Prime Minister's Office
'Ayushman Bhav' campaign focuses on comprehensive coverage and developing awareness about PM-JAY : Prime Minister
16 SEP 2023 3:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has concurred with an article by Union Minister of Health and Family Welfare, Dr Mansukh Mandviya that Ayushman Bhav' campaign focuses on comprehensive coverage, developing awareness about PM-JAY, creating health account IDs, and providing various health services in villages as well as urban wards.
Sharing a post on X by Union Minister of Health and Family Welfare, Dr Mansukh Mandviya, the Prime Minister said:
“Union Health Minister Mansukh Mandviya elucidates how 'Ayushman Bhav' campaign focuses on comprehensive coverage, developing awareness about PM-JAY, creating health account IDs, and providing various health services in villages as well as urban wards.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
'ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭବ' ଅଭିଯାନରେ ବ୍ୟାପକ ଯୋଗଦାନ ଓ ପିଏମ୍-ଜେଏୱାଇ ସମ୍ପର୍କରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବ ଦିଆଯାଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
16 SEP 2023 3:03PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭୀୟଙ୍କ ଏକ ଲେଖା ସହ ସହମତ ହୋଇଛନ୍ତି ଯେ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭବ ଅଭିଯାନ ବ୍ୟାପକ ଯୋଗଦାନ, ପିଏମ-ଜେଏୱାଇ ବିଷୟରେ ସଚେତନତା ବିକାଶ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଆକାଉଣ୍ଟ ଆଇଡି ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଏବଂ ଗ୍ରାମ ତଥା ସହରାଞ୍ଚଳ ୱାର୍ଡରେ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ଯୋଗାଇବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଥାଏ ।
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡୀଭୀୟଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସେ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
‘‘କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭୀୟ ସ୍ପଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ କିପରି 'ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭବ' ଅଭିଯାନ ବ୍ୟାପକ ଯୋଗଦାନ, ପିଏମ-ଜେଏୱାଇ ବିଷୟରେ ସଚେତନତା ବିକାଶ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଆକାଉଣ୍ଟ ଆଇଡି ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଏବଂ ଗାଁ ତଥା ସହରାଞ୍ଚଳ ୱାର୍ଡରେ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ଯୋଗାଇବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଉଛି ।’’