ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିହାରର ନାଳନ୍ଦା ଭଗ୍ନାବଶେଷ ପରିଦର୍ଶନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
19 JUN 2024 1:39PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବିହାରର ନାଳନ୍ଦା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ଭଗ୍ନାବଶେଷ ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି । ମୂଳ ନାଳନ୍ଦା ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟକୁ ବିଶ୍ୱର ପ୍ରଥମ ଆବାସିକ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ । ୨୦୧୬ରେ ନାଳନ୍ଦାର ଭଗ୍ନାବଶେଷକୁ ଜାତିସଂଘର ଐତିହ୍ୟ ସ୍ଥଳ ଭାବେ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
‘‘ନାଳନ୍ଦାର ଖନନ ହୋଇଥିବା ଅବଶେଷ ପରିଦର୍ଶନ କରିବା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଥିଲା। ପ୍ରାଚୀନ ବିଶ୍ୱରେ ଶିକ୍ଷାର ଅନ୍ୟତମ ଶ୍ରେଷ୍ଠ କେନ୍ଦ୍ରରେ ସମୟ ବିତାଇବା ଲାଗି ଏହା ଏକ ସୁଯୋଗ ଥିଲା । ଏହି କ୍ଷେତ୍ର ଏକଦା ଏଠାରେ ବିକଶିତ ହୋଇଥିବା ଜ୍ଞାନସମୃଦ୍ଧ ଅତୀତର ଗଭୀର ଝଲକ ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ। ନାଳନ୍ଦା ଏକ ବୌଦ୍ଧିକ ଭାବନା ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ଯାହା ଆମ ଦେଶରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ଜାରି ରଖିଛି।’’

Prime Minister's Office
PM visits the Ruins of Nalanda in Bihar
19 JUN 2024 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi visited the Ruins of Nalanda in Bihar today. The original Nalanda University is considered to be amongst the first residential universities in the world. The ruins of Nalanda were declared as a UN Heritage Site in 2016.
The Prime Minister posted on X;
“Visiting the excavated remains of Nalanda was exemplary. It was an opportunity to be at one of the greatest seats of learning in the ancient world. This site offers a profound glimpse into the scholarly past that once thrived here. Nalanda has created an intellectual spirit that continues to thrive in our nation.”