Prime Minister's Office
Prime Minister of Nepal Calls PM Modi to congratulate him on the historic third term
PM Modi recalled the fruitful visit by the Nepalese PM last year
Nepal remains a special partner in India’s Neighbourhood First policy
05 JUN 2024 10:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation with Prime Minister of Nepal, Rt. Hon’ble Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’. Prime Minister Prachanda congratulated Prime Minister Modi on his historic victory for the third term in the recently concluded General Elections in India. He expressed his conviction that under the leadership of Prime Minister Modi, India-Nepal relations will continue to further strengthen.
Prime Minister Modi thanked Prime Minister ‘Prachanda’ for his greetings. He fondly recalled the visit of the Prime Minister of Nepal to India last year noting that they had then taken several initiatives to further strengthen traditional, friendly and multifaceted partnership between the two countries.
Nepal shares deep-rooted cultural and civilizational links with India and remains a special partner in India’s ‘Neighbourhood First’ policy. The telephone call continues the tradition of high-level exchanges between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পুৱারি ওইনা মহাক্কী অহুমশুবা তার্ম মাইপাকপদা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীনা কোল তৌরক্তুনা প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
হৌখিবা চহিদা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগী কান্নরবা খোঙচৎ অদু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা নিংশিংখি
য়ুম্লোন্নবনা অহানবা হায়বা ভারতকী থৌশিলদা নেপাল অখন্নবা মরুপ অমনি
05 JUN 2024 10:16PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেপালগী প্রধান মন্ত্রী পুস্পা কমাল দহাল ‘প্রাচান্দা’ গা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে। হন্দকপ পাংথোকখিবা ভারতকী সাধারন মীখলদা পুৱারি ওইনা মহাক্কী অহুমশুবা তার্ম মাইপাকপদা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিংবা মখাদা ভারত-নেপালগী মরী মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎকনি হায়না মহাক্না মহাক্কী থাজবা ফোঙদোকখি।
মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ‘প্রাচান্দা’ থাগৎপা ফোঙদোকখি। হৌখিবা চহিদা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগী কান্নরবা খোঙচৎ অদু প্রধান মন্ত্রী মোদীনা নিংশিংখি অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা চৎনবী, মরুপ-মপাং অমসুং হিরম কয়াগী মরীশিং মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মখোয়না থবক কয়া লৌখৎখিবা অদু পনখি।
নেপালনা ভারতকা নাৎ অমসুং সভেত্যগী অচেৎপা মরী লৈনরি অমসুং য়ুম্লোন্নবনা অহানবা হায়বা ভারতকী থৌশিলদা নেপাল অখন্নবা মরুপ অমনি। তেলিফোন্দা ৱারি শানখিবা অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা অৱাংবা থাক্কী ৱারি-ৱাতাই শানবা অদুগী মখা চৎথরকপনি।