Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of the Republic of Ethiopia
24 AUG 2023 11:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Dr. Abiy Ahmed Ali, Prime Minister of the Republic of Ethiopia, in Johannesburg on 24 August 2023, on the sidelines of the 15th BRICS Summit.
Both leaders held productive discussions on key areas including development partnership & capacity building, trade and investment, defence cooperation, ICT, agriculture, skilling of youth and people-to-people linkages. They also exchanged views on important regional and global issues.
Prime Minister congratulated Prime Minister Abiy Ahmed on Ethiopia’s membership of BRICS. He appreciated Prime Minster Abiy Ahmed for his participation in the Voice of Global South Summit.
Prime Minster Abiy Ahmed thanked Prime Minister for India’s support for Ethiopia to join the BRICS family and felicitated Prime Minister on the success of Chandrayaan mission, terming it as a moment of pride and inspiration for Ethiopia and the Global South.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইথিওপিয়া লৈবাক্কী প্রধান মন্ত্রীগা উন্নখ্রে
24 AUG 2023 11:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা 15শুবা BRICS সম্মিত মনুংদা, ইথিওপিয়া লৈবাক্কী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. দাঃ এবী অহমদ অলিগা জোহানেসবর্গতা ওগস্ত 24, 2023দা উন্নখ্রে।
লুচিংবা অনিনা দিভেলপমেন্ত পার্ত্নরশিপ অমসুং কেপাসিতী বিলদিং, ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, দিফেন্স কোওপরেসন, ICT, লৌউ-শিংউ, নহাশিংবু স্কিল হাপ্পা অমসুং মীয়াম মরক্কী মরী শাগৎপা য়াওনা মরু ওইবা হীরম কয়াগী মতাংদা মায় পাক্না ৱারী শাখি। মখোয়না রিজনেল অমসুং মালেমগী মরু ওইবা হীরম কয়াগী মতাংদসু মখোয়গী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইথিওপিয়াগী প্রধান মন্ত্রী এবী অহমদপু BRICSকী মেম্বরশিপ ফংবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রী এবী অহমদপু ভোইস ওফ গ্লোবেল সাউথ সম্মিত্তা শরুক য়াবগীদমক্তসু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী এবী অহমদনা ইথিওপিয়ানা BRICSতা য়াওবদা ভারতনা মতেং পাংখিবগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রী মোদীবু থাগৎপা ফোংদোকপগা লোয়ননা চন্দ্রয়ান-3গী মায় পাকপগীদমক্তা য়াইফ পাউজেল পীখি, অমসুং মায় পাকপা অসিবু ইথিওপিয়া অমসুং গ্লোবেল সাউথ অপুনবগী চাউথোকচনীংঙাই ওইবা পুংফম অমনি হায়না ফোংদোকখি।