|
Ministry of Information & Broadcasting
54th International Film Festival of India to be held from 20th to 28th November in Goa
Mr Michael Douglas to receive Satyajit Ray Lifetime Achievement Award at the festival Massive response to International Section, 600 Entries for Creative Minds of Tomorrow 32 Entries in 10 languages from 15 OTT Platforms for Best Web Series Award: Shri Anurag Thakur
06 NOV 2023 3:02PM by PIB Delhi
- 198 films to be shown in International Section including 13 world premiers
- ‘Catching Dust’ to be the opening film; ‘About Dry Grasses’ to be the Mid-fest Film and ‘The Featherweight’ to be the Closing Film
- 19 award-winning films from various prestigious international film festivals this year, have been assorted in the IFFI Kaleidoscope
- 300 international film projects curated and showcased this year in the 17th edition of the Film Bazaar for production, distribution or sales
- over 20 ‘Masterclasses’ and ‘In Conversation’ sessions with eminent filmmakers, cinematographers, and actors to be held
Union Minister Shri Anurag Thakur today announced that 54th International Film Festival will be held from 20th to 28th November, 2023, in Goa. Speaking on the occasion, Shri Thakur said that ranked 5th largest market globally, India’s media and entertainment industry is a force to reckon with. He added that this market is growing every year with an average annual growth of 20% in the last three years. The movies made in India have covered every corner of the country and are now reaching the distant corners of the world.
In his statement, the Minister stated that this year Satyajit Ray Lifetime Achievement Award will be conferred on Mr Michael Douglas, a shining star of world cinema and who is known for his immense contribution in the cinematic universe.
Shri Thakur informed that the International Section of IFFI has seen a three times spike in number of films received and this is a display of the fascination of international film industry for IFFI.
Speaking about the newly introduced OTT awards, he said that since COVID19 pandemic OTT industry has seen a boom in India and original content created in India is employing thousands of people. In response to the dynamic landscape of this sector, growth of which stands at 28% annually, the Ministry has introduced this award celebrating the outstanding content creators on OTT platforms. He added that a total of 32 entries across 10 languages from 15 OTT platforms have been received and the winner will be awarded an amount of ten lakh rupees.
Shri Anurag Thakur spoke about the booming startup ecosystem in the country and Governments focus on creating a support system to nurture such entities. He added that to bolster the startup ecosystem in film sector, and to recognise talent from the remotest corners of the country, we had started the Creative Minds of Tomorrow initiative. The Minister informed that there are over 600 entries in this section for this year. This year’s selection of 75 winners will take the total of such winners to 225 in 3 years.
The Minster made a special mention that all the venues for this year’s IFFI will be inclusive with all facilities and access for specially-abled. Audio description for visually impaired, sign language for hearing impaired, dubbing of content in multiple languages will be symbolic of the mantra of Sabka Sath Sabka Vikas.
The Minister of State Dr L Murugan in his brief statement said that IFFI is one of the biggest film and cultural extravaganza of the world. He informed the audience that International Jury is being headed by acclaimed filmmaker Mr. Shekhar Kapur.
Here is a glimpse of what the 54th edition of International Film Festival of India will feature:
- One of the highlights of IFFI is the Satyajit Ray Lifetime Achievement Award (SRLTA) presented for Excellence in World Cinema. Michael Douglas, a Hollywood Actor & Producer, who is presently one of the greatest international figure in world cinema, will be there in IFFI, to accept this prestigious award, along with his wife & acclaimed actress, Catherine Zeta-Jones.
With over 50 years in the film and television industry, “Michael Douglas”, has received 2 Oscars, 5 Golden Globe Awards, a Primetime Emmy Award, and countless other honors. In 2023, he received the Palme d’Or for lifetime achievement at the 76th Festival de Cannes. He is known for his iconic roles, from his Academy Award-winning performance as Gordon Gekko in 'Wall Street' to critically acclaimed films like Fatal Attraction, The American President, Basic Instinct, Traffic, and Romancing the Stone. Michael is not just an actor but also a prolific producer. His work includes powerful films like One Flew Over the Cuckoo's Nest and The China Syndrome. Mr. Douglas has been known for his humanitarian efforts. He is on the board of the Nuclear Threat Initiative organization focused on reducing nuclear and biological threats imperiling humanity. He was also appointed as a United Nations Messenger of Peace in 1998.
- More than 270 films will be showcased during the festival at 4 venues – INOX Panjim (4), Maquinez Palace(1), INOX Porvorim(4), Z Square Samrat Ashok (2).
- ‘International section’ of the 54th IFFI will have 198 films, even 18 more than the 53rd IFFI. It will have 13 World Premiers, 18 International Premiers, 62 Asia Premiers and 89 India Premiers. This year IFFI received a record number of 2926 entries from 105 countries, which is 3 times more international submissions than last year.
- ‘Indian Panorama’ section will showcase 25 feature films and 20 non-feature films from India. Opening Film in the feature section is a Malyalam film, Aattam, and in the non-feature section is Andro Dreams from Manipur.
- Best Web Series (OTT) Award: Best Web Series (OTT) Award has been introduced this year. Aimed at acknowledging, encouraging and honouring, the flourishing content and its creators of OTT platforms. 32 entries have received in 10 languages from 15 OTT platforms. Certificates and a cash prize of 10 Lakhs will be given as prize money to the winning series, which will be announced in the closing ceremony.
- International Film Section of this year’s IFFI will have 8 curated sections. The highlights of important films are as under -
- OPENING FILM: Catching Dust | Dir: Stuart Gatt | United Kingdom | (International Premiere) – It’s a Drama/ Thriller, with cast including eminent international actors, Erin Moriarty, Jai Courtney, Dina Shihabi, Ryan Corr, José Altit, Gary Fannin & Olwen Fouéré. Stuart Gatt is an award-winning British filmmaker of mixed Asian heritage whose stories are often influenced by topical social themes.
- MID-FEST FILM: About Dry Grasses | Dir: Nuri Bilge Ceylan | France | (India Premiere) – It is a Turkish Drama by the acclaimed director who has won several prestigious awards. His film Winter Sleep (2014) won the Palme d'Or at the Cannes Film Festival, while six of his films have been selected as Turkey's submission for the Academy Award for Best International Feature Film, which also includes ‘About Dry Grasses’. This film was also in the competition section of the Cannes Film Festival this year. Its acclaimed actress Merve Dizdar, was presented the awards for Best Actress for her performance for this Film.
- CLOSING FILM: The Featherweight | Dir: Robert Kolodny | United States | (Asia Premiere) – It is a 2023 American biographical sports drama film that unravels the mythmaking and the fiction of modern stardom through the biopic of a star athlete, meticulously conceived in the classic “Cinéma verité” (truthful cinema) style. Robert Kolodny is a versatile American Director, Writer and Cinematographer. The film premiered at the 80th Venice International Film Festival in Sep, 2023. Robert served as Director of Photography for many films and has also directed various award-winning films and documentaries.
- INTERNATIONAL COMPETITION SECTION –15 feature films (12 International + 3 Indian) have been shortlisted to compete for the coveted Best Film Award, a Golden Peacock & INR 40 lakhs. Apart from the Best Film the jury will also determine winners in the best director, best actor (male), best actor (female), special jury prize category. The list of Films is given in Annexure and their details are being uploaded on the official website of IFFI.
- BEST FEATURE FILM DEBUT DIRECTOR - 5 International + 2 Indian Films will compete in this section for the coveted Silver Peacock, 10 lakh INR as cash prize and a certificate. The list of Films is given in Annexure and their details are being uploaded on the official website of IFFI.
- International Jury – Mr. Shekhar Kapur (Chairperson), acclaimed Indian Filmmaker & Actor, Jose Luis Alcaine, awarded Spanish Cinematographer, Jerome Paillard, distinguished ex-head of Marche du Cannes, Catharine Dussart, prolific Film Producer from France; Helen Leake, renowned Film Producer from Australia.
- FESTIVAL KALEIDOSCOPE – Best of award-winning films of the prestigious international film festivals this year, have been assorted in the IFFI Kaleidoscope. 19 films are from festivals such as Cannes, Venice, Sao Paulo, Rotterdam, Santa Barbara, Stockholm, etc.
- CINEMA OF THE WORLD Section comprises 103 films through entries, a significant leap from previous years (77) to explore the staggering diversity of aesthetics and narratives from cinemas around the globe.
- Introduced a DOCU-MONTAGE SECTION featuring a mosaic of compelling documentaries from around the world.
- ANIMATION SECTION of the festival has been expanded to curate International and Indian animation films, comprises an extensive line up of aesthetically ingenious and narratively subversive animated films including Poland’s official Ocsar entry - The Peasants (Dir: Dk Welchman, Hugh Welchman), also including Indian animation films.
- Introduced RESTORED CLASSICS SECTION featuring 7 world premieres of the world class restorations done by NFDC-NFAI under the National Film Heritage Mission (NFHM) from the damaged celluloid reels of the Indian Classics -
- Vidyapati (1937) Bengali Director: Debaki Bose
- Shyamchi Aai (1953), Marathi, Director: P.K. Atre
- Patala Bhairavi (1951), Telugu, Director: K.V. Reddy
- Guide (1965), Hindi, Director: Vijay Anand
- Haqeeqat (1964), Hindi, Director: Chetan Anand
- Chorus (1974) Bengali, Director: Mrinal Sen
- Bees Saal Baad (1962), Hindi, Director: Biren Nag
- Further, there will be 3 international restored films also showcased in this section including The Exorcist Extended Director’s cut from Venice and Sergei Parajanov’s Shadows of Forgotten Ancestors.
- UNESCO FILMS – Films that reflect the ideals of UNESCO: 7 International + 3 Indian films. The list of Films is given in Annexure and their details are being uploaded on the official website of IFFI.
- ACCESSIBLE FILMS – In the 54th IFFI there will be facilities to ensure that specially-abled festival delegates can access all the screening and other venues. Making festival an inclusive and accessible avenue for everyone is a step taken towards inclusivity.
- Specially-abled delegates
- For Visually impaired: Films with Embedded Audio Descriptions – Sirf Ek Bandaa Kaafi Hai & Shershaah
- For Hearing Impaired: Films with Embedded Sign Language - 83 & Bhaag Milkha Bhaag
- Multiple language dubbing - Many Indian Panorama Films to be available to be watched along with dubbing in the preferred language, using their “Smartphone and Earphones’. IFFI has partnered with ‘cinedubs’ App for this, to be made available for free. Several dubs will be available through the App, of other than the language in which the movie is being played in the theatre.
- Feature Films of more than 40 women filmmakers across international programme of IFFI.
- Master classes and In-conversation Sessions - With over 20 ‘Masterclasses’ and ‘In Conversation’ sessions with eminent filmmakers, cinematographers, and actors, it promises to be an exciting week. Will be at renovated & refurbished Kala Academy at Festival Mile, Panjim, Goa. Michael Douglas, Brendan Galvin, Brillante Mendoza, Sunny Deol, Rani Mukerjee, Vidya Balan, John Goldwater, Vijay Sethupathi, Sara Ali Khan, Pankaj Tripathi, Nawazuddin Siddhiqui, Kaykay Menon, Karan Johar, Madhur Bhandarkar, Manoj Bajpayee, Kartiki Gonsalves, Boney Kapoor, Allu Aravind, Theodore Gluck, Gulshan Grover and the list goes on to include several national & international stars.
- Gala Premiers – Started last year, the Gala Premiers is being expanded. These film premiers at IFFI would have their actors and talent walk the red carpet of IFFI to promote their films.
- Virtual IFFI - Masterclasses, In Conversation sessions, panel discussions and the opening /closing ceremony of the 54th edition of IFFI will be accessible Online through Book My Show App. Registration will be kept nominal.
- Film Bazaar: IFFI in essence is the “Celebration of World Cinema”. Along with it, a Film Bazaar is organized by NFDC for the “Business of Cinema”. The Film Bazar of IFFI has evolved into one of the largest global film market in South Asia. It acts as a perfect ecosystem for international filmmakers, producers, sales agents aur festival programmers to meet for potential creative and financial collaborations. This “17th Edition of the NFDC Film Bazaar” will have expanded scope of its verticals -
- Pavilions & Stalls in Films Bazar -
- VFX & Tech Pavilion - A newly curated “VFX & Tech Pavilion” has been integrated into Film Bazaar, which will be put along the promenade facing the sea. It will make the film makers aware of the latest innovations, to explore the possibilities of storytelling by not just the traditional way of “Taking The Shot”, but also “Creating The Shot” with infinite possibilities.
- Several Stalls of International Film Commissions & Indian States will be there to promoting their locations and incentives schemes.
- Several Stalls of Film related productions houses, institutions, associations, etc.
- Introduction of Documentary & Non-Feature Projects/Films
- “Knowledge Series” curated to include pitching sessions from selected filmmakers, countries & states, along with important aspects of film production and distribution.
- Started last year, ‘Book to Box Office’ section has partnered with ‘The Story Ink’ to enhance the main objective is to provide creative authors a platform to submit their work and introduce these stories to the producers and heads of platform.
- All in all, there will be more than 300 international film projects curated and showcased this year in the 17th edition of the Film Bazaar for production, distribution or sales.
- 75 Creative Minds of Tomorrow (CMOT): A brainchild of Shri. Anurag Singh Thakur, Hon’ble Minister of Information and Broadcasting, the initiative aims to identify, encourage and nurture young creative talents from various trades of filmmaking. Shorts TV is the conceptual Programming Partner, which is the world’s largest catalogue of high-quality short movies and series available on TV, on mobile, online, and in theaters. These selected ‘creative minds’ are divided into 5 teams for the 'Film Challenge', to make a short film each, all in 48 hours. This year the candidates will also have professional classes especially curated by the masters of cinema and a “Talent Camp” for recruitment will be organised with more than 20 leading companies.
- IFFI Cine-Mela: IFFI is not just a showcase of cinematic excellence but also a celebration of cultural diversity. This year, IFFI Cine-mela will be a spectacular addition to the cinematic festivities, where IFFI attendees & even others such as locals & tourists not registered for IFFI, can also enjoy exciting activities while celebrating the magic of cinema, arts, culture, crafts, food, etc.
- Other Attractions: Open Air Screenings, Caravans, Shigmotsav, Goa Carnival, Selfie points, IFFI Merchandise, etc. to enhance the IFFI as one of the biggest cultural extravaganza of India for the world.
- Branding & Décor of Festival Venues – NFDC & ESG have partnered with NID, Ahmedabad for the entire décor and branding of the Festival Venues.
- Celebrating Cultures of India (5 days) – Aligning the film screening, Gala Premiers and visiting film talent to showcase their regions.
- 22nd: East: Bengali, Oriya, Assamese, Manipuri & north eastern dialects
- 23rd: South 1: Tamil & Malayalam
- 24th: North: Punjabi, Dogri, Bhojpuri , Rajasthani, Urdu , Chattisgarhi
- 25th: West: Konkani, Marathi, Gujarati
- 26th: South 2: Kannada & Telugu
- Daily announcements and updates may be seen at the official website of IFFI https://iffigoa.org/.
- The Ministry of Information & Broadcasting, Government of India through National Film Development Corporation (NFDC), jointly with the State Government of Goa through its Entertainment Society of Goa (ESG), is organizing 54th International Film Festival of India (IFFI)’ from 20 to 28 Nov, 2023 at Goa.
- IFFI is one of the World’s 14 biggest and most prestigious ‘International Competition Feature Film Festivals’ that is accredited by the International Federation of Film Producers’ Association (FIAPF), the international body governing film festivals globally. International Film Festivals such as Cannes, Berlin & Venice are such other reputed festivals, accredited by FIAPF under this category.
- The annual cinematic extravaganza has been home to the best of World and Indian Cinema for years with stalwarts from the film industry of India as well as from those around the globe gracing it as delegates, guests and speakers.
Annexure
54TH IFFI 2023
FILM LIST – COMPETITIONS
INTERNATIONAL COMPETITION (IC) – 15 Films
Andragogy | Dir: Wregas Bhanuteja | Indonesia | 2023 | Indonesian | 110' | IC
Blaga’s Lessons | Dir: Stephan Komandarev | Bulgaria, Germany | 2023 | Bulgarian | 114' | IC
Bosnian Pot | Dir: Pavo Marinković | Croatia | 2023 | Croatian, German | 103' | IC
Endless Borders | Dir: Abbas Amini | Iran, Islamic Republic Of | 2023 | Persian | 111' | IC
Hoffman's Fairy Tales | Dir: Tina Barkalaya | Russian Federation | 2023 | Russian | 88' | IC
Lubo | Dir: Giorgio Diritti | Italy, Switzerland | 2023 | Italian, Swiss German, Jenisch | 181' | IC
Measures Of Men | Dir: Lars Kraume | Germany | 2023 | German | 116' | IC
Party Of Fools | Dir: Arnaud Des Pallières | France | 2023 | French | 122' | IC
The Other Widow | Dir: Ma'Ayan Rypp | Israel | 2022 | Hebrew | 83' | IC
Woman Of | Dir: Małgorzata Szumowska, Michał Englert | Poland | 2023 | Polish | 132' | IC
Asog | Dir: Seán Devlin | Canada | 2023 | Other, Tagalog | 99' | IC
Die Before Death | Dir: Ahmed Imamovic | Bosnia And Herzegovina | 2023 | Bosnian | 94' | IC
Kantara | Dir: Rishab Shetty | India | 2022 | Kannada | 150‘ | IC
Sanaa | Dir: Sudhanshu Saria | India | 2023 | Hindi | 119’ | IC
Mirbeen | Dir: Mridul Gupta | India | 2022 | Karbi | 89’ | IC
BEST DEBUT FEATURE FILM OF A DIRECTOR AWARD (BD) – 7 Films
Almost Entirely A Slight Disaster | Dir: Umut Subaşı | Turkey | 2023 | English, Turkish | 88' | BD
Let Me Go | Dir: Maxime Rappaz | Switzerland | 2023 | French | 92' | BD
Ocarina | Dir: Alban Zogjani | Albania | 2023 | Albanian, English | 92' | BD
Sleep | Dir: Jason Yu | South Korea | 2023 | Korean | 95' | BD
When The Seedlings Grow | Dir: Rêger Azad Kaya | Syrian Arab Republic | 2022 | Arabic, Kurdish | 83' | BD
Dhai Aakhar | Dir: Parveen Arora | India | 2023 | Hindi | 98 ' | BD
Iratta | Dir: Rohit M.G. Krishnan | India | 2023 | Malayalam | 112 ' | BD
ICFT UNESCO GANDHI MEDAL AWARD – 10 Films
A House In Jerusalem | Dir: Muayad Alayan | Palestine, UK, Germany, Netherlands, Qatar | 2022 | English, Arabic, Hebrew | 103' | ICFT UNESCO
Citizen Saint Dir: Tinatin Kajrishvili | Georgia | 2023 | Georgian | 100' | ICFT UNESCO
Drift | Dir: Anthony Chen | UK, France, Greece | 2023 | English, Greek | 93' | ICFT UNESCO
It’s Sira | Dir: Apolline Traoré | Burkina Faso, France, Germany, Senegal | 2023 | French, Fula | 122' | ICFT UNESCO
Kalev | Dir: Ove Musting | Estonia | 2022 | Estonian, Russian | 94' | ICFT UNESCO
The Prize! | Dir: Paul Fauzan Agusta | Indonesia | 2022 | Indonesian | 96' | ICFT UNESCO
The Sugar Experiment | Dir: John Tornblad | Sweden | 2022 | Swedish | 91' | ICFT UNESCO
Mandali | Dir: Rakesh Chaturvadi Om | India | 2023 | Hindi | 118' | ICFT UNESCO
Malikapuram | Dir: Vishnu Sasi Shankar | India | 2022 | Malayalam | 121' | ICFT UNESCO
Rabindra Kabya Rahasya | Dir: Sayantan Ghosan | India | 2023 | Bengali | 115' | ICFT UNESCO

|
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
54শুবা ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়া গৱাদা নবেম্বর 20দগী 28 ফাওবা পাংথোক্লগনি
শ্রী মাইকেল দৌগ্লাসনা ফেস্তিবেল অসিদা সত্যজীৎ রে লাইফতাইম এচিবমেন্ত এৱার্দ ফংলগনি ইন্তরনেস্নেল সেক্সনদা অচৌবা রেস্পোন্স, হয়েংগী ক্রিয়েতিব মাইন্দসগীদমক এন্ত্রী 600 বেস্ত ৱেব সেরিজ এৱার্দকীদমক ও.তি.তি. প্লেৎফোর্ম 15দগী লোন 10দা এন্ত্রী 32: শ্রী অনুরাগ থাকুর
06 NOV 2023 3:02PM by PIB Imphal
- ৱার্ল্দ প্রিমিয়র 13 য়াওনা ইন্তরনেস্নেল সেক্সনদা ফিল্ম 198 উৎকনি
- ‘কেতচিং দস্ত’ ওপনিং ফিল্ম ওইগনি; ‘অবাউত দ্রাই গ্রাসেস’ মিদ-ফেস্ত ফিল্ম ওইগনি অমসুং ‘দি ফাদরৱেথ’ ক্লোজিং ফিল্ম ওইগনি
- চহি অসিদা তোঙান তোঙানবা প্রেস্তিজিয়স ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তেবেলশিংগী এৱার্দ ফংলবা ফিল্ম 19 ইফ্ফী কেলৈদোস্কোপতা মনুং চলহনলে।
- ফিল্ম বজারগী 17শুবা এদিসনদা চহি অসিদা ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম প্রোজেক্ত 300 প্রদক্সন, দিস্ত্রিব্যুসন নত্রগা সেলসগীদমক ক্যুরেত অমসুং শোকেস তৌখি
- শক্নাইরবা ফিল্মমেকরশিং, সিনেমাতোগ্রাফরশিং অমসুং এক্তরশিংগা লোয়ননা ‘মাস্তরক্লাসেস’ অমসুং ‘ইন কনভর্জেসন’ সেসন 20 হেন্না পাংথোক্কনি
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি লাউথোকখি মদুদি 54শুবা ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়া গৱাদা 2023গী নবেম্বর 20দগী 28 ফাওবা পাংথোক্লগনি। থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি ভারতকী বজার মালেমগী রেঙ্কিংদা 5শুবদা লৈরি, মদুনা ভারতকী মীদিয়া অমসুং ইন্তরতেন্তমেন্ত ইন্দস্ত্রীগী শক্তি উৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি বজার অসি হৌখিবা চহি অহুমদা চাদা 20গী চাংচৎতা চহিগী গ্রোথ অমগা লোয়ননা চহি খুদিংগী হেনগৎলক্লি। ভারত্তা নম্বা ফিল্মশিং লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া পুম্নমক কভর তৌরি অমসুং হৌজিক মালেমগী অরাপ্পা মফমশিং ফাওবা য়ৌরি।
মহাক্কী ৱারোলদা মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহি অসিগী সত্যজীৎ রে লাইফতাইম এচিবমেন্ত এৱার্দ ৱার্ল্দ সিনেমাগী লংলবা থৱানমিচাক শ্রী মাইকেল দৌগ্লাসদা লান্থোক্লগনি, সিনেমাতিক য়ুনিভর্সতা মহাক্কী অচৌবা থৌদাংগীদমক মহাকপু খংনৈ।
শ্রী থাকুরনা খংহনখি মদুদি ইফ্ফীগী ইন্তরনেস্নেল সেক্সনদা ফংবা ফিল্মশিংগী মশিংদা শরুক অহুম হেনগৎপা উবা ফংলে অমসুং মসি ইফ্ফীগীদমক ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ইন্দস্ত্রীগী ফেসিনেসনগী দিসপ্লে অমনি।
নৌনা হৌদোকপা ও.তি.তি এৱার্দশিংগী মতাংদা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি কোবিদ-19 লাইচৎ মতুংদগী ভারত্তা ও.তি.তি. ইন্দস্ত্রী য়াম্না হেনগৎলকপা উবা ফংখি অমসুং ভারত্তা ক্রিয়েৎ তৌরিবা ওরিজিনেল কন্তেন্তনা মীওই লিশিং কয়া থবক পীরি। সেক্তর অসিগী চহিগী চাদা 28 হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলদুনা মন্ত্রালয়না ও.তি.তি. প্লেতফোর্মদা আউতস্তেন্দিং কন্তেন্ত ক্রিয়েতর্সবু ইকায় খুম্নদুনা এৱার্দ অসি হৌদোক্লি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি ও.তি.তি. প্লেতফোর্ম 15দগী লোন 10দা অপুনবা এন্ত্রী 32 ফংলে অমসুং মকোক তাবদা লুপা লাখ তরাগী শেনফম অমা লান্থোক্কনি।
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা লৈবাক অসিদা খোংজেল য়াংনা হেনগৎলক্লিবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেমগী মতাংদা হায়খি মদুদি সরকারশিংনা অসিগুম্বা সংস্থানশিংবু য়োকখৎনবা সপোর্ত সিস্তেম অমা শেমগৎপদা মীৎয়েং থম্লি। মন্ত্রীনা খংহনখি মদুদি চহি অসিগীদমক সেক্সন অসিদা এন্ত্রী 600 হেনখি। চহি অসিগী ৱিনর 75 সেলেক্ত তৌবনা চহি অহুমদা অসিগুম্বা ৱিনর পুন্না 225 য়ৌরগনি।
মন্ত্রীনা অখন্নবা ৱাফম থমখি মদুদি চহি অসিগী ইফ্ফীগী মফম পুম্নমক্তা খুদোংচাবা পুম্নমক লৈগনি অমসুং মফমদু ফাওবা শোইনায়রবশিং য়ৌশিনবা ঙমগনি। মমিৎ তাংবশিংগীদমক ওদিও দেসক্রিপসন, মনা পংবশিংগীদমক সাইন লেঙ্গুএজ, লোন কয়াদা কন্তেন্তগী দব্বিংনা সবকা সাথ সবকা বিকাসকী মন্ত্রগী খুদম ওইগনি।
রাজ্য মন্ত্রী দা. এল. মুরুগননা মহাক্কী তেনতকপা ৱারোলদা হায়খি মদুদি ইফ্ফী অসি মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ফিল্ম অমসুং কলচরেল এক্সত্রাভেগেঞ্জাশিংগী মরক্তা অমনি। মহাক্না খংহনখি মদুদি ইন্তরনেস্নেল জুরীবু শক্নাইরবা ফিল্মমেকর শ্রী শেখর কপুরনা লুচিংলি।
ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়াগী 54শুবা এদিসনদা করি উৎকদগে হায়বদুগী গ্লিম্পস মফমসিদা লৈরে:
- ইফ্ফীগী হায়লাইতশিংগী মরক্তা অমদি ৱার্ল্দ সিনেমাদা এক্সেলেন্সকীদমক লান্থোকপা সত্যজিৎ রে লাইফতাইম এচিবমেন্ত এৱার্দ (SRLTA)নি। ৱার্ল্দ সিনেমাদা হৌজিক অথোইবা ইন্তরনেস্নেল ফিগর অমা ওইরিবা হোলিৱুদ এক্তর অমসুং প্রদ্যুসর মাইকেল দৌগ্লাসনা মহাক্কী লোয়নবী অমসুং শক্নাইরবী এক্ত্রেস কেথরিন জেতা-জোন্সকা লোয়ননা প্রেস্তিজিয়স এৱার্দ অসি লৌনবগীদমক ইফ্ফীদা লাক্কনি।
ফিল্ম অমসুং তেলিভিজন ইন্দস্ত্রীদা চহি 50 হেনবগা লোয়ননা মাইকেল দৌগ্লাসনা ওস্কার 2, গোল্দন গ্লোব এৱার্দ 5, প্রাইমতাইম এম্মী এৱার্দ অমা, অমসুং মশিং থিঙমদ্রবা অতোপ্পা ইকায়খুম্নবশিং ফংখ্রে। 2023দা মহাক্না 76শুবা ফেস্তিবেল দে কানসদা পাল্মে দি’ওর লাইফতাইম এচিবমেন্ত এৱার্দ ফংখি। মহাকপু ‘ৱাল স্ত্রীৎ’দা গোর্দোন গেক্কোগীদমক একাদেমী এৱার্দ-ৱিনিং পর্ফোমেন্সদগী হৌরগা ফেতেল এত্রেক্সন, দি অমেরিকান পপ্রসিদেন্ত, বেসিক ইন্সতিংক্ত, ত্রাফিক, অমসুং রোমান্সিং দি স্তোনগুম্বা ক্রিতিকেলী এক্লেম তৌবা ফিল্মশিংগী আইকোনিক রোলশিংগীদমক খংনৈ। 1998দা মহাক য়ুনাইতেদ নেসন্স মেসেঞ্জর ওফ পীচ্ছ অমা ওইনশু এপোইন্ত তৌখি।
- ফেস্তিবেল মনুংদা ভেন্যু 4দা ফিল্ম 270 হেন্না উৎকনি – আইনোক্স পাঞ্জিম (4), মেক্বিন্স পেলেস(1), আইনোক্স পোর্ভোরিম (4), Z স্ক্ব্যার সমরাত অশোক (2)।
- 54শুবা ইফ্ফীগী ‘ইন্তরনেস্নেল সেক্সন’দা ফিল্ম 198 লৈগনি মদু 53শুবা ইফ্ফীদগী 18 হেন্ননি। মসিদা ৱার্ল্দ প্রিমিয়র 13, ইন্তর্নেস্নেল প্রিমিয়র 18, এসিয়া প্রিমিয়র 62 অমসুং ইন্দিয়া প্রিমিয়র 89 লৈগনি। চহি অসিদা ইফ্ফীনা লৈবাক 105দগী এন্ত্রী 2926গী রেকোর্দ ওইবা মশিং অমা ফংখি, মদু মমাং চহিগী ইন্তর্নেস্নেল সবমিসনদগী শরুক অহুম হেনলে।
- ‘ইন্দিয়ন পানোরামা’ সেক্সনদা ভারত্তগী ফিচর ফিল্ম 25 অমসুং নন-ফিচর ফিল্ম 20 উৎকনি। ফিচর সেক্সনদা ওপনিং ফিল্মদি মলয়ালম ফিল্ম আত্তামনি অমসুং নন-ফিচর ফিল্ম সেক্সনদা মনিপুরদগী অন্দ্রো দ্রিমসনি।
- বেস্ত ৱেব সেরিজ (ও.তি.তি.) এৱার্দ: বেস্ত ৱেব সেরিজ (ও.তি.তি.) এৱার্দ চহি অসিদগী হৌদোক্লি। ও.তি.তি. প্লেৎফোর্ম 15দগী লোন 10দা এন্ত্রী32 ফংখি। ৱিনিং সেরিজদা সর্তিফিকেৎশিং অমসুং কেশ প্রাইজ ওইনা লুপা লাখ 10গী কেশ প্রাইজ পীগনি, মদু লোইশিনবগী থৌরমদা লাউথোক্কনি।
- চহি অসিগী ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম সেক্সনদা ইফ্ফীগী ক্যুরেতেদ সেক্সন 8 লৈগনি। মরুওইবা ফিল্মশিংগী হায়লাইতশিং মখাদা লৈরে -
- ওপনিং ফিল্ম: কেতচিং দস্ত | দাইরেক্তর: স্তূৱার্ত গেত্ত | য়ুনাইতেদ কিংদম | (ইন্তরনেস্নেল প্রিমিয়র) – মসি দ্রমা/থ্রিলর অমনি, মসিদা শক্নাইরবা ইন্তরনেস্নেল এক্তরশিং, ইরিন মোরিয়ার্তি, জয় কৌর্তনি, দিনা শিহাবি, রাইন কোর, জোস অলতিত, গেরী ফান্নিন অমসুং ওলৱিন ফৌরেনা শক্তম লাংলি।
- মিদ-ফেস্ত ফিল্ম: অবাউত দ্রাই গ্রাসেস | দাইরেক্তর: নুরি বিলগে সীলান | ফ্রেন্স | (ইন্দিয়া প্রিমিয়র) – মসি প্রেস্তিজেস এৱার্দ কয়া ফংখ্রবা শক্নাইরবা তর্কিশ দাইরেক্তর অমনি। মহাক্কী ফিল্ম ৱিন্তর স্লীপ (2014)না কানস ফিল্ম ফেস্তিবেলদা পাল্মে দি’ওর ফংখি। ফিল্ম অসি চহি অসিগী কানস ফিল্ম ফেস্তিবেলগী কম্পিতিসন সেক্সনদসু য়াওখি। মসিগী মমিং চৎলবা এক্ত্রেস মর্বে দিজদারদা ফিল্ম অসিদা মহাক্কী পর্ফোমেন্সকীদমক বেস্ত এক্ত্রেসকী এৱার্দ লান্থোকখি।
- ক্লোজিং ফিল্ম: দি ফীদরৱেত | দাইরেক্তর: রোবর্ত কোলোদনী | য়ুনাইতেদ স্তেতস | (এসিয়া প্রেমিয়র) – মসি 2023গী অমেরিকান বাইওগ্রাফিকেল স্পোর্তস দ্রমা ফিল্ম অমনি মদুনা স্তার এথেলেত অমগী বায়োপিক্কী খুত্থাংদা মিথমেকিং অমসুং মোদর্ন স্তারদমগী ফিক্সন উত্থোক্লি। ফিল্ম অসি 2023গী সেপ্তেম্বরদা 80শুবা ভেনিস ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেলদা প্রেমিয়র তৌখি।
- ইন্তরনেস্নেল কম্পিতিসন সেক্সন – ফিচর ফিল্ম 15 (ইন্তরনেস্নেল 12 + ইন্দিয়ন 3) মীয়াম্না পাম্নবা বেস্ত ফিল্ম এৱার্দ, গোল্দন পীকোক অমা অমসুং লুপা লাখ 40গীদমক চাংদম্ননবা খনগৎলে। বেস্ত ফিল্ম খক্তা নত্তনা জুরীনা বেস্ত দাইরেক্তর, বেস্ত এক্তর (মেল), বেস্ত এক্তর (ফিমেল), স্পিসিয়েল জুরী প্রাইজ কেতেগোরীগীসু ৱিনরশিং খনগনি। ফিল্মশিংগী লিস্ত এনেক্সচরদা পীরি অমসুং মখোয়গী অকুপ্পা ৱারোলশিং ইফ্ফীগী ওফিসিয়েল ৱেবসাইত্তা অপলোদ তৌরি।
- বেস্ত ফিচর ফিল্ম দেব্যুত দাইরেক্তর – ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম 5 + ইন্দিয়ন ফিল্ম 2না সেক্সন অসিদা সিলভর পিকোক, কেশ প্রাইজ ওইনা লুপা লাখ 10 অমসুং সর্তিফিকেৎ অমগীদমক চাংদম্নগনি। ফিল্মশিংগী লিস্ত এনেক্সচরদা পীরি অমসুং মখোয়গী অকুপ্পা ৱারোলশিং ইফ্ফীগী ওফিসিয়েল ৱেবসাইত্তা অপলোদ তৌরি।
- ইন্তরনেস্নেল জুরী – শক্নাইরবা ভারতকী ফিল্মমেকর অমসুং এক্তর শ্রী শেখর কপুর (চিয়রপর্সন), এৱার্দ ফংলবা স্পেনিশ সিনেমাতোগ্রাফর জোস লুইস অলকেন, মার্চে দু কানসকী শক্নাইরবা এক্স-হেদ জেরোম পাইলার্দ, ফ্রান্সদগী প্রোলিফিক ফিল্ম প্রোদ্যুসর কেথরিন দুস্সার্ত; ওস্ত্রেলিয়াদগী শকখংনরবা ফিল্ম প্রোদ্যুসর হেলেন লীকে।
- ফেস্তিবেল কৈলিদোস্কোপ – চহি অসিগী প্রেস্তিজিয়স ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেলগী অৱার্দগী খ্বাইদগী ফবা এৱার্দ ফংলবা ফিল্মশিংবু ইফ্ফী কৈলিদোস্কোপদা মনুং চলহনগনি। ফিল্ম 19 কানস, ভেনিস, সাও পৌল, রোত্তরদাম, সান্তা বারবরা, স্তোকহোলম অসিনচিংবদগী লৌবনি।
- সিনেমা ওফ দি ৱার্ল্দ সেক্সনদা এন্ত্রীশিংগী থোংদা ফিল্ম 103 য়াওরি, মদুনা মালেম পুম্বগী সিনেমাশিংদগী এস্থেতিক অমসুং নেরেতিবকী স্তেগ্গেরিং দাইবর্সিতী এক্সপ্লোর তৌরি। মমাং চহিগা (77) য়েংনবদা মশিং হেনগৎলে।
- দোকু-মোন্তেজ সেক্সন অমা হৌদোকপনা মালেম পুম্বদগী কম্পেলিং দোকুমেন্তরীশিংগী মোজেক অমা ফিচর তৌরি।
- ইন্তরনেস্নেল অমসুং ইন্দিয়ন এনিমেসন ফিল্মশিং ক্যুরেত তৌনবা ফেস্তিবেল অসিগী এনিমেসন সেক্সন এক্সপান্দ তৌরে, মসিদা এক্সতেন্সিব লাইনঅপ অমা য়াওরি।
- রেস্তোর্দ ক্লাসিক সেক্সন হৌদোকপা- নেস্নেল ফিল্ম হেরিতেজ মিশন (NFHM)গী মখাদা NFDC-NFAIনা ইন্দিয়ন ক্লাসিক্সকী দেমেজ সেলুলোইদ রীলশিংদগী ৱার্ল্দ ক্লাস রেস্তোরেসন তৌরবা ৱার্ল্দ প্রিমিয়র 7 ফিচর তৌরি -
- বিদ্যাপতি (1937) বেঙ্গালি দাইরেক্তর: দেবকি বোস
- শ্যামচি আই (1953), মারাথি, দাইরেক্তর: পি.কে. অতরে
- পাতাল ভৈরবি (1951), তেলুগু, দাইরেক্তর: কে.ভি. রেদ্দী
- গাইদ (1965), হিন্দি, দাইরেক্তর: বিজয় অনন্দ
- হকীকত (1964), হিন্দি, দাইরেক্তর: চেতন অনন্দ
- কোরস (1974) বেঙ্গালি, দাইরেক্তর: মৃনাল সেন
- বীস সাল বাদ (1962), হিন্দি, দাইরেক্তর: বিরেন নাগ
- মসিদসু নত্তনা, সেক্সন অসিদা ইন্তরনেস্নেল রেস্তোর্দ ফিল্ম 3শু উৎকনি, মদুদা ভেনিসকী দি এক্সোরসিস্ত এক্সতেন্দেদ দাইরেক্তরস কত অমসুং সের্গৈ পারাজনোবকী শেদো ওফ ফোর্গোতন এন্সেস্তর য়াওরি।
- য়ুনেস্কো ফিল্মশিং – য়ুনেস্কোগী আইদিয়েলশিং রিফ্লেক্ত তৌরিবা ফিল্মশিং: 7 ইন্তরনেস্নেল + 3 ইন্দিয়ন ফিল্ম। ফিল্মশিংগী লিস্ত এনেক্সচরদা পীরি অমসুং মখোয়গী অকুপ্পা ৱারোলশিং ইফ্ফীগী ওফিসিয়েল ৱেবসাইত্তা অপলোদ তৌরি।
- এসেসিবল ফিল্মশিং – 54শুবা ইফ্ফীদা অখন্ননা শোয়নাইরবা ফেস্তিবেল দেলিগেৎশিংনা স্ক্রিনিং পুম্নমক অমসুং অতোপ্পা ভেন্যুশিং য়ৌবা ঙমহন্নবা ফেসিলিতীশিং লৈগনি।
- অখন্ননা-শোয়নাইরবা দেলিগেৎশিং
- মমিৎ তাংলবশিংগীদমক: এম্বেদেদ ওদিও দেসক্রিপসনশিংগা লোয়ননা ফিল্মশিং – সির্ফ এক বন্দা কাফি হৈ অমসুং শেরশাহ
- মনা পংলবশিংগীদমক: এম্বেদেদ সাইন লেঙ্গুৱেজগা লোয়ননা ফিল্মশিং - 83 & ভাগ মিলখা ভাগ
- মল্তিপল লেঙ্গুৱেজ দব্বিং – ইন্দিয়ন পানোরামা ফিল্ম কয়া অমা মশাগী “স্মার্তফোন নত্রগা ইয়রফোন” শিজিন্নদুনা অপাম্বা লোনদা দব্বিংগা লোয়ননা য়েংবা ফংগনি। ইফ্ফীনা মসিগীদমক ‘সিনেদবস’ এপকা লোয়ননা পরুন্না থবক তৌমিন্নরি, মদু ফ্রীদা ফংহনগনি।
- ইফ্ফীগী ইন্তরনেস্নেল প্রোগ্রামদা নুপী ফিল্মমেকর 40 হেনবগী পিচর ফিল্মশিং।
- মাস্তর ক্লাসেস অমসুং ইন-কনভর্জেসন সেসনশিং – শক্নাইরবা ফিল্মমেকরশিং, সিনেমাতোগ্রাফরশিং অমসুং এক্তরশিংগা লোয়ননা ‘মাস্তরক্লাসেস’ অমসুং ‘ইন কনভর্জেসন’ 20 হেনবগা লোয়ননা, মসি এক্সাইতিং ওইবা চয়োল অমা ওইগনি। ফেস্তেবেল মাইল, পঞ্জিম, গৱাদা রিনোবেত তৌরবা অমসুং রিফর্বিশ তৌরবা কলা একাদেমীদা পাংথোক্কনি। মাইকেল দৌগ্লাস. ব্রেন্দান গালবিন, ব্রিলান্তে মেন্দোজা, সন্নী দিওল, রানি মুখর্জী, বিদ্যা বলান, জোন গোল্দৱাতর, বিজয় সেতুপতি, সারা অলি খান, পঙ্কজ ত্রিপাথী, নৱাজুদ্দিন সিদ্দিকি, কেকে মেনন, করন জোহর, মধুর ভন্দাকর, মনোজ বাজপাই, কার্তিকি গোনসাল্বস, বোনী কপুর, অল্লু অরাবিন্দ, তেয়োদোর গ্লুক, গুলসন গ্রোবর অমসুং পরিং অসিদা নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল স্তার কয়া অমা য়াওরি।
- গালা প্রেমিয়র্স – মমাং চহিদা হৌখিবা গালা প্রেমিয়র্স এক্সপান্দ তৌরে। ইফ্ফীদা ফিল্ম প্রেমিয়রশিং অসিদা মখোয়গী এক্তরশইং অমসুং তেলেন্তশিংনা মখোয়গী ফিল্মশিং প্রমোত তৌনবগীদমক ইফ্ফীগা রেদ কার্পেত্তা চৎকনি।
- ভর্চুএল ইফ্ফী – ইফ্ফীগী 54শুবা এদিসনগী মাস্তরক্লাসেস, ইন কনভর্জেসন সেসনশিং, পেনেল দিস্কসনশিং অমসুং ওপনিং / ক্লোজিং সেরেমোনী বুক মাই শোগী খুত্থাংদা ওনলাইনদা ফংগনি। রেজিস্ত্রেসন নোমিনেল ওইনা থমগনি।
- ফিল্ম বজার: ইফ্ফী “ৱার্ল্দ সিনেমা সেলেব্রেত তৌবদা” য়ুমফম ওই। মসিগা লোয়ননা NFDCনা “বিজিনেস ওফ সিনেমা”গীদমক ফিল্ম বজার অমা ওর্গনাইজ তৌরি। মসিগী “NFDC ফিল্ম বজারগী 17শুবা এদিসন” অসি মসিগা ভর্তিকেলশিংগী স্কোপ পাকথোক চাউথোকহল্লগনি -
- ফিল্ম বজারদা পেভিলিয়নশিং অমসুং স্তোলশিং -
- ভি.এফ.এক্স অমসুং তেক পেভিলিয়ন – অনৌবা ক্যুরেতেদ “ভি.এফ.এক্স অমসুং তেক পেভিলিয়ন” অমা ফিল্ম বজারদা হাপচিল্লে, মদু সমুদ্রগা মায়োক্নদুনা থৌরাং তৌরি।
- ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম কমিসন অমসুং ইন্দিয়ন স্তেতশিংগী স্তোল কয়া অমা মখোয়গী লোকেসনশিং অমসুং ইন্সেন্তিব স্কিমশিং প্রমোত তৌনবা লৈগনি।
- ফিল্মগা মরী লৈনবা প্রদক্সন হাউসশিং, ইন্সতিত্যুসনশিং, এসোসিয়েসনশিং অসিনচিংবগী স্তোল কয়া অমা
- দোকুমেন্তরী অমসুং নন-ফিচর প্রোজেক্তশিং/ফিল্মশিং মশক তাকপা
- ফিল্ম প্রদক্সন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসনগী মরুওইবা এস্পেক্তশিংগা লোয়ননা খনগৎলবা ফিল্মমেকরশিং, লৈবাকশিং অমসুং রাজ্যশিংদগী পিতচিং সেসন ইনক্লুদ তৌনবা “নোলেজ সেরিজ” থৌরাং তৌরে।
- মমাং চহিদা হৌখিবা ‘বুক তু বোক্স ওফিস’ সেক্সন ‘দি স্তোরী ইঙ্ক’গা খুৎশম্নরি।
- অপুনবা ওইনা প্রদক্সন, দিস্ত্রিব্যুসন নত্রগা সেলসকীদমক ফিল্ম বজারগী 17শুবা এদিসনদা ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম 300 হেন্না ক্যুরেতেদ অমসুং শোকেস তৌগনি।
-
- 75 ক্রিয়েতিব মাইন্দস ওফ তুমোরো (CMOT): ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরগী ব্রেনচাইল্দ অমা। ইনিসিয়েতিব অসিগী পান্দমদি ফিল্মমেকিংগী তোঙান তোঙানবা ত্রেদশিংদগী নহাওইরিবা ক্রিয়েতিব তেলেন্তশিং মশক খংদোকপা, পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং য়োকখৎপনি। তি.ভি.দা, মোবাইলদা, ওনলাইন অমসুং থিয়েতরদা ফংলিবা হায় ক্ৱালিতী শোর্ত মুভীশিং অমসুং সেরিজশিংগী মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা কেতলোগ ওইরিবা শোর্তস তি.ভি. অসি কন্সেপচুএল প্রোগ্রামিং পার্তনরনি। পুং 48দা শোর্ত ফিল্ম অমা শেম্নবা ‘ফিল্ম চেলেঞ্জ’গীদমক মসিগী খনগৎলবা ‘ক্রিয়েতিব মাইন্দশিং’ অসি তিম 5 থোক্না খায়দোক্লে।
- ইফ্ফী সিনে-মেলা: ইফ্ফী অসি সিনেমা এক্সেলেন্সকী শোকেস অমখক্তা নত্তনা কলচরেল দাইবর্সিতীগী সেলেব্রেসন অমসুনি। চহি অসি ইফ্ফী সিনে-মেলানা সিনেমাতিক ফেস্তিবিতিজদা স্পেক্তেকুলর এদিসন অমা ওইগনি, মদুদা ইফ্ফী এতেন্দীশিং অমসুং ইফ্ফীগীদমক রিজিস্তর তৌদবা লোকেলশিং অমসুং তুরিস্তশিং ফাওবনা সিনেমা, আর্তস, কলচর, ক্রাফস, চিঞ্জাক অসিনচিংবশিংগী মেজিক সেলেব্রেত তৌবদা এক্সাইতিং এক্তিবিতীশিংসু শরুক য়াবা য়াগনি।
- অতোপ্পা পুক্নিং চিংশিন্নিঙাইশিং: ওপন এয়র স্ক্রীনিংশিং, কারাভানশিং, শিগমোত্সব, গৱা কার্নিবেল, শেল্ফী পোইন্তস, ইফ্ফী মর্কেন্দাইজ অসিনচিংবনা ইফ্ফীবু মালেমগীদমক ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা কলচরেল এক্সত্রাভেগেঞ্জা অমা ওইহল্লগনি।
- ফেস্তিবেল ভেন্যুশিংগী ব্রান্দিং অমসুং দেকোর – NFDC & ESGনা NID, অহমেদেবাদকা লোয়ননা ফেস্তিবেল ভেন্যুশিংগী দেকোর অমসুং ব্রান্দিং পুম্নমক্কীদমক পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
- ঙারতকী সংস্কৃতিশিং সেলেব্রেত তৌবা (নুমিৎ 5) – মখোয়গী রিজনশিং উৎনবগীদমক ফিল্ম স্ক্রীনিং এলাইন তৌবা, গালা প্রিমিয়রশিং অমসুং ফিল্ম তেলেন্ত ভিজিৎ তৌবা।
- 22শুবা: ইস্ত: বেঙ্গালি, ওরিয়া, অসামিজ, মনিপুরী অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন দাইলেক্তশিং
- 23শুবা: সাউথ 1: তমিল& মলায়ালম
- 24শুবা: নের্থ: পঞ্জাবি, দোগ্রি, ভোজপুরি, রাজস্থানি, উর্দু, ছত্তিসগর্হি
- 25শুবা: ৱেস্ত: কোনকানি, মরাথি, গুজরাতি
- 26শুবা: সাউথ 2: কানারা অমসুং তেলুগু
- নুমিৎ খুদিংগী ওইবা লাউথোকপা অমসুং অপদেতশিং ইফ্ফীগী ওঔফিসিয়েল ৱেবসাইত https://iffigoa.org/দা উবা ফংগনি।
- ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রাোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না নেস্নেল ফিল্ম দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন (NFDC)গী খুত্থাংদা গৱা রাজ্য সরকারগা খুৎশম্নদুনা মসিগী ইন্তরতেনমেন্ত সোসাইতী ওফ গৱা (ESG)গী খুত্থাংদা গৱাগা 2023গী নবেম্বর 20দগী 28 ফাওবা 54শুবা ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেল ওফ ইন্দিয়া (ইফ্ফী) ওর্গনাইজ তৌরি।
- ইফ্ফী মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা 14 অমসুং খ্বাইদগী প্রেস্তিজিয়স ওইবা ‘ইন্তরনেস্নেল কম্পিতিসন ফিচর ফিল্ম ফেস্তিবেল’ অমনি, মদু মালেমগী থাক্তা ফিল্ম ফেস্তিবেল য়েংশিল্লিবা ইন্তরনেস্নেল ফেদরেসন ওফ ফিল্ম প্রদ্যুসর্স এসোসিয়েসন (FIAPF)না শকখংলি। কানস, বর্লিন অমসুং ভেনিস অসিনচিংবা ইন্তরনেস্নেল ফিল্ম ফেস্তিবেলশিং কেতেগরী অসিগী মখাদা FIAPFনা শকখংলবা অতোপ্পা মশকনায়বা ফেস্তিবেল অমনি।
- এনুএল সিনেমাতিক এক্সত্রাভেগেঞ্জা অসি চহি কয়াদগী ৱার্ল্দ অমসুং ইন্দিয়া সিনেমাগী খ্বাইদগী ফবশিংগী য়ুম ওইরি মদুদা ভারতকী ফিল্ম ইন্দস্ত্রীগা লোয়ননা মালেম পুম্বগী মশকনায়বা দেলেগেৎশিং, অতিথীশিং অমসুং স্পীকরশিংনা মসিগী লৈতেং ওইরি।
এনেক্সচর
54শুবা ইফ্ফী 2023
ফিল্ম লিস্ত – কম্পিতিসনস
ইন্তরনেস্নেল কম্পিতিসন (IC) – ফিল্ম15
অন্দ্রাগোগী | দাইরেক্তর: রাগাস ভানুতেজা | ইন্দোনেসিয়া | 2023 | ইন্দোনেসিয়ান | 110' | IC
ব্লাগাস লেসন্স | দাইরেক্তর: স্তেফন কোমানদারেব | বুলগেরিয়া, জর্মনি | 2023 | বুলগেরিয়ান | 114' | IC
বোস্নিয়ান পোত | দাইরেক্তর: পাবো মারিনকোবিক | ক্রোসিয়া | 2023 | ক্রোসিয়ান, জর্মন | 103' | IC
এন্দলেস বোরদর্স | দাইরেক্তর: অব্বাস অমিনি | ইরান, ইস্লামিক রিপব্লিক ওফ | 2023 | পর্সিয়ান | 111' | IC
হোফমেনস ফেরী তেলস | দাইরেক্তর: তিনা বরকালায়া | রসিয়ান ফেদরেসন | 2023 | রসিয়ান | 88' | IC
লুবো | দাইরেক্তর: জিওর্জিও দাইরিত্তি | ইতালি, স্বিতজরলেন্দ | 2023 | ইতালিয়ান, স্বিস জর্মন, জেনিসচ | 181' | IC
মীজর্স ওফ মেন | দাইরেক্তর: লার্স ক্রৌমে | জর্মনি | 2023 | জর্মন | 116' | IC
পার্তী ওফ ফুলস | দাইরেক্তর: অর্নৌদ দেস পেল্লর্স | ফ্রান্স | 2023 | ফ্রান্স | 122' | IC
দি অদর ৱিন্দো | দাইরেক্তর: মায়ান রীপ | ইজরেল | 2022 | হিব্রু | 83' | IC
ৱুমেন ওফ | দাইরেক্তর: মালগোর্জাতা জুমোস্কা, মাইকেল এঙ্গলর্ত | পোলেন্দ | 2023 | পোলিশ | 132' | IC
এসোগ | দাইরেক্তর: সীন দেবলিন | কানাদা | 2023 | অতোপ্পা, তাগালোগ | 99' | IC
দাই বিফোর দেথ | দাইরেক্তর: অহমেদ ইমামোবিক | বোস্নিয়া অমসুং হর্জগোবিনা | 2023 | বোস্নিয়ান | 94' | IC
কান্তারা | দাইরেক্তর: রিশব শেত্তী | ইন্দিয়া | 2022 | কন্নরা | 150‘ | IC
সান্না | দাইরেক্তর: সুধানশু সরিয়া | ইন্দিয়া | 2023 | হিন্দি | 119’ | IC
মির্বীন | দাইরেক্তর: মৃদুল গুপ্তা | ইন্দিয়া | 2022 | কার্বি | 89’ | IC
বেস্ত দেব্যুত ফিচর ফিল্ম ওফ এ দাইরেক্তর এৱার্দ (BD) – ফিল্ম 7
ওলমোস্ত এন্তায়রলী এ স্লাইত দিজাস্তর | দাইরেক্তর: উমুত সুবাসি | তর্কি | 2023 | ইংলিস, তর্কিশ | 88' | BD
লেত মি গো | দাইরেক্তর: মেক্সিম রাপ্পাজ | স্বিতজরলেন্দ | 2023 | ফ্রেন্স | 92' | BD
ওকারিনা | দাইরেক্তর: অলবান জোগজানি | অলবানিয়া | 2023 | অলবানিয়ান, ইংলিস | 92' | BD
স্লীপ | দাইরেক্তর: জাসোন য়ু | সাউথ কোরিয়া | 2023 | কোরিয়ান | 95' | BD
হ্ৱেন দি সীদলিংস গ্রো | দাইরেক্তর: রেগর অজাদ কায়া | সিরিয়ান অরব রিপব্লিক | 2022 | অরাবিক, কুর্দিশ | 83' | BD
ধাই আখর | দাইরেক্তর: পর্বীন অরোরা | ইন্দিয়া | 2023 | হিন্দি | 98 ' | BD
ইরাত্তা | দাইরেক্তর: রোহিত এম.জি. কৃষ্ণন | ইন্দিয়া | 2023 | মলায়ালম | 112 ' | BD
ICFT য়ুনেস্কো গান্ধী মেদল এৱার্দ – ফিল্ম 10
এ হাউস ইন জেরুসেলম | দাইরেক্তর: মৌয়াদ অলায়ান | পেলেস্তিন, য়ু.কে., জর্মনি, নিদরলেন্দস, কাতর | 2022 | ইংলিস, অরাবিক, হিব্রু | 103' | ICFT য়ুনেস্কো
সিতিজন সেন্ত দাইরেক্তর: তিনাতিন কাজরিশবিলি | জিওর্জিয়া | 2023 | জিওর্জিয়ান | 100' | ICFT য়ুনেস্কো
দ্রিফত | দাইরেক্তর: এন্থোনি চেন | য়ু.কে., ফ্রান্স, গ্রিস | 2023 | ইংলিস, গ্রিক | 93' | ICFT য়ুনেস্কো
ইতস সিরা | দাইরেক্তর: এপোল্লিন ত্রাওরে | বুর্কিনা ফাসো, ফ্রান্স, জর্মনি, সেনেগল | 2023 | ফ্রেন্স, ফুলা | 122' | ICFT য়ুনেস্কো
কালেব | দাইরেক্তর: ওবে মস্তিং | ইস্তোনিয়া | 2022 | ইস্তোনিয়ান, রসিয়ান | 94' | ICFT য়ুনেস্কো
দি প্রাইজ! | দাইরেক্তর: পাউল ফৌজান অগস্তা | ইন্দোনেসিয়া | 2022 | ইন্দোনেসিয়ান | 96' | ICFT য়ুনেস্কো
দি সুগর এক্সপরিমেন্ত | দাইরেক্তর: জোন তোর্নব্লাদ | স্বিদেন | 2022 | স্বিদিশ | 91' | ICFT য়ুনেস্কো
মন্দালি | দাইরেক্তর: রাকেশ চতুরবেদী ওম | ইন্দিয়া | 2023 | হিন্দি | 118' | ICFT য়ুনেস্কো
মালিকাপুরম | দাইরেক্তর: বিষ্ণু সাসি শঙ্কর | ইন্দিয়া | 2022 | মলায়ালম | 121' | ICFT য়ুনেস্কো
রবিন্দ্র কাব্য রহস্যা | দাইরেক্তর: সায়ানতন ঘোসন | ইন্দিয়া | 2023 | বেঙ্গলি | 115' | ICFT য়ুনেস্কো