Prime Minister's Office
PM hails Guinness World Record for ‘largest display of Lambani items’ with a total of 1755 items during 3rd G20 Culture Working Group Meeting in Hampi, Karnataka
10 JUL 2023 9:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has hailed the Guinness World Record for ‘largest display of Lambani items’ with a total of 1755 items during 3rd G20 Culture Working Group Meeting in Hampi, Karnataka.
Sharing a tweet by Ministry of Culture, the Prime Minister tweeted:
“Commendable effort, which will popularise Lambani culture, art and craft as well as encourage Nari Shakti participation in cultural initiatives.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କର୍ଣ୍ଣାଟକର ହାମ୍ପିରେ ଚାଲିଥିବା ୩ୟ ଜି -୨୦ ସଂସ୍କୃତି କାର୍ଯ୍ୟ ଗୋଷ୍ଠି ବୈଠକରେ ମୋଟ୍‍ ୧୭୫୫ ବସ୍ତୁ ସହିତ "ଲମ୍ବାନି ବସ୍ତୁଗୁଡିକର ସର୍ବ ବୃହତ ପ୍ରଦର୍ଶନ” ପାଇଁ ଗିନିଜ୍ ୱାର୍ଲ୍ଡ ରେକର୍ଡକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 JUL 2023 9:43PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କର୍ଣ୍ଣାଟକର ହାମ୍ପି ଠାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ତୃତୀୟ ଜି -୨୦ ସଂସ୍କୃତି କାର୍ଯ୍ୟ ଗୋଷ୍ଠି ବୈଠକରେ ମୋଟ ୧୭୫୫ ଟି ବସ୍ତୁ ସହିତ ‘ଲମ୍ବାନୀ ବସ୍ତୁଗୁଡିକର ସର୍ବ ବୃହତ ପ୍ରଦର୍ଶନ' ପାଇଁ ଗିନିଜ ୱାର୍ଲ୍ଡ ରେକର୍ଡକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଏକ ଟୁଇଟ୍କୁ ସେୟାର କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି:
“ପ୍ରଶଂସନୀୟ ପ୍ରୟାସ, ଯାହା ଲମ୍ବାନୀ ସଂସ୍କୃତି, କଳା ଏବଂ ହସ୍ତଶିଳ୍ପକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବ ଏବଂ ନାରୀ ଶକ୍ତିଙ୍କୁ ସାଂସ୍କୃତିକ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଭାଗ ନେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବ ।”