Prime Minister's Office
Smt Kalyani Rajbongshi of Assam encouraged 1000 vendors to avail SVANidhi benefits
Assam Gaurav Awardee impresses PM with her zeal for social service
“You are a living example of when a woman gets self-reliant, society is greatly benefitted”
16 DEC 2023 6:07PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted and addressed the beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. During the programme, the Prime Minister flagged off the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Telangana and Mizoram.
Smt Kalyani Rajbongshi, a homemaker from Guwahati who runs a Self Help Group and has created an area-level federation and a food processing unit, was honoured with Assam Gaurav Award. The Prime Minister listened to her success story and told Kalyani ji that her name itself indicates welfare (Kalyan) of the people.
Regarding the financial evolution of her enterprise, she informed that she started first with a mushroom unit with 2000 rupees, and after that with 15,000 rupees given by the government of Assam, she opened a food processing unit. After this, she founded the Area Level Federation with 200 women. She also got assistance under PMFME (Pradhan Mantri Formalisation of Micro Food Processing Enterprise Scheme). She was awarded “Assam Gaurav’ for educating one thousand vendors about PM SVANidhi.
She also led the women of the area in welcoming the VBSY vehicle ‘Modi ki Guarantee ki Gadi’ and explained and encouraged them to avail the schemes to which they were entitled. The Prime Minister asked her to maintain the spirit of enterprise and social service. “You are a living example of when a woman gets self-reliant, society is greatly benefitted”, the Prime Minister said.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্বানিধিগী কান্নবা লৌনবা পোৎয়োনবী ১০০০ অসামগী শ্রীমতি কলয়ানি রাজবংশীনা পুক্নিং থৌগৎখি
খুন্নাইগী থবক তৌবদা মহাক্কী থৱায় য়াওজবা অদুনা অসাম গৌরব ফংলবীনা প্রধান মন্ত্রী অঙকপা পোকহনখি
“নুপীশিং মশা মরোমদোম লেপচবা মতমদা, খুন্নাইনা খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা ফংই হায়বগী অহিংবা খুদম অমা অদোম্না ওইরে”
16 DEC 2023 6:07PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী কান্নবা ফংলবা মীওইশিংদা উনখ্রে অমসুং ৱা ঙাংখ্রে। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থান, মধ্য প্রদেস, ছতিসগর, তেলঙ্গানা অমসুং মিজোরমদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা লমথাখি।
গুৱাহাতিদগী য়ুম্বীরেম্বী অমা ওইরিবী শ্রীমতি কলয়ানি রাজবংশীনা সেল্ফ হেল্প গ্রুপ অমা থবক তৌখি অমসুং এরিয়া-লেভেল ফেদেরেসন অমা অমসুং ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিত অমা শেমখি, অমসুং অসাম গৌরব এৱার্দ পীদুনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মাইপাকপগী ৱারি তাখি অমসুং মহাক্কী মমিং অসিমক মীয়ামগী য়াইফবা(কলয়ান) ফোঙদোক্লে হায়না পনখি।
মহাক্কী ইন্তরপ্রাইজগী শেন-থুমগী অওনশিং লাকপগী মতাংদা, মহাক্না হায়খি লুপা ২০০০ গা লোয়ননা মহাক্না চেঙ্গুম থাবগী য়ুনিত অমা থবক হৌরকখি অমসুং তুংদা অসাম সরকারনা লুপা ১৫,০০০ পীবদগী মহাক্না ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিত অমা লিংখৎখি। মসিগী মতুংদা, মহাক্না নুপী ২০০ গা লোয়ননা এরিয়া ফেদেরেসন অমা লিংখৎখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী ফোর্মেলাইজেসন ওফ মাইক্রো ফুদ প্রোসিসিং ইন্তরপ্রাইজ স্কিমগী মখাদা মতেংশু ফংখি। পি.এম শ্বানিধিগী মরমদা পোৎয়োনবী লিশিং অমা ৱাখল তাহনবগীদমক মহাক অসাম গৌরব এৱার্দ পীখি।
বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী গারি মোদী কি গরেন্তি গারি তরাম্না ওকপদা মহাক্না নুপীশিং লুচিংখি অমসুং স্কিমশিংগী কান্নবশিং লৌনবা মহাক্না মখোয়গী পুক্নিং থৌগৎখি অমসুং শন্দোক্না তাকখি। শেন তানবা অমসুং মীয়ামগী থবক তৌনিংবগী থৌনা লেংদনা লৈহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী মফমদা খঙহনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “নুপীশিং মশা মরোমদোম লেপচবা মতমদা, খুন্নাইনা খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা ফংই হায়বগী অহিংবা খুদম অমা অদোম্না ওইরে”।