Ministry of Women and Child Development
Over 63,000 On-Spot registrations of Ministry of WCD schemes take place under Viksit Bharat Sankalp Yatra
More than 57000 children participate in 'Swasth Balak Spardha'
20 DEC 2023 12:17PM by PIB Delhi
Over 63,000 On-Spot registrations have taken place under the Ministry of WCD schemes, illustrating a dedicated commitment as part of Viksit Bharat Sankalp Yatra ( VBSY).
VBSY is Promoting a healthy future by actively engaging children. Various States/ UTs are organizing focused awareness drive regarding health issues of children. Since the inception of the yatra, more than 57000 children have participated in 'Swasth Balak Spardha.'
With 50% of the participants in VBSY being women, it highlights their dedicated pursuit of progress and empowerment.
Ministry of Women and Child Development ( MoWCD) is actively involved to support the Viksit Bharat Sankalp Yatra throughout the country. MoWCD is participating under the “Meri Kahani Meri Zubani (MKMZ)” initiative in which the beneficiaries from each Gram Panchayats speak of their experiences and the impact that the Anganwadi Services have had on their lives.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী মখাদা WCD মন্ত্রালয়গী স্কিমশিংগীদমক 63,000 হেন্না ওন-স্পোৎ রেজিস্ত্রেসন তৌখি
‘স্বস্থ বালক স্পর্ধা’দা অঙাং 57000 হেনবনা শরুক য়াখি
20 DEC 2023 12:17PM by PIB Imphal
WCD মন্ত্রালয়গী স্কিমশিংগী মখাদা 63,000 হেন্না ওন-স্পোৎ রেজিস্ত্রেসন তৌদুনা বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা ( VBSY)গী শরুক ওইনা দেদিকেতেদ কম্মিতমেন্ত অমগী খুদম ওইরি।
VBSY না অঙাংশিংবু এক্তিব ওইনা এঙ্গেজ তৌদুনা মশা মউ ফবা তুংলমচৎ অমা প্রমোত তৌরি। তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা অঙাংশিংগী হকশেলগা মরী লৈনবা ইসুশিংগা মরী লৈননা মীৎয়েং থম্বা এৱার্নেস দ্রাইব ওর্গনাইজ তৌরি। য়াত্রা হৌখিবদগী হৌরগা অঙাং 57000 হেনবনা ‘স্বস্থ বালক স্পর্ধা’দা শরুক য়াখি।
VBSYদা শরুক য়ারিবা 50% নুপী ওইরি, মসিনা মখোয়গী প্রোগ্রেস অমসুং এম্পৱারমেন্তগী দেদিকেতেদ পর্সুইত অদু উৎলি।
লৈবাক পুম্বদা বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা সপোর্ত তৌনবগীদমক মিনিস্ত্রী ওফ ৱুমেন এন্দ চাইল্দ দেবেলপমেন্ত (MoWCD)না এক্তিব ওইনা শরুক য়ারি। MoWCDনা “মেরী কহানী মেরী জুবানী (MKMZ)” ইনেসিয়েতিবকী মখাদা শরুক য়ারি, মদুদা গ্রাম পঞ্চায়ৎ খুদিংমক্তগী বেনেফিসরীশিংনা মখোয়গী এক্সপরিয়েন্সশিং অমসুং আঙ্গনৱারী সর্বিসশিংনা মখোয়গী পুন্সীদা পীরিবা ইম্পেক্তশিং পাউদমলি।