দিফিনিসন পীবা
২. ইনভেস্তমেন্ততা অচুম অরানগী ৱায়েল নাথৈবীদবা, ৱাৎহৌরিবা থৌওংশিং থুগাইবীদবা, অচান মীরাই নাইদবা অমসুং আর্বিত্ররি ওইবা ত্রিৎমেন্ত অমত্তা লৈহন্দবা
৩. তেক্সেসন, লোকেল গবর্নমেন্ত, গবর্নমেন্ত প্রোক্যুরমেন্ত, সবসিদি নৎত্রগা গ্রান্ত, অমসুং কম্পলসরী লাইসেন্সকা মরী লৈনবা খোঙথাংশিং শেম্বা
৪. লোকেল রেমিদীশিংগা চহি ৩গী ওইনা ইনভেস্তর স্তেত দিস্প্যুত সেত্তলমেন্ত (আই.এস.দি.এস.)
৫. জেনরেল এন্দ সেক্যুরিতী এক্সেপ্সন
৬. রাইত তু রিগুলেত ফোর স্তেত
৭. ইনভেস্তমেন্তদুদা শেঞ্জা থুমজা, হুরান চিন্থি, রাউন্দ ত্রিপ্পিং অসিনচিংবা তৌরবদি ইনভেস্তর ক্লেম অমত্তা লৈতবা।
৮. নেসনেল ত্রিত্মেন্তকী প্রোভিজন
৯. ত্রিতী অসিনা এক্সপ্রোপ্রিএসনদগী ইনভেস্তমেন্ততা ঙাকপী শেনবী, মনুং মপান ফাওনা উবা ঙম্মি, মাংবদা ত্রান্সফর অমসুং কম্পেন্সেসন লৈ।
ইন্দিয়া-য়ু.এ.ই. বিট ২০২৪ অসি দিপার্ত্মেন্ত ওব একনোমিক এফিয়র্স, শেলথুম মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত্তগী লৌবা য়াগনি
https://dea.gov.in/sites/default/files/BIT%20MoU%20Engilsh.pdf