প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ঐতিহাসিক তৃতীয়টো কাৰ্যকালৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক অভিনন্দন জনাবলৈ ফোন কৰে নেপালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
যোৱা বছৰ নেপালী প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ফলপ্ৰসূ ভ্ৰমণৰ কথা স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
ভাৰতৰ ‘চুবুৰীয়া প্ৰথম’ নীতিত এক বিশেষ অংশীদাৰ হৈ আছে নেপাল
05 JUN 2024 10:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নেপালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মাননীয় পুষ্প কমল দাহাল 'প্ৰচণ্ড'ৰ সৈতে টেলিফোনযোগে বাৰ্তালাপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী প্ৰচণ্ডই প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক ভাৰতৰ শেহতীয়াকৈ সামৰণি পৰা সাধাৰণ নিৰ্বাচনত তৃতীয়টো কাৰ্যকালৰ বাবে ঐতিহাসিক বিজয় সাব্যস্ত কৰাৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰত-নেপালৰ সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী হৈ থাকিব বুলিও তেওঁ দৃঢ় বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী 'প্ৰচণ্ড'ক শুভেচ্ছা জনোৱাৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ যোৱা বছৰ নেপালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ কথা আনন্দেৰে স্মৰণ কৰি কয় যে তেওঁলোকে তেতিয়া দুয়োখন দেশৰ মাজত পৰম্পৰাগত, বন্ধুত্বপূৰ্ণ আৰু বহুমুখী অংশীদাৰিত্ব অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে কেবাটাও পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছিল।
নেপালে ভাৰতৰ সৈতে গভীৰ সাংস্কৃতিক আৰু সভ্যতাপ্ৰসূত সম্পৰ্ক অব্যাহত ৰাখি আহিছে আৰু ভাৰতৰ 'চুবুৰীয়া প্ৰথম' নীতিত এক বিশেষ অংশীদাৰ হৈ আছে। টেলিফোনযোগে হোৱা এই বাৰ্তালাপেও দুয়োখন দেশৰ মাজত চলি অহা উচ্চ-পৰ্যায়ৰ মত বিনিময়ৰ পৰম্পৰা অব্যাহত ৰাখিছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister of Nepal Calls PM Modi to congratulate him on the historic third term
PM Modi recalled the fruitful visit by the Nepalese PM last year
Nepal remains a special partner in India’s Neighbourhood First policy
05 JUN 2024 10:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation with Prime Minister of Nepal, Rt. Hon’ble Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’. Prime Minister Prachanda congratulated Prime Minister Modi on his historic victory for the third term in the recently concluded General Elections in India. He expressed his conviction that under the leadership of Prime Minister Modi, India-Nepal relations will continue to further strengthen.
Prime Minister Modi thanked Prime Minister ‘Prachanda’ for his greetings. He fondly recalled the visit of the Prime Minister of Nepal to India last year noting that they had then taken several initiatives to further strengthen traditional, friendly and multifaceted partnership between the two countries.
Nepal shares deep-rooted cultural and civilizational links with India and remains a special partner in India’s ‘Neighbourhood First’ policy. The telephone call continues the tradition of high-level exchanges between the two countries.