প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত অমসুং স্বিদেন্না সি.ও.পি.-২৮দা লিদর্শিপ গ্রুপ ফোর ইনদস্ত্রী ত্রাঞ্জিশনগী ফেজ-II পুন্না হোস্ত তৌমিন্নখ্রে
01 DEC 2023 8:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রী, হিস এক্সেলেন্সী, শ্রী উল্ফ ক্রিস্তর্সনগা লোইননা পুন্না দুবাইদা সি.ও.পি.-২৮দা ২০২৪-২৬ ফাওবগীদমক্তা লীদর্সশিপ গ্রুপ ফোর ইন্দস্ত্রী ত্রাঞ্জিশনগী ফেজ-II (LeadIT 2.0) পুন্না লোঞ্চ তৌমিন্নখ্রে।
ভারত অমসুং স্বিদেননা লৈবাক অনি অসিগী সরকারশিং, ইন্দস্ত্রীশিং, ধেক্নোলোজী প্রোভাইদরশিং, রিসর্চরশিং অমসুং থিঙ্ক তেঙ্কশিংবু কনেক্ত তৌগদবা ইন্দস্ত্রী ত্রাঞ্জিশন প্লেতফোর্মশু লোঞ্চ তৌখ্রে।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা LeadIT 2.0 অসিনা মখাদা পীরিবশিং অসিদা অহেনবা মিৎয়েং থমগনি হায়না য়াম্না মরু ওইনা পনখি।
ইনক্লুসিব ওইবা অমসুং অচুম্বা তৌবা ইন্দস্ত্রী ত্রাঞ্জিশন লো-কার্বন তেক্নোলোজীগী কো-দেবেলপমেন্ত অমসুং ত্রান্সফর ইন্দস্ত্রী ত্রাঞ্জিশনগীমদক্তা হৌগৎলক্লিবা ইকোনোমীশিংদা শেলগী ওইবা তেংবাং পীবা ভারত অমসুং স্বিদেননা ২০১৯দা ন্যু য়োর্কতা পাংথোকখিবা য়ু.এন. ক্লাইমেত এক্সন সম্মিত্তা LeadIT পুন্না লোঞ্চ তৌমিন্নখি।

Prime Minister's Office
India and Sweden co-host the Phase-II of Leadership Group for Industry Transition at COP-28
01 DEC 2023 8:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi together with H.E. Mr. Ulf Kristersson, Prime Minister of Sweden, co-launched the Phase-II of the Leadership Group for Industry Transition (LeadIT 2.0) for the period 2024-26, at COP-28 in Dubai.
India and Sweden also launched the Industry Transition Platform, which will connect the governments, industries, technology providers, researchers and think tanks of the two countries.
During the event, Prime Minister highlighted that LeadIT 2.0 will focus on the following:
Inclusive & Just Industry Transition
Co-development & transfer of low-carbon technology
Financial support to emerging economies for Industry Transition
India and Sweden had co-launched LeadIT at UN Climate Action Summit in New York in 2019.