Prime Minister's Office
India and Sweden co-host the Phase-II of Leadership Group for Industry Transition at COP-28
01 DEC 2023 8:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi together with H.E. Mr. Ulf Kristersson, Prime Minister of Sweden, co-launched the Phase-II of the Leadership Group for Industry Transition (LeadIT 2.0) for the period 2024-26, at COP-28 in Dubai.
India and Sweden also launched the Industry Transition Platform, which will connect the governments, industries, technology providers, researchers and think tanks of the two countries.
During the event, Prime Minister highlighted that LeadIT 2.0 will focus on the following:
Inclusive & Just Industry Transition
Co-development & transfer of low-carbon technology
Financial support to emerging economies for Industry Transition
India and Sweden had co-launched LeadIT at UN Climate Action Summit in New York in 2019.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କପ୍‌-୨୮ରେ ଶିଳ୍ପ ଅବସ୍ଥାନ୍ତର ଗୋଷ୍ଠୀ ନେତୃତ୍ୱ ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଭାରତ ଓ ସ୍ୱିଡେନ ଦ୍ୱାରା ମିଳିତ ଭାବେ ଉଦ୍‌ଘାଟିତ
01 DEC 2023 8:29PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଓ ସ୍ୱିଡେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଓଲଫ କ୍ରିଷ୍ଟରସନ ମିଳିତଭାବେ ଶିଳ୍ପ ଅବସ୍ଥାନ୍ତର ଗୋଷ୍ଠୀ ନେତୃତ୍ୱ ଦ୍ୱିତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ (ଲିଂଡ ଆଇଟି-୨.୦) ୨୦୨୪-୨୬କୁ ଦୁବାଇଠାରେ ଚାଲିିଥିବା କପ୍‌-୨୮ରେ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି ।
ଭାରତ ଓ ସ୍ୱିଡେନ ମଧ୍ୟ ଶିଳ୍ପ ଅବସ୍ଥାନ୍ତରର ମଞ୍ଚକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ସରକାର, ଶିଳ୍ପ ସଂସ୍ଥା, ବୈଷୟିକ ଜ୍ଞାନ ପ୍ରଦାନ କାରୀ ଗବେଷକ ଓ ଦୁଇଦେଶର ପ୍ରମୁଖ ଗୋଷ୍ଠୀଙ୍କ ସହ ଯୋଗଯୋଗ କରିବ ।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲିଂଡ୍ ଆଇଟି-୨.୦ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଥିବା ନିମ୍ନଲିଖିତ ବିଷୟଗୁଡିକ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ :
• ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଓ ସଠିକ ଶିଳ୍ପ ଅବସ୍ଥାନ୍ତର
• ମିଳିତ ବିକାଶ ଓ ଲୋ କାର୍ବନ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା ସ୍ଥାନାନ୍ତରଣ
• ଶିଳ୍ପ ଅବସ୍ଥାନ୍ତର ପାଇଁ ବିକଶିତ ହେଉଥିବା ଲାଗି ଅର୍ଥନୈତିକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ପାଇଁ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ।
ନୁୟର୍କଠାରେ ୨୦୧୯ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଜାତିସଂଘ ଜଳବାୟୁ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଓ ଲିଂଡ୍‌-ଆଇଟିକୁ ଭାରତ ଓ ସ୍ୱିଡେନ ମିଳିତଭାବେ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ।