Prime Minister's Office
PM to inaugurate the 9th G20 Parliamentary Speakers' Summit (P20) on 13 October
12 OCT 2023 11:23AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the 9th G20 Parliamentary Speakers' Summit (P20) on 13 October 2023 at Yashobhoomi, New Delhi at around 11 AM. The summit is being hosted by the Parliament of India under the broader framework of India’s G20 Presidency.
In line with the theme of India’s G20 Presidency, the theme of the 9th P20 Summit is “Parliaments for One Earth, One Family, One Future.” The event will be attended by Speakers of Parliaments of G20 members and invitee countries. The Pan-African Parliament will take part in the P20 Summit for the first time after the African Union became a member of G20 at the New Delhi G20 Leaders’ Summit on 9-10 September 2023.
The thematic sessions during this P20 Summit will focus on the following four subjects - Transformation in People’s Lives through Public Digital Platforms; Women-led development; Accelerating SDGs; and Sustainable Energy Transition.
A pre-summit Parliamentary Forum on LiFE (Lifestyle for Environment) will also be held on 12 October 2023 to deliberate upon initiatives towards a greener and sustainable future in harmony with nature.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর 13দা 9শুবা G20 পার্লিয়ামেন্তরী স্পীকরশিংগী সম্মিৎ (P20) হৌদোক্লগনি
12 OCT 2023 11:23AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর 13, 2023গী অয়ুক্কী পুং 11 তাবা মতমদা নই দিল্লীগী য়শোভুমীদা 9শুবা G20 পার্লিয়ামেন্তরী স্পীকরশিংগী সম্মিৎ (P20) হৌদোক্লগনি। সম্মিৎ অসি G20 প্রসিদেন্সীগী পাক চাউরবা ফ্রেমৱর্ককী মখাদা ভারতকী পার্লিয়ামেন্তনা য়ুম্বু ওইদুনা শিনবনি।
ভারতকী G20 প্রসিদেন্সীগী থীমগা মরী লৈননা 9শুবা P20 সম্মিৎকী থীম অসি “পার্লিয়ামেন্তস ফোর ৱান অর্থ, ৱান ফেমিলী, ৱান ফ্যুচর” ওইগনি। থৌরম অসিদা G20 মেম্বরশিং অমসুং চেবাউ ফংখ্রবা লৈবাকশিংগী পার্লিয়ামেন্তকী স্পীকরশিংনা শরুক য়াগনি। সেপ্তেম্বর 9-10, 2023দা নই দিল্লীদা পাংথোকখিবা G20 লীদরশিংগী সম্মিৎতা অফ্রিকান য়ুনিয়ন্না G20গী পর্মনেন্ত মেম্বর অমা ওইখ্রবা মতুংদা পান-অফ্রিকা পার্লিয়ামেন্তনা অহানবা ওইনা P20 সম্মিৎতা শরুক য়ারগনি।
P20 সম্মি অসিগী মনুংদা পাংথোক্কদবা থিমশিংগী সেসন্দা মখাগী সবজেক্ত মরি অসিদা মীৎয়েং চংগনি – পব্লিক দিজিতেল প্লেতফোর্মশিংগী খুত্থাংদা মীয়ামগী পুন্সি মহিংদা অওনবা পুরকপা; নুপীনা লুচিংবা চাউখৎ থৌরাং; SDGশিং হেনগৎহনবা; অমসুং সস্তেনেবল ইনর্জী ত্রাঞ্জিসন।
মহৌশাগা লোয়ননা ইং-তপ্না লৈনবা অশং অমান অমসুং সস্তেনেবল ওইবা তুংলমচৎ অমগী মাইকৈদা চংশিন্নবা পাইখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা খন্ননবা LiFE (লাইফস্তাইল ফোর ইনভাইরনমেন্ত)তা প্রী-সম্মিৎ পার্লিয়ামেন্তরী ফোরম অমা ওক্তোবর 12, 2023দা পাংথোক্কনি।