Prime Minister's Office
PM dedicates to nation and lays foundation stone for multiple development projects worth Rs 7,200 crore in Arambagh, Hooghly, West Bengal
Inaugurates Indian Oil's 518-km Haldia-Barauni Crude Oil Pipeline
Inaugurates Indian Oil’s LPG Bottling plant with a capacity of 120 TMTPA at Vidyasagar Industrial Park, Kharagpur
Dedicates to nation and lays foundation stone for multiple projects for strengthening infrastructure at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata
Dedicates to nation important rail projects worth about Rs 2680 crores
Inaugurates three projects related to wastewater treatment and sewerage in West Bengal
“India of the 21st century is progressing at a fast pace. Together we have set the goal of making a developed India by 2047”
“Central Government strives to modernize railways in West Bengal at the same pace as rest of the country”
“India showed the world how development can be done in harmony with the environment”
“Initiation of an infrastructure project in a state opens up multiple avenues for employment”
01 MAR 2024 3:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation stone for multiple development projects worth Rs 7,200 crore in Arambagh, Hooghly, West Bengal today. The developmental projects of today are associated with sectors like rail, ports, oil pipeline, LPG supply and wastewater treatment.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the rapid growth of 21st-century India and the resolution of making India Viksit by 2047. He reiterated the priorities of empowerment of youth, women, farmers and the poor. “We have always strived for the welfare of the poor and its results are now visible to the world”, he said. He emphasized the fact that 25 crore people coming out of poverty indicates the correctness of the direction, policies and decisions of the government. The main reason for all this is the right intentions, he added.
The Prime Minister underlined that development projects worth more than Rs 7,000 crores have been inaugurated and foundation stones have been laid towards the development of West Bengal which includes sectors of rail, ports, petroleum and jal shakti. “Central Government strives to modernize railways in West Bengal at the same pace as the rest of the country”, the Prime Minister said, mentioning the third rail line connecting Jhargram - Salgajhari to improve rail connectivity while encouraging tourism and industry in the region. He also spoke about the doubling of Sondalia – Champapukur and Dankuni – Bhattanagar – Baltikuri rail lines. The Prime Minister also spoke about the development projects to strengthen infrastructure at Syama Prasad Mookerjee Port in Kolkata and three other projects worth more than Rs 1,000 crores.
PM Modi said, “India showed the world how development can be done in harmony with the environment” giving an example of the Haldia Barauni crude pipeline. Crude oil is transported through four states - Bihar, Jharkhand, Odisha and West Bengal through the pipeline to three refineries, resulting in savings and environmental protection. He said the LPG Bottling plant will benefit 7 states and will address the demand for LPG in the area. Sewage treatment plants will also benefit lakhs of people in many districts.
“Initiation of an infrastructure project in a state opens up multiple avenues for employment”, the Prime Minister emphasized, informing about this year’s budget allocation worth more than Rs 13,000 crores for the development of railways in West Bengal, an amount three times that of pre-2014. He said that the government prioritizes the electrification of rail lines, the upgradation of passenger facilities and the redevelopment of railway stations. Throwing light on the pending projects that were completed in the last 10 years, the Prime Minister informed that more than 3,000 km of rail lines in West Bengal have been electrified, about 100 railway stations are being redeveloped including the redevelopment of Tarakeswar Railway Station under Amrit Station scheme, initiation of more than 150 new train services, and flagging off of 5 new Vande Bharat Express.
The Prime Minister expressed confidence that the resolutions of Viksit Bharat will be accomplished with the contributions of the people of West Bengal and conveyed his best wishes to the citizens for the development projects of today.
Governor of West Bengal, Dr C V Ananda Bose and Union Minister of State for Ministry of Ports, Shipping and Waterways, Shri Shantanu Thakur were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister inaugurated Indian Oil's 518-km Haldia-Barauni Crude Oil Pipeline developed at a cost of about Rs 2,790 crore. This pipeline passes through Bihar, Jharkhand and West Bengal. The pipeline will supply crude oil to Barauni Refinery, Bongaigaon Refinery and Guwahati Refinery in a safe, cost-efficient, and environment-friendly manner.
The Prime Minister also inaugurated Indian Oil’s LPG Bottling plant with a capacity of 120 TMTPA at Vidyasagar Industrial Park, Kharagpur. Developed at a cost of more than Rs 200 crore, the LPG bottling plant will be the first LPG bottling plant in the region. It will supply LPG to about 14.5 lakh customers in West Bengal.
The Prime Minister dedicated to the nation and laid the foundation stone of multiple projects for strengthening infrastructure at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata worth about Rs 1000 crore. The projects whose foundation stone will be laid include the reconstruction of Berth No. 8 NSD and the mechanization of berth no. 7 & 8 NSD of Kolkata Dock System. The Prime Minister also dedicated to the nation the project for augmentation of the firefighting system at oil jetties of Haldia Dock Complex, Syama Prasad Mookerjee Port. The newly installed fire-fighting facility is a state-of-the-art fully automated set-up equipped with cutting-edge gas and flame sensors, ensuring immediate hazard detection. The Prime Minister dedicated the third Rail Mounted Quay Crane (RMQC) of Haldia Dock Complex with a lifting capacity of 40 Tonnes. These new projects at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata will boost the productivity of the port substantially by helping in faster and safer cargo handling and evacuation.
The Prime Minister dedicated to the nation important rail projects worth about Rs 2680 crores. The projects include the third rail line connecting Jhargram - Salgajhari (90 Kms); doubling of Sondalia – Champapukur rail line (24 Kms); and doubling of Dankuni – Bhattanagar – Baltikuri rail line (9 Kms). These projects will expand the rail transport facilities in the region, improve mobility and facilitate seamless service of freight traffic leading to economic and industrial growth in the region.
The Prime Minister inaugurated three projects related to wastewater treatment and sewerage in West Bengal. These projects, developed at a cost of about Rs 600 crore have been funded by the World Bank. The projects include Interception and Diversion (I&D) works and Sewage Treatment Plants (STPs) at Howrah with a capacity of 65 MLD and a sewage network of 3.3 km; I&D works and STPs at Bally with capacity of 62 MLD and a sewage network of 11.3 km, and I&D works and STPs at Kamarhati & Baranagar with a capacity of 60 MLD and a sewage network of 8.15 Km.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নোংচুপ বেঙ্গলগী অরামবাগ, হুগলিদা লুপা করোর ৭,২০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
ইন্দিয়ান ওইলগী কিমি ৫১৮ শাংবা হালদিয়া-বরাউনি ক্রুদ ওইল পাইপলাইন শঙ্গাখ্রে
বিদ্যসাগর ইন্দস্ত্রিএল পার্ক, খারাগপুরদা ১২০ তি.এম.তি.পি.এ কেপাসিতিগী ইন্দিয়ান ওইলগী এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত শঙ্গাখ্রে
কোলকাতাগী স্যামা প্রসাদ মুখর্জি পোর্তকী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
লুপা করোর ২৬৮০ রোমগী মরুওইবা রেলৱেজ প্রোজেকশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখ্রে
নোংচুপ বেঙ্গলদা অমোৎপা ঈশিং শেংদোকপা অমসুং সিৱেরেজগা মরী লৈনবা প্রোজেক অহুম শঙ্গাখ্রে
“২১শুবা চহিচাগী ভারত য়াংনা চাউখৎলি। ২০৪৭ ফাওবদা চাউখৎলবা ভারত অমা ওইহন্নবা পান্দম ফংনবা ঐখোয় অপুনবা ওইনা পান্দম থম্লসি”
“লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগী খোঙজেলগুম নোংচুপ বেঙ্গলদা রেলৱেজ মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলে”
“কমদৌনা চাউখৎপগা মহৌশাগী অকোয়গী ফিবমগা চৎমিন্নবগে হায়বা ভারতনা মালেমদা উৎলে”
“রাজ্য অমদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী প্রোজেক অমা হৌদোকপা অসিনা থবক ফংনবগী খুদোংচাবা কয়া পীরগনি”
01 MAR 2024 3:41PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংচুপ বেঙ্গলগী অরামবাগ, হুগলিদা লুপা করোর ৭,২০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং অদু রেল, হিথাংফম, থাউগী পাইপলাইন, এল.পি.জি ফংহনবা অমসুং অমোৎপা ঈশিং শেংদোকপগা মরী লৈনবা সেক্তরশিংগা মরী লৈনৈ।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ২১শুবা চহিচাগী ভারত য়াংনা চাউখৎলি। ২০৪৭ ফাওবদা চাউখৎলবা ভারত অমা ওইহন্নবা পান্দম ফংনবা ঐখোয় অপুনবা ওইনা পান্দম থম্লসি। সরকারনা নহারোলশিং, নুপীশিং, লৌমীশিং অমসুং লায়রবশিংগী ফিবম ফগৎনবা মীৎয়েং চঙলি। ঐখোয়না মতম পুম্নমক্তা লায়রবশিংগী য়াইফনবা থবক পায়খৎলি অমসুং মসিগী ফলশিং হৌজিক মালেম অসিদা উবা ফংলে। মীওই করোর ২৫ লায়রবা কোকহনখিবা অসিনা সরকারগী মাইকৈ, থৌশিলশিং অমসুং ৱারেপশিংগী অচুম্বা তাক্লে। মসিগী মরুওইবা মরমদি পুকচেল শেংনা অচুম্বা ৱাখলগা লোয়ননা থবক তৌবদগীনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নোংচুপ বেঙ্গল চাউখৎনবা লুপা করোর ৭,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গারিবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্লিবা অসিদা রেল, হিথাংফমশিং, পেত্রোলিয়ম অমসুং জল শক্তিগী হিরমশিং য়াওরে। লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংগী খোঙজেলগুম নোংচুপ বেঙ্গলদা রেলৱেজ মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎনবা কেন্দ্র সরকারনা থবক পায়খৎলে। ঝারগ্রাম-সালগাঝারি শম্নবা অহুমশুবা রেল লাইন্না লমদম অসিদা তুরিজম অমসুং উদোগ চাউখৎপা হেনগৎহনবগা লোয়ননা রেলদা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহল্লগনি। সোন্দালিয়া-চাম্পাপুকুর অমসুং দানকুনি-ভাত্তনগর-বালতিকুরি রেল লাইনশিং দবল ওইহনবগী থবক পায়খৎলে। লুপা করোর ১০০ রোম চঙনা শেমগৎপা কোলকাতাগী স্যামা প্রসাদ মুখর্জি পোর্তকী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক অহুম হৌদোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কমদৌনা চাউখৎপগা মহৌশাগী অকোয়গী ফিবমগা চৎমিন্নবগে হায়বা ভারতনা মালেমদা উৎলে। হালদিয়া বরাউনি ক্রুদ পাইপলাইন অসিনা খুদম অমা ওইরে। রাজ্য মরি-বিহার, ঝারখন্দ, ওরিসা অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল ফাওরগা পুরকপা শুংদোক্ত্রিবা থাউ অসি পাইপলাইন্দা রিফাইনরি অহুমদা য়ৌহন্দুনা, শেন য়াম্না চঙহন্দ্রে অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম ঙাক-শেল্লে। এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্তনা রাজ্য ৭ কান্নবা পীগনি অমসুং লমদম অসিগী দরকার ওইবা এল.পি.জি ফংহনগনি। সিৱেরেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্তশিংনা জিলা কয়াগী মীওই লাখ কয়া কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি রাজ্য অমদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী প্রোজেক অমা হৌদোকপা অসিনা থবক ফংনবগী খুদোংচাবা কয়া পীরগনি। চহি অসিগী বজেত্তা নোংচুপ বেঙ্গলদা রেলৱেজ চাউখৎনবা লুপা করোর ১৩,০০০গী শেনফম অমা খাক্তুনা থম্লে, মসি ২০১৪গী বজেত্তগী শরুক অহুম হেল্লবনি। লাইনশিং মৈ ফংহন্নবা, পেসেঞ্জরশিংগী খুদোংচাবশিং ফগৎহন্নবা অমসুং রেলৱে স্তেসনশিং অমুক হন্না শেমগৎনবা সরকারনা মরুওইনা থবক পায়খৎলে। পন্দুনা লাকপা প্রোজেকশিং হৌখিবা চহি ১০ অসিদা লোইশিল্লে। নোংচুপ বেঙ্গলদা কিমি ৩,০০০ হেনবগী রেল লাইনশিং মৈ ফংহনখ্রে অমসুং অমৃত স্তেসন স্কিমগী মখাদা তারাকেশ্বর রেলৱে স্তেসন য়াওনা রেলৱে স্তেসন ১০০ রোম অমুক হন্না শেমগৎলে অমসুং অনৌবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ৫ লমথারে।
নোংচুপ বেঙ্গলগী মীয়ামগী মতেংগা লোয়ননা বিকসিত ভারতকী ৱাশকশিং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমগনি অমসুং ঙসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিংগীদমক মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যপাল দোক্তর সি.ভি অনন্দ বোস অমসুং পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সান্তনু থাকুর য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২,৭৯০ রোম চঙনা শেমগৎপা ইন্দিয়ান ওইলগী কিমি ৫১৮ শাংবা হালদিয়া-বরাউনি ক্রুদ ওইল পাইপলাইন শঙ্গাখ্রে। মসিগী পাইপলাইন অসি বিহার, ঝারখন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গল ফাউদুনা চৎকনি। পাইপলাইন অসিনা বরাউনি রিফাইনরি, বোঙ্গাইগাউন রিফাইনরি অমসুং গুৱাহাতি রিফাইনরিদা অশোই-অঙাম থোক্তবা, শেন য়াম্না চঙদবা অমসুং মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা ফিবম অমদা শুংদোক্ত্রিবা থাউ পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১০০ রোম চঙনা শেমগৎপা কোলকাতাগী স্যামা প্রসাদ মুখর্জি পোর্তকী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোকখি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগখি। উরেপ-উয়ুং তমখিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা কোলকাতা দোক সিস্তেমগী বার্থ নম্বর ৮ এন.এস.দি অমুক হন্না শেমগৎপা অমসুং বার্থ নম্বর ৭ অমসুং ৮ এন.এস.দি মেকানাইজেসন য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা স্যামা প্রসাদ মুখর্জি পোর্ত, হালদিয়া দোক কমপ্লেক্সকী মৈ চাকপা কন্নবা থবকশিং ফগৎহন্নবা প্রোজেক লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখি।
নৌনা শেমগৎপা মৈ চাকপা কন্নবা খুদোংচাবশিং অসি খ্বাইদগী নৌবা মপুংফানা ওতোমেতিক ওইরবা গ্যাস অমসুং মৈরি সেন্সরশিং, খুদক্তা অমা-অতা খঙদোকপা ঙম্বা সিস্তেম য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা হালদিয়া দোক কমপ্লেক্সকী তোন ৪০ ফাওবা থাংগৎপা ঙম্বা অহুমশুবা রেল মাউনতেদ ক্বে ক্রেন(আর এম ক্বিউ সি) লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। স্যামা প্রসাদ মুখর্জি পোর্ত, কোলকাতাগী অনৌবা প্রোজেকশিং অসিনা খোঙলৈ থুনা অমসুং অশোই-অঙাম থোকহন্দনা কার্গো হাপ্পা অমসুং লৌথবদা মতেং পাংদুনা হিথাংফম অসিগী কান্নবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৬৮০ রোমগী মরুওইবা রেল প্রোজেকশিং লৈবাক মীয়ামদা কৎথোকখি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা ঝারগ্রাম-সালগাঝারি(কিমি ৯০) শম্নাব অহুমশুবা রেল লাইন; সোন্দালিয়া-চম্পাপুকুর রেল লাইন(কিমি ২৪) দবল ওইহনবা অমসুং দানকুনি-ভাত্তনগর-বালতিকুরি রেল লাইন(কিমি ৯) দবল ওইহনবা য়াওরি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসিদা রেল ত্রান্সপোর্তকী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি, ফ্রেদ ত্রাফিক্কী খুদোংচাবা হেনগৎহন্দুনা লমদম অসিগী শেন-থুম অমসুং উদোগ চাউখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিদ্যসাগর ইন্দস্ত্রিএল পার্ক, খারাগপুরদা ১২০ তি.এম.তি.পি.এ কেপাসিতিগী ইন্দিয়ান ওইলগী এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত শঙ্গাখ্রে। লুপা করোর ২০০ হেন্না চঙনা শেমগৎপা এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত অসি লমদম অসিগী অহানবা এল.পি.জি বোত্তলিং প্লান্ত ওইরগনি। মসিনা নোংচুপ বেঙ্গলগী কস্তমর লাখ ১৪.৫ রোমদা এল.পি.জি ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বেঙ্গলদা অমোৎপা ঈশিং শেংদোক্নবা অমসুং সিৱেরেজগা মরী লৈনবা প্রোজেক অহুম শঙ্গাখ্রে। লুপা করোর ৬০০ রোমগী হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি ৱার্ল্দ বেঙ্কনা শেন্থং পীবনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা ইন্তরসেপসন অমসুং দাইভর্জন(আই অমসুং দি)গী থবকশিং আমসুং হরাওদা ৬৫ এম.এল.দি কেপাসিতিগী সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্তস(এস তি পি) অমসুং কিমি ৩.৩গী সিৱেজ নেতৱার্ক অমা; বাল্লিদা কেপাসিতি ৬২ এম.এল.দিগী আই অমসুং দি থবকশিং অমসুং এস.তি.পিশিং ; অমসুং কেপাসিতি ৬০ এম.এল.দি অমসুং কিমি ৮.১৫গী সিৱেজ নেতৱার্ক অমগা লোয়ননা কমারহাতি অমসুং বারানগরদা কিমি ১১.৩গী সিৱেজ নেতৱার্ক অমা অমসুং আই অমসুং দি থবকশিং অমসুং এস.তি.পিশিং য়াওরি।