Cabinet
Government to provide assistance to construct 3 crore rural and urban houses under Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY)
10 JUN 2024 7:50PM by PIB Delhi
Govt of India is implementing Pradhan Mantri Awas Yojana since 2015-16 to provide assistance to the eligible rural and urban households for construction of houses with basic amenities. Under PMAY, total total 4.21 Crore houses have been completed for the eligible poor families under the housing schemes in the last 10 years.
All the houses constructed under PMAY are provided the other basic amenities such as Household Toilets, LPG connection, Electricity connection, Functional Household Tap Connection etc. through convergence with other schemes of Central Government and State Governments.
It has been decided in the Cabinet meeting today to provide assistance to 3 crore additional rural and urban households for the construction of houses, to meet the housing requirements arising out of the increase in the number of eligible families.

মন্ত্রীমন্দল
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(পি এম এ ৱাই)গী মখাদা খুঙ্গং অমশুং সহরগী য়ুম করোর ৩ শানবা সরকারনা মতেং পীরগনি
10 JUN 2024 7:50PM by PIB Imphal
তঙাইফদবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা য়ুমশিং শানবা খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা খুঙ্গং অমশুং সহরগী য়ুমথোঙশিংদা মতেং পাংনবা ২০১৫-১৬দগী হৌনা ভারত সরকারনা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(পি এম এ ৱাই) পায়খৎতুনা লাক্লি। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(পি এম এ ৱাই)গী মখাদা, হৌখিবা চহি ১০দা, খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা লায়রবা ইমুংশিংগী অপুনবা য়ুম করোর ৪.২১ শাবা লোইশিনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(পি এম এ ৱাই)গী মখাদা শাখিবা য়ুমশিংদা কেন্দ্র সরকারগী অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী স্কিমশিং পুনশিন্দুনা অতোপ্পা তঙাইফবা খুদোংচাবশিং হায়বদি তোইলেতশিং, এল.পি.জি কন্নেক্সন, মৈ, তোতি ঈশিং অসিনচিংবা পীরে।
খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা ইমুং মশিং হেনগৎলকপদগী দরকার ওইবা য়ুম মশিং ফংহনবা ঙম্নবা খুঙ্গং অমশুং সহরগী অহেনবা য়ুম করোর ৩ শানবা মতেং পীনবা ঙসি ফমখিবা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম্না ৱারেপ লৌখিবনি।