প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পশ্চিম বংগৰ হুগলীৰ আৰামবাগত ৭,২০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ এলানি উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে একাধিক প্ৰকল্প দেশবাসীলৈ উচৰ্গা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
‘ইণ্ডিয়ান অইল’ৰ ৫১৮ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ‘হালদিয়া-বাৰাউনি খাৰুৱা তেল পাইপলাইন’ উদ্বোধন কৰে
খড়গপুৰৰ ‘বিদ্যাসাগৰ ঔদ্যোগিক উদ্যান’ত ‘ইণ্ডিয়ান অইল’ৰ ‘১২০ টিএমটিপিএ উত্পাদনক্ষম এলপিজি বটলিং প্ৰকল্প’ উদ্বোধন কৰে
কলকাতাৰ ‘শ্যামা প্ৰসাদ মুখাৰ্জী বন্দৰ’ত আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰাৰ বাবে নিৰ্মিত একাধিক প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰলৈ উৎসৰ্গা কৰাৰ লগতে এলানি প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে
প্ৰায় ২৬৮০ কোটি টকাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ৰে'ল প্ৰকল্পসমূহ ৰাষ্ট্ৰলৈ উচৰ্গা কৰে
পশ্চিম বংগত বাহ্য পানী শোধন আৰু নৰ্দমা সম্পৰ্কীয় তিনিটা প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে
"একবিংশ শতিকাৰ ভাৰত দ্ৰুত গতিত আগবাঢ়িছে। আমি একেলগে ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত এখন উন্নত ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিছোঁ"
"কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে পশ্চিম বংগত ৰে'লৱে’ৰ আধুনিকীকৰণৰ বাবে দেশৰ বাকী অংশৰ দৰেই একে গতিতে চেষ্টা কৰি আছে"
"পৰিৱেশৰ সৈতে সামঞ্জস্য ৰাখি কেনেদৰে উন্নয়ন কৰিব পাৰি সেয়া ভাৰতে বিশ্বক দেখুৱাইছে"
01 MAR 2024 3:41PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি পশ্চিম বংগৰ হুগলীৰ আৰামবাগত ৭,২০০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষ এলানি উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে এলানি প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰ নামত উচৰ্গা কৰে। আজিৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পসমূহ ৰে'ল, বন্দৰ, তেল পাইপলাইন, ‘এলপিজি’ যোগান আৰু বৰ্জনীয় পানী শোধনৰ দৰে খণ্ডৰ সৈতে সম্পৰ্কিত।
সমবেত সকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একবিংশ শতিকাৰ ভাৰতৰ দ্ৰুত বিকাশ আৰু ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত ভাৰতক বিকশিত কৰাৰ প্ৰস্তাৱৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ যুৱ, মহিলা, কৃষক আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ সৱলীকৰণত দিয়া প্ৰাথমিকতাৰ কথা দোহাৰে। "আমি সদায় দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণৰ বাবে চেষ্টা কৰি আহিছোঁ আৰু ইয়াৰ ফলাফল এতিয়া বিশ্বৰ আগত দৃশ্যমান হৈছে", তেওঁ কয়। তেওঁ এই কথাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে দৰিদ্ৰতাৰ পৰা ওলাই অহা ২৫ কোটি লোকে চৰকাৰৰ নীতি, নিৰ্দেশনা আৰু সিদ্ধান্তৰ শুদ্ধতাকে প্ৰতীয়মান কৰিছে। এই সকলোবোৰৰ মুখ্য কাৰণ হৈছে সঠিক অভিপ্ৰায়, তেওঁ লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে পশ্চিম বংগৰ উন্নয়নৰ উদ্দেশ্যে ৭,০০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰাৰ লগতে এলানি প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছে। এই প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত ৰে'ল, বন্দৰ, পেট্ৰ'লিয়াম আৰু জলশক্তি খণ্ড অন্তৰ্ভুক্ত আছে। "কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে পশ্চিম বংগত ৰে'লপথৰ আধুনিকীকৰণৰ বাবে দেশৰ বাকী অংশৰ দৰেই একে গতিতে চেষ্টা চলাই আছে", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অঞ্চলটোত পৰ্যটন আৰু উদ্যোগখণ্ডক উৎসাহিত কৰাৰ লগতে ৰে'ল সংযোগ উন্নত কৰাৰ বাবে ‘ঝাৰগ্ৰাম- চালগাজাৰী’ক সংযোগ কৰা তৃতীয়টো ৰে'লপথৰ কথা উল্লেখ কৰি কয়। তেওঁ ‘সোণ্ডালিয়া–চম্পাপুকুৰ’ আৰু ‘ডানকুনি–ভট্টনগৰ–বলতিকুৰি ৰে'লপথ’ছোৱাৰ দ্বৈতকৰণৰ বিষয়েও মন্তব্য কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কলকাতাৰ ‘শ্যামা প্ৰসাদ মুখাৰ্জী বন্দৰ’ত আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰাৰ বাবে উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প আৰু ১,০০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ আন তিনিটা প্ৰকল্প প্ৰসংগতো মন্তব্য কৰে।
‘হালদিয়া বাৰাউনি খাৰুৱাতেলৰ পাইপলাইন’ৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, "পৰিৱেশৰ সৈতে সামঞ্জস্য ৰাখি কেনেদৰে উন্নয়ন কৰিব পাৰি সেই কথা ভাৰতে বিশ্বক দেখুৱাইছে"। চাৰিখন ৰাজ্য- বিহাৰ, ঝাৰখণ্ড, উৰিষ্যা আৰু পশ্চিম বংগৰ মাজেৰে তিনিটা শোধনাগাৰলৈ খাৰুৱা তেল পৰিবহন কৰা হৈছে, যাৰ ফলত সঞ্চয় আৰু পৰিৱেশ সুৰক্ষিত হ’ব। তেওঁ কয় যে ‘এলপিজি বটলিং প্ৰকল্প’টোৱে ৭ খন ৰাজ্যক লাভান্বিত কৰিব আৰু অঞ্চলটোত ‘এলপিজি’-ৰ চাহিদা পূৰণ কৰিব। ‘নৰ্দমা শোধন প্ৰকল্প’ই বহুতো জিলাৰ লাখ লাখ লোকক উপকৃত কৰিব।
"এখন ৰাজ্যত আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ প্ৰকল্প আৰম্ভ কৰিলে নিযুক্তিৰ একাধিক পথ মুকলি হয়"বুলি মন্তব্য কৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পশ্চিম বংগত ৰে'লপথৰ উন্নয়নৰ বাবে এই বছৰৰ বাজেটত ১৩,০০০ কোটি টকাৰো অধিক পুঁজি আৱণ্টন দিয়াৰ কথা উল্লেখ কৰে। এই পৰিমাণ হৈছে ২০১৪ চনৰ পূৰ্বৰ পৰিমাণৰ তিনিগুণ। তেওঁ কয় যে চৰকাৰে ৰে'ল লাইনৰ বৈদ্যুতিকীকৰণ, যাত্ৰী সুবিধা উন্নীতকৰণ আৰু ৰে'ল ষ্টেশ্যনৰ পুনৰ্বিকাশক প্ৰাথমিকতা প্ৰদান কৰিছে। বিগত ১০টা বছৰত সম্পূৰ্ণ হোৱা পূৰ্বৰ বিলম্বিত প্ৰকল্পসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জানিবলৈ দিয়ে যে পশ্চিম বংগত ৩,০০০ কিলোমিটাৰৰো অধিক ৰে'ল লাইনত বৈদ্যুতিকীকৰণ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে, প্ৰায় ১০০ টা ৰে'ল ষ্টেশ্যন পুনৰ বিকশিত কৰা হৈছে, যাৰ ভিতৰত আছে ‘অমৃত ষ্টেশ্যন আঁচনি’ৰ অধীনত ‘তাৰকেশ্বৰ ৰে'ল ষ্টেশ্যন’ৰ পুনৰ্বিকাশ, ১৫০ তকৈয়ো অধিক নতুন ৰে'লসেৱা আৰম্ভ কৰাৰ লগতে ৫ খন নতুন ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’ৰ যাত্ৰাৰম্ভ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পশ্চিম বংগৰ জনসাধাৰণৰ অৱদানেৰে ‘বিকশিত ভাৰত’ৰ প্ৰস্তাৱ সমূহ সম্পূৰ্ণ হ'ব বুলি বিশ্বাস ব্যক্ত কৰে আৰু আজিৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে নাগৰিকসকলক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
এই অনুষ্ঠানত পশ্চিম বংগৰ ৰাজ্যপাল ড০ চি ভি আনন্দ বসু আৰু কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী শান্তনু ঠাকুৰ উপস্থিত থাকে।
পটভূমি
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ২,৭৯০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত ‘ইণ্ডিয়ান অইল’-ৰ ৫১৮ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ‘হালদিয়া-বাৰাউনি খাৰুৱা তেলপাইপলাইন’ উদ্বোধন কৰে। এই পাইপলাইনটো বিহাৰ, ঝাৰখণ্ড আৰু পশ্চিম বংগৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। পাইপলাইনটোৱে বাৰাউনি শোধনাগাৰ, বঙাইগাঁও শোধনাগাৰ আৰু গুৱাহাটী শোধনাগাৰলৈ সুৰক্ষিত, ব্যয়-দক্ষ আৰু পৰিৱেশ-অনুকূল প্ৰকাৰে খাৰুৱা তেল যোগান ধৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খড়গপুৰৰ ‘বিদ্যাসাগৰ ঔদ্যোগিক উদ্যান’ত ‘ইণ্ডিয়ান অইল’ৰ ‘১২০ টিএমটিপিএ উত্পাদনক্ষম এলপিজি বটলিং প্ৰকল্প’টোও উদ্বোধন কৰে। ২০০ কোটি টকাতকৈয়ো অধিক ব্যয়েৰে বিকশিত ‘এলপিজি বটলিং প্ৰকল্প’টো অঞ্চলটোৰ প্ৰথম ‘এলপিজি বটলিং প্ৰকল্প’ হ'ব। ই পশ্চিম বংগৰ প্ৰায় ১৪.৫ লাখ গ্ৰাহকক ‘এলপিজি’ যোগান ধৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কলকাতাৰ ‘শ্যামা প্ৰসাদ মুখাৰ্জী বন্দৰ’ত আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰাৰ বাবে প্ৰায় ১০০০ কোটি টকা ব্যয়সাপেক্ষ এলানি প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰাৰ লগতে একাধিক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। যিবোৰ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হ'ব তাৰ ভিতৰত আছে ‘এনএছডি’ৰ ‘বাৰ্থ নং ৮’ৰ পুনৰ নিৰ্মাণ আৰু ‘কলকাতা ডক প্ৰণালী’ৰ ‘এনএছডি’ৰ ‘বাৰ্থ নং ৭ আৰু ৮’ৰ যান্ত্ৰিকীকৰণ। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘শ্যামা প্ৰসাদ মুখাৰ্জী বন্দৰ’ৰ ‘হলদিয়া ডক কমপ্লেক্স’ৰ ‘তেল জেট্টি’সমূহত অগ্নি নিৰ্বাপক ব্যৱস্থা বৃদ্ধিৰ প্ৰকল্পটো দেশবাসীক উৎসৰ্গা কৰে। নতুনকৈ স্থাপন কৰা অগ্নি নিৰ্বাপক সুবিধাটো হৈছে অত্যাধুনিক সম্পূৰ্ণ স্বয়ংক্ৰিয় ব্যৱস্থা, য'ত অত্যাধুনিক গেছ আৰু ‘ফ্লেম চেন্সৰ’ আছে, যিটো ব্যৱস্থাই তাৎক্ষণিক বিপদৰ উত্স নিশ্চিত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৪০ টন উত্তোলন ক্ষমতাৰ সৈতে ‘হলদিয়া ডক কমপ্লেক্স’-ৰ তৃতীয় ‘ৰে'ল মাউণ্টেড কুৱে ক্ৰেইন’ (আৰএমকিউচি)ও উচৰ্গা কৰে। ‘শ্যামা প্ৰসাদ মুখাৰ্জী বন্দৰ’ত এই নতুন প্ৰকল্পসমূহে দ্ৰুত আৰু সুৰক্ষিত ‘কাৰ্গো সঞ্চালন আৰু স্থানান্তৰ’ত সহায় কৰি বন্দৰৰ উৎপাদনশীলতা যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ২৬৮০ কোটি টকাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ৰে'ল প্ৰকল্পসমূহ দেশবাসীক উচৰ্গা কৰে। প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে ‘ঝাৰগ্ৰাম-চালগাজাৰী (৯০ কিমি) সংযোগী তৃতীয় ৰেলপথ’; ‘চণ্ডালিয়াৰ– চম্পাপুকুৰ ৰে’লপথৰ দ্বৈতকৰণ’ (২৪ কিমি); আৰু ‘ডানকুনি – ভট্টানগৰ – বাল্টিকুৰী ৰে’লপথ (৯ কিমি) দ্বৈতকৰণ প্ৰকল্প’। এই প্ৰকল্পসমূহে অঞ্চলটোত ৰে'ল পৰিবহণ সুবিধা সম্প্ৰসাৰিত কৰিব, গতিশীলতা উন্নত কৰিব আৰু অঞ্চলটোত অৰ্থনৈতিক আৰু ঔদ্যোগিক বিকাশৰ দিশত মালবাহী যান-বাহনৰ নিৰৱচ্ছিন্ন সেৱা সম্ভৱ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পশ্চিম বংগত বৰ্জিত পানী শোধন আৰু নৰ্দমা সম্পৰ্কীয় তিনিটা প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। প্ৰায় ৬০০ কোটি টকা ব্যয়েৰে বিকশিত এই প্ৰকল্পসমূহ বিশ্ব বেংকৰ পুঁজিৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে ‘৬৫ এমএলডি ক্ষমতা’ৰ হাওৰাত ‘ইণ্টাৰচেপশ্যন এণ্ড ডাইভাৰ্চন (আই এণ্ড ডি) কাম আৰু নৰ্দমা শোধন প্ৰকল্প’ (এছটিপি) আৰু ‘৩.৩ কিলোমিটাৰ নৰ্দমা নেটৱৰ্ক’; ‘৬২ এমএলডি ক্ষমতা আৰু ১১.৩ কিলোমিটাৰ নৰ্দমা নেটৱৰ্কৰ সৈতে বালিত আই এণ্ড ডি কাম আৰু এছটিপি’, আৰু ‘৬০ এমএলডি ক্ষমতাসম্পন্ন আৰু ৮.১৫ কিলোমিটাৰ নৰ্দমা নেটৱৰ্ক’ৰ সৈতে ‘কামাৰহাটি আৰু বাৰানগৰত আই এণ্ড ডি কাম আৰু এছটিপি’।

Prime Minister's Office
PM dedicates to nation and lays foundation stone for multiple development projects worth Rs 7,200 crore in Arambagh, Hooghly, West Bengal
Inaugurates Indian Oil's 518-km Haldia-Barauni Crude Oil Pipeline
Inaugurates Indian Oil’s LPG Bottling plant with a capacity of 120 TMTPA at Vidyasagar Industrial Park, Kharagpur
Dedicates to nation and lays foundation stone for multiple projects for strengthening infrastructure at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata
Dedicates to nation important rail projects worth about Rs 2680 crores
Inaugurates three projects related to wastewater treatment and sewerage in West Bengal
“India of the 21st century is progressing at a fast pace. Together we have set the goal of making a developed India by 2047”
“Central Government strives to modernize railways in West Bengal at the same pace as rest of the country”
“India showed the world how development can be done in harmony with the environment”
“Initiation of an infrastructure project in a state opens up multiple avenues for employment”
01 MAR 2024 3:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation stone for multiple development projects worth Rs 7,200 crore in Arambagh, Hooghly, West Bengal today. The developmental projects of today are associated with sectors like rail, ports, oil pipeline, LPG supply and wastewater treatment.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the rapid growth of 21st-century India and the resolution of making India Viksit by 2047. He reiterated the priorities of empowerment of youth, women, farmers and the poor. “We have always strived for the welfare of the poor and its results are now visible to the world”, he said. He emphasized the fact that 25 crore people coming out of poverty indicates the correctness of the direction, policies and decisions of the government. The main reason for all this is the right intentions, he added.
The Prime Minister underlined that development projects worth more than Rs 7,000 crores have been inaugurated and foundation stones have been laid towards the development of West Bengal which includes sectors of rail, ports, petroleum and jal shakti. “Central Government strives to modernize railways in West Bengal at the same pace as the rest of the country”, the Prime Minister said, mentioning the third rail line connecting Jhargram - Salgajhari to improve rail connectivity while encouraging tourism and industry in the region. He also spoke about the doubling of Sondalia – Champapukur and Dankuni – Bhattanagar – Baltikuri rail lines. The Prime Minister also spoke about the development projects to strengthen infrastructure at Syama Prasad Mookerjee Port in Kolkata and three other projects worth more than Rs 1,000 crores.
PM Modi said, “India showed the world how development can be done in harmony with the environment” giving an example of the Haldia Barauni crude pipeline. Crude oil is transported through four states - Bihar, Jharkhand, Odisha and West Bengal through the pipeline to three refineries, resulting in savings and environmental protection. He said the LPG Bottling plant will benefit 7 states and will address the demand for LPG in the area. Sewage treatment plants will also benefit lakhs of people in many districts.
“Initiation of an infrastructure project in a state opens up multiple avenues for employment”, the Prime Minister emphasized, informing about this year’s budget allocation worth more than Rs 13,000 crores for the development of railways in West Bengal, an amount three times that of pre-2014. He said that the government prioritizes the electrification of rail lines, the upgradation of passenger facilities and the redevelopment of railway stations. Throwing light on the pending projects that were completed in the last 10 years, the Prime Minister informed that more than 3,000 km of rail lines in West Bengal have been electrified, about 100 railway stations are being redeveloped including the redevelopment of Tarakeswar Railway Station under Amrit Station scheme, initiation of more than 150 new train services, and flagging off of 5 new Vande Bharat Express.
The Prime Minister expressed confidence that the resolutions of Viksit Bharat will be accomplished with the contributions of the people of West Bengal and conveyed his best wishes to the citizens for the development projects of today.
Governor of West Bengal, Dr C V Ananda Bose and Union Minister of State for Ministry of Ports, Shipping and Waterways, Shri Shantanu Thakur were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister inaugurated Indian Oil's 518-km Haldia-Barauni Crude Oil Pipeline developed at a cost of about Rs 2,790 crore. This pipeline passes through Bihar, Jharkhand and West Bengal. The pipeline will supply crude oil to Barauni Refinery, Bongaigaon Refinery and Guwahati Refinery in a safe, cost-efficient, and environment-friendly manner.
The Prime Minister also inaugurated Indian Oil’s LPG Bottling plant with a capacity of 120 TMTPA at Vidyasagar Industrial Park, Kharagpur. Developed at a cost of more than Rs 200 crore, the LPG bottling plant will be the first LPG bottling plant in the region. It will supply LPG to about 14.5 lakh customers in West Bengal.
The Prime Minister dedicated to the nation and laid the foundation stone of multiple projects for strengthening infrastructure at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata worth about Rs 1000 crore. The projects whose foundation stone will be laid include the reconstruction of Berth No. 8 NSD and the mechanization of berth no. 7 & 8 NSD of Kolkata Dock System. The Prime Minister also dedicated to the nation the project for augmentation of the firefighting system at oil jetties of Haldia Dock Complex, Syama Prasad Mookerjee Port. The newly installed fire-fighting facility is a state-of-the-art fully automated set-up equipped with cutting-edge gas and flame sensors, ensuring immediate hazard detection. The Prime Minister dedicated the third Rail Mounted Quay Crane (RMQC) of Haldia Dock Complex with a lifting capacity of 40 Tonnes. These new projects at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata will boost the productivity of the port substantially by helping in faster and safer cargo handling and evacuation.
The Prime Minister dedicated to the nation important rail projects worth about Rs 2680 crores. The projects include the third rail line connecting Jhargram - Salgajhari (90 Kms); doubling of Sondalia – Champapukur rail line (24 Kms); and doubling of Dankuni – Bhattanagar – Baltikuri rail line (9 Kms). These projects will expand the rail transport facilities in the region, improve mobility and facilitate seamless service of freight traffic leading to economic and industrial growth in the region.
The Prime Minister inaugurated three projects related to wastewater treatment and sewerage in West Bengal. These projects, developed at a cost of about Rs 600 crore have been funded by the World Bank. The projects include Interception and Diversion (I&D) works and Sewage Treatment Plants (STPs) at Howrah with a capacity of 65 MLD and a sewage network of 3.3 km; I&D works and STPs at Bally with capacity of 62 MLD and a sewage network of 11.3 km, and I&D works and STPs at Kamarhati & Baranagar with a capacity of 60 MLD and a sewage network of 8.15 Km.