Prime Minister's Office
Subsidy of Rs. 10 lakh crore for providing cheaper Urea to farmers: Prime Minister Shri Narendra Modi
A bag of urea worth Rs 3,000 is being made available to farmers at Rs 300, says Prime Minister
15 AUG 2023 1:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi during his Independence Day speech at Red Fort said that the government allocated Rs 10 lakh crore as urea subsidy for farmers. He said “To give urea that costs Rs 3,000 per bag globally at a cheaper rate of Rs. 300 per bag to farmers, the government allocated Rs 10 lakh crore as urea subsidy.”
The PM informed the nation from Red Fort that bags of urea which are sold at Rs. 3,000 in some global markets are being given to farmers at not more than Rs. 300. “The bags of urea that are sold for Rs. 3,000 in some global markets, now the Government provide to our farmers for Rs. 300, and hence the government is providing a subsidy of Rs. 10 lakh crores on urea for our farmers.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଚାଷୀଙ୍କୁ ଶସ୍ତାରେ ୟୁରିଆ ଯୋଗାଇଦେବା ପାଇଁ ୧୦ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରିହାତି : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ଚାଷୀ ମାନଙ୍କୁ ୩୦୦ ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟରେ ୩ ହଜାର ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୟୁରିଆ ବସ୍ତା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
15 AUG 2023 1:57PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲାଲକିଲ୍ଲା ଠାରେ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ, ସରକାର ଚାଷୀ ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ୟୁରିଆ ନିମନ୍ତେ ରିହାତି ଭାବରେ ୧୦ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ଆବଣ୍ଟନ କରିଛନ୍ତି । ଚାଷୀଙ୍କୁ ଶସ୍ତାରେ ବ୍ୟାଗ୍ ପିଛା ୩୦୦୦ ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ୟୁରିଆକୁ ବ୍ୟାଗ୍ ପିଛା ୩୦୦ ଟଙ୍କା ଦରରେ ଯୋଗାଇ ଦେବା ପାଇଁ ସରକାର ୧୦ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ୟୁରିଆ ରିହାତି ଆକାରରେ ଆବଣ୍ଟନ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲାଲକିଲ୍ଲାରୁ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ଯେ, ବିଶ୍ୱର କେତେକ ବଜାରରେ ୩,୦୦୦ ଟଙ୍କାରେ ବିକ୍ରି ହେଉଥିବା ୟୁରିଆ ବସ୍ତାକୁ କୃଷକ ମାନଙ୍କୁ ୩୦୦ ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟରେ ଦିଆ ଯାଉନାହଁ । "କେତେକ ବିଶ୍ୱ ବଜାରରେ ଯେଉଁ ୟୁରିଆ ବସ୍ତା ୩,୦୦୦ ଟଙ୍କାରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି, ଏବେ ସରକାର ଆମ ଚାଷୀ ମାନଙ୍କୁ ୩୦୦ ଟଙ୍କାରେ ଯୋଗାଇ ଦେଉଛନ୍ତି ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ସରକାର ଆମ ଚାଷୀଙ୍କ ପାଇଁ ୟୁରିଆ ଉପରେ ୧୦ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରିହାତିି ପ୍ରଦାନ କରୁଛନ୍ତି ।