Prime Minister's Office
PM remembers contributions of Late Dev Anand to Indian cinema on his 100th birth anniversary
26 SEP 2023 2:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has remembered the contributions of Late Dev Anand to Indian cinema on his 100th birth anniversary.
The Prime Minister posted on X:
“Dev Anand Ji is remembered as an evergreen icon. His flair for storytelling and passion for cinema were unmatched. His films not only entertained but also reflected the changing society and aspirations of India. His timeless performances continue to influence generations. Remembering him on his 100th birth anniversary.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
স্বৰ্গীয় দেৱ আনন্দৰ ১০০ সংখ্যক জন্ম জয়ন্তীত ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰলৈ আগবঢ়োৱা অৱদানৰ কথা স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
26 SEP 2023 2:40PM by PIB Guwahati
স্বৰ্গীয় দেৱ আনন্দৰ ১০০ সংখ্যক জন্ম জয়ন্তীত ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰলৈ আগবঢ়োৱা অৱদানৰ কথা স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘এক্স’ত ‘পোষ্ট’ কৰিছে:
"দেৱ আনন্দজীক ‘চিৰসেউজ শিল্পী’ হিচাপে স্মৰণ কৰা হয়। সাৱলীল কাহিীকাৰ হিচাপে আৰু চিনেমাৰ প্ৰতি থকা তেওঁৰ আগ্ৰহ অতুলনীয় আছিল। তেওঁৰ চলচ্চিত্ৰসমূহে কেৱল মনোৰঞ্জনেই নহয়, ভাৰতৰ পৰিৱৰ্তনশীল সমাজ আৰু আকাংক্ষাকো প্ৰতিফলিত কৰিছিল। তেওঁৰ কালজয়ী অভিনয়েশৈলীয়ে প্ৰজন্মৰ পাচত প্ৰজন্মক প্ৰভাৱিত কৰি আহিছে। তেওঁৰ ১০০ সংখ্য জন্ম বাৰ্ষিকীত তেওঁক স্মৰণ কৰিছোঁ।"