Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya Interacts with National Youth Awardees and National Service Scheme Awardees
Discusses Making MY Bharat Platform More Youth-Friendly
Youth of India are our Future Decision-Makers: Union Minister
17 JUL 2024 2:12PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, Dr Mansukh Mandaviya held an insightful interaction with the National Youth Awardees and National Service Scheme (NSS) Awardees in New Delhi today. The session aimed to celebrate the achievements of these young leaders and discuss strategies to enhance the MY Bharat platform, ensuring it becomes more accessible and beneficial to the youth of India.
Dr. Mandaviya commenced the interaction by acknowledging the extraordinary contributions of the awardees, who hail from different States across India and have made significant impacts in diverse areas such as Sustainable Development Goals (SDGs), Climate Change, Urban Planning, Youth Empowerment, Drug Abuse prevention, among others. He emphasized the importance of recognizing and nurturing young talent to build a robust future for the nation.
Addressing the participants, Dr, Mandaviya said, “The youth of India are our future decision-makers, and I am excited about our collective journey towards empowering them”.
A significant part of the discussion focused on innovative and collaborative ideas for constructive youth engagement on the MY Bharat platform. Dr. Mandaviya invited suggestions from the awardees on how to make the platform more interactive, informative, and engaging. The awardees proposed ideas such as incorporating more digital tools, making it a one stop solution for all youth-related initiatives, and creating mentorship and internship programs to guide aspiring young leaders.
Dr. Mandaviya encouraged continuous dialogue between the youth and the Ministry to ensure that the needs and aspirations of young Indians are adequately addressed.
Dr. Mandaviya reiterated the government's commitment to empowering the youth through various schemes and programs. The interaction concluded with a collective vision to make the MY Bharat platform a cornerstone for youth engagement and development. Dr. Mandaviya expressed his optimism about the future and his belief in the transformative power of the youth in driving India towards progress and innovation.
The interaction was also attended by Secretary, Department of Youth Affairs and senior officials of the Ministry of Youth Affairs & Sports.

যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ বঁটা বিজয়ী আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় সেৱা আঁচনিৰ বঁটা বিজয়ীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে ড° মনসুখ মাণ্ডৱিয়াই
মাইভাৰট প্লেটফৰ্মক যুৱক-যুৱতীৰ অধিক অনুকূল কৰি তোলাৰ ওপৰত আলোচনা
ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকল আমাৰ ভৱিষ্যতৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণকাৰীঃ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী
17 JUL 2024 2:12PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া তথা শ্ৰম আৰু নিয়োগ মন্ত্ৰী ড° মনসুখ মাণ্ডৱিয়াই আজি নতুন দিল্লীত ৰাষ্ট্ৰীয় যুৱ বঁটা বিজয়ী আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় সেৱা আঁচনিৰ (এনএছএছ) বঁটা বিজয়ীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। এই অধিবেশনৰ উদ্দেশ্য আছিল এই যুৱক-যুৱতীসকলৰ সাফল্যক উদযাপন কৰা আৰু মাইভাৰত মঞ্চক উন্নত কৰাৰ কৌশল সম্পৰ্কে আলোচনা কৰা, যাতে ই ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে অধিক সুলভ আৰু উপকাৰী হৈ উঠে।
ড° মাণ্ডৱিয়াই বঁটাপ্ৰাপকসকলৰ অসাধাৰণ অৱদানক স্বীকাৰ কৰি কথোপকথন আৰম্ভ কৰে, যিসকল সমগ্ৰ ভাৰতৰ বিভিন্ন ৰাজ্যৰ পৰা অহা আৰু যিসকলে দীৰ্ঘস্থায়ী উন্নয়নৰ লক্ষ্য (এছডিজি), জলবায়ু পৰিৱৰ্তন, নগৰীয়া নিয়োগ, যুৱ সৱলীকৰণ, মাদক দ্ৰব্যৰ অপব্যৱহাৰ ৰোধ কৰাৰ দৰে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰভাৱ পেলাইছে। তেওঁ ৰাষ্ট্ৰৰ শক্তিশালী ভৱিষ্যত গঢ়ি তোলাৰ বাবে যুৱ প্ৰতিভাক চিনাক্ত কৰা আৰু তেওঁলোকক পথ প্ৰদৰ্শন আৰু সহায় আগবঢ়োৱাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক সম্বোধন কৰি ড° মাণ্ডৱিয়াই কয়, “ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকল আমাৰ ভৱিষ্যতৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণকাৰী আৰু মই তেওঁলোকক সবলীকৰণ কৰাৰ দিশত আমাৰ সামূহিক যাত্ৰাক লৈ উচ্ছ্বসিত।”
আলোচনাৰ এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ, মাইভাৰত মঞ্চত যুৱক-যুৱতীসকলৰ সৃষ্টিশীল সংযুক্তি সন্দৰ্ভত উদ্ভাৱনীমূলক আৰু সহযোগিতামূলক ধাৰণাসমূহৰ ওপৰত কেন্দ্ৰীভূত আছিল। ড° মাণ্ডৱিয়াই বঁটা বিজয়ীসকলৰ পৰা পৰামৰ্শ আহ্বান কৰে যে কেনেকৈ মঞ্চখনক আৰু অধিক পাৰস্পৰিক বাৰ্তা আধাৰিত, তথ্যভিত্তিক আৰু আকৰ্ষণীয় কৰি তুলিব পাৰি। বঁটাপ্ৰাপকসকলে অধিক ডিজিটেল সঁজুলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰা, ইয়াক যুৱ-সম্পৰ্কীয় সকলো পদক্ষেপৰ বাবে ৱান-ষ্টপ সমাধান হিচাপে গঢ়ি তোলা আৰু উচ্চাকাংক্ষী যুৱক-যুৱতীসকলক পথ প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ মেণ্টৰশ্বিপ আৰু ইন্টাৰ্ণশ্বিপ কাৰ্যসূচী সৃষ্টি কৰাৰ দৰে ধাৰণা আগবঢ়ায়।
ড° মাণ্ডৱিয়াই যুৱক-যুৱতী আৰু মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত অবিৰত আলোচনাক উৎসাহিত কৰে, যাতে ভাৰতীয় যুৱক-যুৱতীসকলৰ প্ৰয়োজনীয়তা আৰু আকাংক্ষাসমূহ পৰ্যাপ্তভাৱে পূৰণ কৰাটো সুনিশ্চিত হয়।
ড° মাণ্ডৱিয়াই বিভিন্ন আঁচনি আৰু কার্যসূচীৰ জৰিয়তে যুৱক-যুৱতীসকলক সবলীকৰণ কৰাৰ দিশত চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে৷ মাইভাৰত মঞ্চক যুৱ সংলাপ আৰু উন্নয়নৰ বাবে এক প্ৰধান মঞ্চ হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ এক সামূহিক দৃষ্টিভংগীৰে কথা-বতৰাৰ সামৰণি পৰে। ড° মাণ্ডৱিয়াই ভৱিষ্যতৰ প্ৰতি নিজৰ আশা ব্যক্ত কৰে আৰু ভাৰতবৰ্ষক প্ৰগতি আৰু উদ্ভাৱনৰ দিশত লৈ যোৱাত যুৱক-যুৱতীসকলৰ পৰিৱৰ্তনশীল শক্তিৰ ওপৰত নিজৰ বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে।
যুৱ পৰিক্ৰমা বিভাগৰ সচিব আৰু যুৱ পৰিক্ৰমা তথা ক্ৰীড়া মন্ত্ৰালয়ৰ উচ্চপদস্থ বিষয়াসকলেও এই বাৰ্তালাপত অংশগ্ৰহণ কৰে।