Prime Minister's Office
PM visits the Ruins of Nalanda in Bihar
19 JUN 2024 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi visited the Ruins of Nalanda in Bihar today. The original Nalanda University is considered to be amongst the first residential universities in the world. The ruins of Nalanda were declared as a UN Heritage Site in 2016.
The Prime Minister posted on X;
“Visiting the excavated remains of Nalanda was exemplary. It was an opportunity to be at one of the greatest seats of learning in the ancient world. This site offers a profound glimpse into the scholarly past that once thrived here. Nalanda has created an intellectual spirit that continues to thrive in our nation.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী বিহারদা নলান্দাগী অতেক-অকায়শিং য়েংখ্রে
19 JUN 2024 1:39PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিহারদা নলান্দাগী অতেক-অকায়শিং য়েংখ্রে। হান্নগী নলান্দা য়ুনিভর্সিতি অসি মালেমদা অহানবা রেসিদেন্সিএল য়ুনিভর্সিতিশিংগী মনুংদা অমনি হায়না খন্নরি। নলান্দাগী অতেক-অকায়শিং অসি ২০১৬দা য়ু.এন হেরিতেচ সাইত অমনি হায়না লাউথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“নলান্দগী অতেক-অকায়শিং য়েংবা অসি তমজনফম অমনি। অরিবা মালেমগী লাইরিক-লাইশুগী খ্বাইদগী চাউবা মফম অমদা লাকপা অসি খুদোংচাবা অমনি। মফম অসিদা মতম অমদা মপান ফনা লৈরম্বা লাইরিক-লাইশুগী শক্তম অদু উবা ফংলে। ঐখোয়গী লৈবাক অসি মখা তানা চাউখৎনবা ৱাখল-লৌশিংগী থৌনা অমা নলান্দনা পীরে”।