Prime Minister's Office
PM addresses Viksit Bharat Viksit Bihar program in Bettiah, Bihar
Lays foundation stone and dedicates to nation multiple development projects worth around Rs 12,800 Crores in Bettiah, Bihar
Inaugurates 109 km long Indian Oil’s Muzaffarpur - Motihari LPG Pipeline
Dedicates to nation Indian Oil’s LPG Bottling Plant & storage terminal in Motihari
Lays foundation stone for City Gas Distribution projects and Grain-based Ethanol projects
Lays foundation stone and dedicates multiple rail and road projects
Lays foundation stone for redevelopment of Bettiah Railway Station
Flags off two new train services between Narkatiaganj - Gaunaha and Raxaul - Jogbani
“Under the double engine government, Bihar is moving fast on the path of regaining its old glory”
“There can be no better place than Bettiah, Champaran to take the resolve of Viksit Bihar and Viksit Bharat”
“Whenever Bihar has been prosperous, India has been prosperous.
Therefore, Viksit Bihar is equally important for Viksit Bharat”
“NDA's double engine government is trying to ensure that the youth of Bihar get jobs right here in Bihar”
“For me, the whole of India is my home, every Indian is my family”
“To build a Viksit Bharat, everyone's efforts, everyone's inspiration and everyone's learning are needed”
06 MAR 2024 5:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone and dedicated to the nation multiple infrastructure projects related to rail, road and petroleum and natural gas worth around Rs 12,800 Crores in Bettiah, West Champaran district, Bihar today.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that the land of Bettiah reignited the struggle for independence and infused new consciousness into the people. “This very land created Mahatma Gandhi out of Mohan Das ji”, the Prime Minister remarked, highlighting that there can be no better place than Bettiah, Champaran to take the resolve of Viksit Bihar and Viksit Bharat. The Prime Minister acknowledged the presence of people in the Viksit Bihar program from various Lok Sabha and Vidhan constituencies of the state and conveyed his best wishes for the development projects of today.
“Land of Bihar has shown tremendous leadership for the country for centuries and also produced many great personalities for the nation”, the Prime Minister said, pointing out that India has prospered with the prosperity of Bihar and the development of the state is equally important to accomplish the goal of Viksit Bharat. Prime Minister Modi expressed delight that the development works related to Viksit Bihar have found new momentum with the formation of the double-engine government in the state and mentioned today’s projects including sectors of rail, road, ethanol plants, city gas supply and LPG gas among others. He emphasized maintaining this pace to accomplish the resolve of Viksit Bihar.
The Prime Minister mentioned one of the acute problems of Bihar i.e. exodus of youth from the state due to poor law and order situation and dynasty politics. “Effort of Bihar’s double government is to provide jobs to the youth of the state in Bihar itself”, the Prime Minister said. He stated that the biggest beneficiaries of today’s projects will be the youth who are looking for employment. Mentioning the inauguration of six lane Cable Bridge on river Ganga parallel to Digha-Sonepur Rail-cum-Road Bridge at Patna on Ganga River, the Prime Minister said work is going on over a dozen bridges in Bihar with the allocation of Rs 22,000 crore, including 5 bridges on river Ganga. “These bridges and broad roads pave the path of development”, the Prime Minister said. He also said that modern infrastructure creates new avenues of employment.
Prime Minister Modi noted that all the rail lines being laid or trains being flagged off in the country are completely Made in India, thereby creating employment for citizens. He stated that the modern rail engine manufacturing factories in Bihar have been initiated by the present government itself. The Prime Minister touched upon the Digital India initiative and said that many developed nations do not have such digital facilities as he credited the youth of India for the fast adoption of digital services. “Modi has given the guarantee to stand by the youth of India on every step”, PM Modi said, “Today, I am giving this guarantee to the youth of Bihar.” He further added that Modi’s guarantee means the guarantee of fulfillment of guarantee.
The Prime Minister highlighted the government’s emphasis on making every house in India a Surya Ghar where electricity can be produced through solar plants on the terraces and the extra electricity generated can be sold back to the government creating extra income for citizens. The Prime Minister also warned the people about the evils of dynastic politics and remembered the ideals of Jan Nayak Karpoori Thakur, Jai Prakash Narayan, Ram Manohar Lohia, Baba Saheb Ambedkar and Mahatma Gandhi.
The Prime Minister highlighted the government’s efforts to tackle the issues faced by the poor, women, youth and farmers as he mentioned the free ration scheme, Ayushman Bharat scheme, pucca houses, toilets, electricity, gas and tapped water connection, creation of AIIMSs, IITs, IIMs and other medical colleges in record numbers, making farmers into urjadata and urvarakdata, and setting up of ethanol plants to make use of byproducts by sugarcane and paddy farmers. Recently, the Prime Minister informed that the purchase price of sugarcane has been increased to Rs 340 per quintal and the world’s largest grain storage scheme has been launched where thousands of warehouses will be built in the country and Bihar. Touching upon PM Kisan Samman Nidhi for financial assistance worth thousands of crores to farmers, Shri Modi informed that farmers from Bettiah have been provided Rs 800 crores under the scheme so far. The Prime Minister also mentioned the fertilizer factory in Barauni that remained closed for a long time and it was Modi who had guaranteed to get it up and running again. “Today this fertilizer factory is providing its services and creating employment. That's why people say - Modi's guarantee means the guarantee of fulfillment of guarantee”, he added.
The Prime Minister noted the happiness of the people of Bihar on the Shri Ram Mandir in Ayodhya Dham. He said that today India is acknowledging its heritage and culture.
The Prime Minister noted the presence of the nature-loving Tharu tribe in the area. He asked everyone to take inspiration from the Tharu Community “Today, India is developing while protecting nature, taking inspiration from tribes like Tharu. That is why I say that to build a developed India, everyone's efforts, everyone's inspiration and everyone's learning are needed”, he said.
In conclusion, PM Modi reiterated the importance of India becoming the third largest economy, bringing people out of poverty, jobs for the youth, pucca houses for the poor, solar panels for 1 crore households, 3 crore Lakhpati Didis and running modern trains like Vande Bharat.
Governor of Bihar, Shri R V Arlekar, Chief Minister of Bihar, Shri Nitish Kumar, Deputy Chief Ministers of Bihar, Shri Samrat Chaudhary and Shri Vijay Kumar Sinha, Union Minister of State, Shri Nityanand Rai and Member of Parliament, Shri Sanjay Jaiswal were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister inaugurated 109 km long Indian Oil’s Muzaffarpur - Motihari LPG Pipeline that will provide access to cleaner cooking fuel in the state of Bihar and neighbouring country Nepal. The Prime Minister dedicated to the nation Indian Oil’s LPG Bottling Plant & storage terminal at Motihari. The new pipeline terminal would also act as a strategic supply point for the export of petroleum products to Nepal. It would serve 8 districts of North Bihar i.e. East Champaran, West Champaran, Gopalganj, Siwan, Muzaffarpur, Sheohar, Sitamarhi and Madhubani. The new Bottling Plant at Motihari will also make the supply chain smoother in feeding markets attached to Motihari Plant.
The Prime Minister laid the foundation stone of City Gas Distribution project in East Champaran, West Champaran, Gopalganj, Siwan and Deoria and Grain-based Ethanol Projects at HBL's Sugauli & Lauriya.
The Prime Minister inaugurated road projects including two laning of Piprakothi - Motihari - Raxaul section of NH - 28A with paved shoulder; two laning of Sheohar-Sitamarhi-Section of NH-104. The Prime Minister laid the foundation stone of projects including the construction of six lane Cable Bridge on river Ganga parallel to Digha-Sonepur Rail-cum-Road Bridge at Patna on Ganga River; four laning of Bakarpur Hat- Manikpur section of NH-19 Bypass.
The Prime Minister inaugurated and laid the foundation stone of various railway projects. The Prime Minister dedicated to the nation, doubling of 62 km rail line from Bapudham Motihari - Piprahan and Narkatiaganj-Gaunaha Gauge Conversion among others. The Prime Minister laid the foundation stone for doubling and electrification of 96 km long Gorakhpur Cantt – Valmiki Nagar rail line and redevelopment of Bettiah railway station. The Prime Minister also flagged off two new train services between Narkatiaganj - Gaunaha and Raxaul -Jogbani.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী বেত্তিয়াদা বিকসিত ভারত বিকসিত বিহার থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
বিহারগী বেত্তিয়াদা লুপা করোর ১২,৮০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
কিমি ১০৯ শাংবা ইন্দিয়ান ওইলগী মুজাফফরপুর-মোতিহারি এল.পি.জি পাইপলাইন শঙ্গাখ্রে
মোতিহারিদা ইন্দিয়ান ওইলগী এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত অমসুং স্তোরেজ তর্মিনেল মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
সিতি গ্যাস দিস্ত্রিবিউসন প্রোজেকশিং অমসুং গ্রেন-বেজ ইথানোল প্রোজেকশিংগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
তোঙান-তোঙানবা রেল অমসুং লম্বীগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
বেত্তিয়া রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
নরকাতিয়াগঞ্জ-গৌনহা অমসুং রাজাউল –জোগবানিগী মরক্তা অনৌবা ত্রেন সর্বিস অসি লমথাখ্রে
“দবল ইঞ্জিন সরকারগী মখাদা, রাজ্য অসিগী হান্নগী মিংচৎ অমুক পুরক্নবা লম্বীদা বিহার য়াংনা চৎলি”
“বিকসিত বিহার অমসুং বিকসিত ভারতকী ৱাশক ঙাক্নবা বেত্তিয়া, চম্পারন্দগী হেন্না ফবা মফম লৈতে”
“বিহার নুংঙাই-য়াইফরকপা মতমদা, ভারতনা নুংঙাই-য়াইফগনি। মরম অদুনা বিকসিত ভারতকীদমক বিকসিত বিহার অসি চপ মান্ননা মরুওই”
“বিহারদা বিহারগী নহারোলশিং থবক ফংহন্নবা এন.দি.এগী দবল ইঞ্
06 MAR 2024 5:05PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিহারগী ৱেস্ত চম্পারন জিলাগী বেত্তিয়াদা লুপা করোর ১২,৮০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেকশিং অদু রেল, লম্বী, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকা মরী লৈবা হিরমশিংনি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বেত্তিয়াগী লমদমনা নিংতম ইহৌগী অমুক হন্না মৈরা চুখৎখি অমসুং মীয়ামদা অনৌবা ৱাখল্লোন অমা পীখি। লমদম অসিদগী মোহন দাস জিদগী মহাত্মা গান্ধী শেমখি। বিকসিত বিহার অমসুং বিকসিত ভারতকী ৱাশক ঙাক্নবা বেত্তিয়া, চম্পারন্দগী হেন্না ফবা মফম লৈতে। রাজ্য অসিগী তোঙান-তোঙানবা লোক সভা অমসুং বিধান সভা কেন্দ্রশিংদগী বিকসিত বিহার থৌরম শরুক য়ানবা মীওই কয়া লাক্লি অমসুং ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগীদমক রাজ্য অসিগী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি বিহারগী লমদমনা চহিচা কয়া লৈবাক্কীদমক লুচিংবগী থবকশিং উৎখ্রে অমসুং লৈবাক্কীদমক শক্নাইরবা মীওই কয়া পুথোকখ্রে। বিহার নুংঙাই-য়াইফরকপা মতমদা, ভারতনা নুংঙাই-য়াইফগনি। মরম অদুনা বিকসিত ভারতকীদমক বিকসিত বিহার অসি চপ মান্ননা মরুওই। রাজ্য অসিদা দবল ইঞ্জিন সরকার শেম্বদগী বিকসিত বিহারগা মরী লৈনবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী খোঙজেল য়াংখৎলে। ঙসিগী প্রোজেকশিংগী মনুংদা রেল, লম্বী, ইথানোল প্লান্তশিং, সিতি গ্যাস সপ্লাই অমসুং এল.পি.জি গ্যাসগী হিরমশিং য়াওরি। বিকসিত বিহারগী থাজবা থবক ওইনা পাংথোক্নবা মসিগী খোঙজেল অসি লেংদনা থম্বা দরকার ওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, বিহারগী অরিবা লায়না অমদি লো অমসুং ওর্দরগী ফিবম ফত্তবা অমসুং শাগৈগী রাজনিতিনা মরম ওইদুনা রাজ্য অসিগী নহারোলশিং খুল হোংখিবা অসিনি। বিহারদা বিহারগী নহারোলশিং থবক ফংহন্নবা এন.দি.এগী দবল ইঞ্জিন সরকারনা হোৎনরি। ঙসিগী প্রোজেকশিং অসিগী খ্বাইদগী চাউবা বেনিফিসরশিংদি থবক থিরিবা নহারোলশিংনি। গঙ্গা তুরেল মথক্তা পাতনাদা দিঘা-সোনেপুর-রেল-কম-রোদ ব্রিজগা খমব্রাংননা গঙ্গা তুরেল মথক্তা লেন তরুক্কী কেবল ব্রিজ শানবা উরেপ-উয়ুং তম্লে। গঙ্গা তুরেল মথক্তা থোং ৫ য়াওনা বিহারদা থোং ১২ হেন্না শানবা লুপা করোর ২২,০০০ কাইথোক্লে। হায়রিবা থোংশিং অমসুং পাক্লবা লম্বীশিংনা চাউখৎপগী লম্বী য়াৎলে। অনৌবা ইনফ্রস্ত্রকচরশিংনা থবক ফংনবগী অনৌবা খুদোংচাবশিং শেম্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিদা শেমগৎলবা রেল লাইনশিং নত্ত্রগা লমথাখ্রবা ত্রেনশিং ভারত্তা শাবা ঙাক্তনি। মসিনা মীওই কয়া থবক ফংহল্লে। হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা বিহারদা অনৌবা রেল ইঞ্জিন শানবা ফেক্তরিশিং লিংখৎলে। লৈবাক অসিদা দিজিতেল ইন্দিয়া মাইপাক্না পায়খৎলে অমসুং অসিগুম্বা দিজিতেলী খুদোংচাবসিং চাউখৎলবা লৈবাক কয়াদা লৈত্রি অমসুং দিজিতেলগী থবকশিং য়াম্না য়াংনা শীজিন্নবগীদমক ভারতকী নহারোলশিং থাগৎচরি। খোঙথাং খুদিংমক্তা ভারতকী নহারোলশিংগীদমক লেপ্না মোদীনা গরেন্তি পীরে। ঙসি, ঐনা থাজবা অসি বিহারগী নহারোলশিংদা পীরে। মোদীগী গরেন্তি হায়বগী ৱাহন্থোক্তি গরেন্তি অদু থবক ওইনা পাংথোকপা হায়বনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি সোলার প্লান্তশিং থমদুনা ভারত্তা য়ুম খুদিংমক সুর্য় ঘর অমা ওইহন্দুনা মৈ পুথোক্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে অমসুং অহেনবা মৈ সরকারনা অমুক হন্না লৈদুনা মীয়াম অহেনবা শেন তানবা য়ারগনি। মীয়াম শাগৈগী রাজনিতিগী ফত্তবশিংদগী চেকশিনগদবনি অমসুং জন নায়ক কারপুরী থাকুর, জয় প্রকাস নরায়ন, রাম মনোহর লোহিয়া, বাবা সাহেব অম্বেদকার অমসুং মহাত্মা গান্ধীগী অচুম্বা ফিদমশিং নিংশিংগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লায়রবশিং, নুপীশিং, নহারোলশিং অমসুং লৌমীশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। লেম্না চেং ফংহন্নবা স্কিম, অয়ুস্মান ভারত স্কিম পায়খৎলে, পাক্কাগী য়ুমশিং, তোইলেতশিং, মৈ, গ্যাস অমসুং তোতি ঈশিং ফংহল্লে। রেকোর্দ ওইনা এ.আই.আই.এম.এসশিং, আই.আই.তিশিং,আই.আই.এমশিং অমসুং অতোপ্পা মেদিকেল কলেজশিং লিংখৎলে, লৌমীশিং উর্জাদাতা অমসুং উরবরাকদাতা ওইহল্লে অমসুং চু অমসুং ফৌ থাবা লৌমীশিংনা পুথোরকপা অরেম্বশিং শীজিন্ননবা ইথানোল প্লান্তশিং লিংখৎলে। হন্দক চুগী মমল হেনগৎতুনা কুইন্তল অমদা লুপা ৩৪০দা হেনগৎলে অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা মহৈ-মরোং থম্নবা স্কিম হৌদোক্তুনা লৈবাক অসিদা অমসুং বিহারদা কৈ লিশিং কয়া শারগনি।
মহাক্না মখা তানা হায়খি পি.এম কিসন সম্মান নিধিগী মখাদা লৌমীশিং লুপা করোর লিশিং কয়াগী শেন্থং পীখ্রে। হৌজিক ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা বেত্তিয়াগী লৌমীশিংদা লুপা করোর ৮০০ পীখ্রে। বরাউনিদা হারগী ফেক্তরি মতম শানা থোং লোন্দুনা লাকখি অমসুং মসি অমুক হন্না হিঙ্গৎহনগনি হায়না মোদীনা থাজবা পীখি। ঙসি অমুক হন্না হারগী ফেক্তরি থবক হৌরে অমসুং থবক ফংহল্লে। মরম অদুনা মীয়াম্না হায়রি মদুদি, মোদীগী গরেন্তিগী ৱাহন্থোক্তি গরেন্তি অদু থবক ওইনা পাংথোকপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অযোধ্যা ধামদা শ্রী রাম মন্দির শঙ্গাদবা বিহারগী মীয়াম হরাওরে। ঙসি ভারত অসি মসিগী হেরিতেচ অমসুং কলচরগী মমিং চৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লমদম অসিদা মহৌশা নুংশিজবা থারু ত্রাইব লৈরি। মীওই খুদিংমক্না থারু ত্রাইবতগী ইথিল লৌগদবনি। থারুগুম্বা ত্রাইবশিংদগী ইথিল লৌদুনা, ঙসি ভারত মহৌশাগী শক্তম ঙাক-শেনবগা লোয়ননা চাউখৎলি। মরম অদুনা ঐনা হায়রি মদুদি বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা, মীওই খুদিংমক্কী হোৎনবা, মীওই খুদিংমক্কী অনিংবা অমসুং মীওই খুদিংমক তম্বা দরকার ওই।
লোইশিল্লকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়াম লায়রবা কোকহন্নবা, নহারোলশিং থবক ফংনবা, লায়রবশিং পাক্কাগী য়ুম শানবা, য়ুম করোর ১দা সোলার পেনেলশিং থম্নবা, লাখপতি দিদি করোর ৩ শেমগৎনবা অমসুং বন্দে ভারতগুম্বা ত্রেনশিং চেন্নবা ভারত মালেমদা ৩শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইহনবা অসি য়াম্না মরুওই।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা বিহারগী রাজ্যপাল শ্রী আর ভি অরলেকার, বিহারগী চীফ মিনিস্তর শ্রী নিতিস কুমার, বিহারগী দিপুতি চীফ মিনিস্তরশিং শ্রী সামরাত চৌধুরি অমসুং শ্রী বিজয় কুমার সিনহা, কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যনন্দ রাই অমসুং এম.পি শ্রী সঞ্জয় জাইসৱাল য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা কিমি ১০৯ শাংবা ইন্দিয়ান ওইলগী মুজাফফরপুর-মোতিহারি এল.পি.জি পাইপলাইন শঙ্গাখ্রে। মসিনা বিহার অমসুং য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাক নেপালদা চাক থোংনবা গ্যাস ফংহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মোতিহারিদা ইন্দিয়ান ওইলগী এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত অমসুং স্তোরেজ তর্মিনেল লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে। অনৌবা পাইপলাইন তর্মিনেল অসি নেপালদা পেত্রোলিয়মগী পোৎথোকশিং থাদোক্নবা মরুওইবা সপ্লাই পোইন্ত অমা ওইনা থবক তৌগনি। মসিনা নোর্থ বিহারগী জিলা ৮ হায়বদি ইস্ত চম্পারন, ৱেস্ত চম্পারন, গোপালগঞ্জ, সিৱান, মুজফফরপুর, সিওহার, সিতামারহি অমসুং মধুবানিদা থবক তৌগনি। মোতিহারিগী অনৌবা বোত্তলিং প্লান্ত অসিনা মোতিহারি প্লান্তগা থবক তৌমিন্নরিবা ফিদিং মার্কেতশিংদা সপ্লাই চেন ফজনা মথৌ পাংথোকপদা মতেং পাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাখিবা লম্বীগী প্রোজেকশিংগী মনুংদা এন.ঐচ-২৮এগী পিপ্রাকোতি-মোতিহারি-রাজাউল সেক্সন পেপ সোলজরগা লোয়ননা লেন অনি ওনখৎপা; এন.ঐচ-১০৪গী সিওহার-সিতামারহি সেক্সন লেন অনি ওনখৎপা য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমখিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা গঙ্গা তুরেল মথক্তা পাতনাদা দিঘা-সোনেপুর-রেল-কম-রোদ ব্রিজগা খমব্রাংননা গঙ্গা তুরেল মথক্তা লেন তরুক্কী কেবল ব্রিজ; এন.ঐচ-১৯ বাইপাস বাকারপুর হাত-মনিকপুর সেক্সন লেন মরি ওনখৎপা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং শঙ্গাগখি, মীয়ামদা কৎথোকখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখি। প্রধান মন্ত্রীনা বাপুধাম মোতিহারি-পিপ্রাহান ফাওবগী রেল লাইন(কিমি ৬২) দবল ওইহনবা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা কৎথোকখি অমসুং মহাক্না নরকাতিয়াগঞ্জ-গৌনাহা গেজ ওনখৎপা শঙ্গাখি। প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুর কেন্ত-বালমিকি নগর রেল লাইন(কিমি৯৬) দবল ওনখৎপা অমসুং মৈ ফংহনবা অমসুং বেত্তিয়া রেলৱে স্তেসন অমুক হন্না শেমগৎপা উরেপ-উয়ুং তমখি। প্রধান মন্ত্রীনা নরকাতিয়াগঞ্জ-গৌনাহা অমসুং রাজাউল-জোগবানিগী মরক্তা অনৌবা ত্রেন সর্বিস অনি লমথাখি।