নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
দা. মন্সুখ মান্দবিয়ানা নেসনেল য়ুথ এৱার্দ ফংলকখ্রবা অমসুং নেসনেল সর্ভিস স্কিম মনা ফংলকখ্রবশিংগা উনখ্রে
মাই ভারত ফম্বাকপু হেন্না নহাশিংগী ওইহন্নবগী মতাংদা খন্নখ্রে
ভারতকী নহাশিং অসিনা ঐখোয়গী তুংগী ৱারেপ লৌগদবশিংনিঃ কেন্দ্রগী মন্ত্রী
17 JUL 2024 2:12PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং লেবর অমসুং ইমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. মন্সুখ মান্দবিয়ানা নেসনেল য়ুথ এৱার্দ ফংলকখ্রবা অমসুং নেসনেল সর্ভিস স্কিম (এন.এস.এস.) মনা ফংলকখ্রবশিংগা ঙসি নৈ দিল্লীদা উনখ্রে। সেসন অদুদা নহা লুচিংবশিং অসিগী মায় পাকপবু হরাওবা ফোংদোক্নবা অমসুং মাই ভারত ফম্বাকপু ভারতকী নহাশিংগী হেন্না নুংঙাইবা ওইহন্নবগী মতাংদা খন্নখি।
দা. মান্দবিয়ানা ৱারী ৱাতাই শানবগী থৌরম অদু ভারতকী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী হৌরকপা মনা ফংলকখ্রবশিং অদুগী অখন্নবা থবকশিংগী মতাংদা ফোংদোকপগা লোইননা হৌদোকখি অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত গোল্স (এস.দি.জি.), ক্লাইমেত চেঞ্জ, অর্বান প্লান্নিং, য়ুথ এম্পৱারমেন্ত, দ্রগ এব্যুজ ঙাকথোকপা, অতৈ কয়াগী মতাংদা পীখিবা কয়াবু শীংথাখি। লৈবাক অসিগী মতীক লৈবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবগীদমক নহা ওইরিবা তেলেন্ত কয়াবু খঙদোকপা অমসুং য়োকখৎপগী তঙাইফদবগী মতাংদা ফোংদোকখি।
শরুক য়াখিবশিংদা ফোংদোক্লদুনা, দা. মান্দবিয়ানা হায়খি, "ভারতকী নহাশিং অসিনা তুংগী ৱারেপ লৌগদবশিংনি, অমসুং মখোয়বু শক্তি পীনবগীদমক ঐখোয়গী অপুনবা খোঙচৎশিং অসিগীদমক হরাওবা ফাওই।"
খন্ননৈনবদুগী অয়াম্বা শরুকশিংদি মাই ভারত ফম্বাক্তা লৈরিবা নহাশিংবু শরুক য়াহন্নবগী অনৌবা অমসুং অপুনবা ৱাখল্লোনশিংগী মতাংদা হেন্না খন্নখি। দা. মান্দবিয়ানা ফম্বাক অসিবু হেন্না নুংঙাইনবা, ঈ পাউ পীবা হেনগৎনবগীদমক মনা ফংলক্লবশিং অসিদগী ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নবা পুক্নিং চিংশিনখি। মনা ফংলক্লব্লশিংনা দিজিতেল তুল হেন্না হাপচিন্দুনা নহাশিংগা মরী লৈনবা থৌরাংশিংগী পুম্নমক ফংফম অমা ওইহন্নবা অমসুং নহা ওইরিবা লুচিংবশিংবু লমজিংনবা মেন্তরশিপ অমসুং ইন্তর্নশিপ প্রোগ্রামশিং শেম্নবগী ৱাখল্লোনশিং পুখৎখি।
দা. মান্দবিয়ানা নহাশিং অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী মরক্তা ভারতকী নহা ওইরিবশিংবু মতীক চানা লমজিংবীনবগীদমক মখা তানা ৱারী শাননবগী অপাম্বা থমখি।
দা. মান্দবিয়ানা নহাশিংবু তোঙান-তোঙানবা থৌশিল থৌরাং কয়াগা লোইননা হেন্না শক্তি পীনবা হোৎনরিবা লৈঙাক্কী ৱারেপকী মতাংদা ফোংদোকখি। ৱারী ৱাতাই শানবদু মাই ভারত ফম্বাকপু নহাশিংগীদমক হেন্না নুংঙাইবা মফম অমা ওইহন্নবগী অপুনবা মঙলান অমগা লোইননা লোইশিনখি। দা. মান্দবিয়ানা ভারতপু হেন্না চাউখৎপা অমসুং ইন্নোভেতিব ওইনবগী মায়কৈদা লৈরিবা নহাশিংগী শক্তি অমসুং তুংলমচৎতা লৈরিবা থাজবদু থমখি।
ৱারী ৱাতাই শানবা অদুদা দিপার্তমেন্ত ওব য়ুথ এফিয়র্সকী সেক্রেতরী অমসুং য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা শরুক য়াখি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya Interacts with National Youth Awardees and National Service Scheme Awardees
Discusses Making MY Bharat Platform More Youth-Friendly
Youth of India are our Future Decision-Makers: Union Minister
17 JUL 2024 2:12PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs & Sports and Labour & Employment, Dr Mansukh Mandaviya held an insightful interaction with the National Youth Awardees and National Service Scheme (NSS) Awardees in New Delhi today. The session aimed to celebrate the achievements of these young leaders and discuss strategies to enhance the MY Bharat platform, ensuring it becomes more accessible and beneficial to the youth of India.
Dr. Mandaviya commenced the interaction by acknowledging the extraordinary contributions of the awardees, who hail from different States across India and have made significant impacts in diverse areas such as Sustainable Development Goals (SDGs), Climate Change, Urban Planning, Youth Empowerment, Drug Abuse prevention, among others. He emphasized the importance of recognizing and nurturing young talent to build a robust future for the nation.
Addressing the participants, Dr, Mandaviya said, “The youth of India are our future decision-makers, and I am excited about our collective journey towards empowering them”.
A significant part of the discussion focused on innovative and collaborative ideas for constructive youth engagement on the MY Bharat platform. Dr. Mandaviya invited suggestions from the awardees on how to make the platform more interactive, informative, and engaging. The awardees proposed ideas such as incorporating more digital tools, making it a one stop solution for all youth-related initiatives, and creating mentorship and internship programs to guide aspiring young leaders.
Dr. Mandaviya encouraged continuous dialogue between the youth and the Ministry to ensure that the needs and aspirations of young Indians are adequately addressed.
Dr. Mandaviya reiterated the government's commitment to empowering the youth through various schemes and programs. The interaction concluded with a collective vision to make the MY Bharat platform a cornerstone for youth engagement and development. Dr. Mandaviya expressed his optimism about the future and his belief in the transformative power of the youth in driving India towards progress and innovation.
The interaction was also attended by Secretary, Department of Youth Affairs and senior officials of the Ministry of Youth Affairs & Sports.