প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিহাৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নালন্দাৰ ধ্বংসাৱশেষ পৰিদৰ্শন কৰে
19 JUN 2024 1:39PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিহাৰৰ নালন্দাৰ ধ্বংসাৱশেষ পৰিদৰ্শন কৰে। মূল নালন্দা বিশ্ববিদ্যালয়ক পৃথিৱীৰ প্ৰথম আৱাসিক বিশ্ববিদ্যালয়সমূহৰ অন্যতম হিচাপে গণ্য কৰা হয়। নালন্দাৰ ধ্বংসাৱশেষক ২০১৬ চনত ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ ঐতিহ্যক্ষেত্ৰ হিচাপে ঘোষণা কৰা হৈছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘এক্স’ত ‘পোষ্ট’ কৰিছে;
"নালন্দাত খনন কৰা অৱশেষসমূহ পৰিদৰ্শন কৰাটো নিতান্তই দৃষ্টান্তযোগ্য আছিল। প্ৰাচীন পৃথিৱীৰ শিক্ষাৰ অন্যতম মহান পীঠ হোৱাৰ এক সুযোগ আছিল এয়া। এই স্থানডোখৰে পাণ্ডিত্যপূৰ্ণ অতীতৰ এক গভীৰ দৰ্শন প্ৰদান কৰে যি এসময়ত ইয়াত বিকশিত হৈছিল। নালন্দাই এক বৌদ্ধিক চেতনাৰ সৃষ্টি কৰিছিল যি আমাৰ দেশত বিস্তাৰ লাভ কৰি আহিছে।"

Prime Minister's Office
PM visits the Ruins of Nalanda in Bihar
19 JUN 2024 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi visited the Ruins of Nalanda in Bihar today. The original Nalanda University is considered to be amongst the first residential universities in the world. The ruins of Nalanda were declared as a UN Heritage Site in 2016.
The Prime Minister posted on X;
“Visiting the excavated remains of Nalanda was exemplary. It was an opportunity to be at one of the greatest seats of learning in the ancient world. This site offers a profound glimpse into the scholarly past that once thrived here. Nalanda has created an intellectual spirit that continues to thrive in our nation.”