Ministry of Housing & Urban Affairs
U20 Engagement Group of G20 to meet on 7-8 July for the Mayoral Summit
Over 500 participants, including Mayors, Deputy Mayors, and city officials and knowledge partners to attend one of the largest U20 summits ever
Thematic sessions included on Decarbonising Built Environment, Mainstreaming Women, Youth and Children in Urban Development and Redefining City Investments: a global urban framework utilizing future technologies
knowledge partners including World Economic Forum (WEF), C40 Cities, All India Institute of Local Self Government (AIILSG), UNESCO, UNICEF, GIZ, and ICLEI collaborating
05 JUL 2023 12:17PM by PIB Delhi
Delegates and participants from 57 cities across the world and 35 cities from India will gather on 7-8 July, 2023 in the twin cities of Ahmedabad and Gandhinagar, Gujarat. This gala preparation is for the Mayoral Summit of the sixth cycle of Urban 20, an Engagement Group under the G20. By facilitating discussions among cities from the G20 countries, the U20 establishes a platform for cities to collectively inform G20 negotiations with respect to urban priorities. With over 500 participants, including Mayors, Deputy Mayors, and city officials besides government delegates and knowledge partners, this is poised to become one of the largest U20 summits ever. The twin cities are bedecked with banners and posters highlighting the priorities of Ahmedabad City, the U20 Chair.
Ahmedabad is all set to welcome the delegates, and extensive preparations are ongoing to make the summit a success. Besides the inaugural session and the handover of the U20 Communiqué by the Mayors to the G20 leaders, a number of thematic sessions and spotlight events have been included in the two-day schedule. In this endeavour, Ahmedabad is supported by the Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) as the nodal ministry, the National Institute of Urban Affairs (NIUA), the Technical Secretariat of U20, and the U20 Conveners, C40 Cities and UCLG (United Cities and Local Governments).
The Mayoral Meet will be officially inaugurated on 7 July by the Hon’ble Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendrabhai Patel, and the Hon’ble Minister of State for Housing and Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore. The Hon'ble Mayor of Ahmedabad, Shri Kiritkumar J. Parmar, on behalf of Ahmedabad city, will welcome the delegates and Shri Abhay Thakur, Sous Sherpa of G20 and Shri Manoj Joshi, Secretary, MoHUA will share their perspectives on the development journey of Indian cities.
Thematic sessions on the six U20 priority areas will be organized during the summit. The U20 priority areas echo the emphasis G20 is laying on environmental responsibility, climate finance, and cities of the future. The six priorities under U20 are namely; ‘encouraging environmentally responsible behaviours’, ‘accelerating climate finance’, ‘ensuring water security’, ‘promoting local culture and economy’, ‘reinventing frameworks for urban governance and planning’, and ‘catalyzing digital urban futures.’ The Thematic Sessions will include talks and presentations by Mayors or equivalent city leaders from the cities of Tokyo, Riyadh, Paris, Surat, Srinagar, Amman, Los Angeles, New York City, Katowice, Rio de Janeiro, Dubai, Indore, Kitchener, London, Montevideo, Johannesburg, Kochi and Durban among others.
The following Spotlight Sessions would also be part of the summit:
• Decarbonising the Built Environment
• Mainstreaming Women, Youth and Children in Urban Development
• Redefining City Investments: a global urban framework utilizing future technologies
• Closing the Loop: circular economy in water, wastewater and solid waste
• Building Climate-Responsive and Resilient Cities
• Making Data Work for People
Several knowledge partners are collaborating with NIUA to organize these sessions. These include World Economic Forum (WEF), C40 Cities, All India Institute of Local Self Government (AIILSG), UNESCO, UNICEF, GIZ, and ICLEI. Speakers and discussants in these sessions would include experts on urban development issues from various organizations including UN Agencies, World Bank Group, International Finance Corporation (IFC), and multilateral organizations, development banks, etc.
The participating Mayors from across the world would also engage during closed doors sessions on both days to further deliberate on U20 priorities and sustainability agenda for cities. The closed-door session on the second day of the summit has been designed as a cities’ roundtable on the issue of ‘climate finance.’
During the Mayoral Summit, delegates will visit the GIFT City (Gujarat International Finance Tec-City), a state-of-the-art business district in Gandhinagar. The delegates would also explore the architectural marvels of the old city of Ahmedabad through a heritage walk, and visit Sabarmati Ashram to understand the pivotal role played by Mahatma Gandhi in the Independence Movement of India and his messages of peace and non-violence to the world. They will also visit various urban development initiatives undertaken in Ahmedabad city including the Sabarmati Riverfront. Delegates will also attend events reflecting various facets of the culture of Gujarat and India and experience the taste of authentic Gujarati cuisines.
The Communiqué is an outcome document of the U20 deliberations in every cycle, which is endorsed by cities across the G20 countries. The Mayoral Summit will conclude with the handover of the Communiqué by the participating Mayors to the G20 Sherpa Shri Amitabh Kant, and the Hon’ble Union Minister for Housing and Urban Affairs and Petroleum and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
মেয়র থাক্কী মীফমগীদমক জি২০গী য়ু২০ এঙ্গেজমেন্ত গ্রুপকী মীফম জুলাই ৭-৮দা পাংথোক্লগনি
হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী চাউবা অমা ওইরিবা য়ু২০ মীফমদা মেয়রশিং, দিপুতী মেয়রশিং অমসুং সিতী ওফিসিএলশিং অমসুং নোলেজ পার্তনরশিং য়াওনা পার্তিসিপেন্ত ৫০০ হেনবনা শরুক য়াগনি
থেমেতিক সেসনশিংদা দেকার্বোনাইজিং শেমগৎপা এনভাইরনমেন্ত, ৱুমেন, নহারোল অমসুং অঙাংশিংবু অর্বান দিবলপমেন্তকী মেনস্ত্রীমদা পুরকপা অমসুং রিদিফাইনিং সিতী ইনভেস্তমেন্তস: ফ্যুচর তেক্নোলোজীশিং য়ুতিলাইজ তৌরিবা গ্লোবেল অর্বান ফ্রেমৱার্ক অমা য়াওরি
ৱার্ল্দ ইকোনোমিক ফোরম (দবল্যু.ই.এফ.), সি৪০ সিতিজ, ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ লোকেল সেল্ফ গবর্নমেন্ত (এ.আই.আই.এল.এস.জি.), য়ুনেসকো, য়ুনিসেফ, গিজ অমসুং আই.সি.এল.ই.আই. য়াওনা নোলেজ পার্তনরশিং তেংবাং পীনরি
05 JUL 2023 12:17PM by PIB Imphal
গুজরাতকী শহর অনি অহমদবাদ অমসুং গান্ধীনগরদা ২০২৩গী জুলাই ৭-৮দা মালেম পুম্বদগী শহর ৫৭ অমসুং ভারতকী শহর ৩৫গী দেলিগেতশিং অমসুং পার্তিসিপেন্তশিং পুনগনি। থৌরাং অসি জি২০গী মখাদা এঙ্গেজমেন্ত গ্রুপ অমা ওইরিবা অর্বান ২০গী তরুকশুবা সাইকলগী মেয়র থাক্কী মীফমগীদমক শিন লাংবনি। য়ু২০না জি২০ লৈবাকশিংগী শহরশিংগী মরক্তা খন্ন-নৈনবগী খুদোংচাবা পীদুনা অর্বান প্রায়োরিতীগী মরমদা জি২০ নেগোসিয়েসনশিং পুন্না খংহন্নবগীদমক শহরশিংগী ওইবা প্লেতফোর্ম অমা শেমগৎলি। হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী চাউবা অমা ওইরিবা য়ু২০ মীফমদা মেয়রশিং, দিপুতী মেয়রশিং অমসুং সিতী ওফিসিএলশিং অমসুং নোলেজ পার্তনরশিং য়াওনা পার্তিসিপেন্ত ৫০০ হেনবনা শরুক য়াগনি। শহর অনিমক য়ু ২০ চিয়র অহমদাবাদ শহরগী প্রায়োরিতীশিং হায়লাইত তৌবা বেনরশিং অমসুং পোস্তরশিংগা লোয়ননা লৈতেংলে।
অহমদবাদনা দেলিগেতশিং তরাম্না ওক্নবা মপুং ফানা থৌরাং তৌরে অমদি মীফম অসি মায় পাকহন্নবগীদমক শেম শাবগী থবক চত্থরি। নুমিৎ নিনিগী থৌরম অসিদা হৌদোকপগী সেসনগী মথক্তা জি২০ লুচিংবশিংদা মেয়রশিংনা য়ু২০ কম্যুনিক খুৎশিন্নবা, থেমেতিক সেসনশিং অমসুং স্পোতলাইত থৌরমশিং য়াওরি।
মেয়র থাক্কী মীফম অসি ওফিসিয়েএ ওইনা জুলাই ৭দা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেল অমসুং হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কৌশল কিশোরনা হৌদোক্কনি। অহমদবাদকী মেয়র শ্রী কিরিতকুমার জে. পারমরনা অহমদবাদ শহরগী মহুৎ শিন্দুনা দিলেগেৎশিংবু তরাম্না ওক্কনি অমসুং জি২০গী শ্রী অভয় থাকুর, সৌস শের্পা অমসুং শ্রী মনোজ জোশি, সেক্রেতরী, এম.ও.ঐচ.সু.এ.না ভারতকী শহরশিংগী দিবলপমেন্তকী খোংচৎতা মখোয়গী পর্সপেক্তিবশিং শেয়র তৌগনি।
মীফম মনুংদা য়ু২০ প্রায়োরিতী এরিয়া তরুক্তা থেমেতিক সেসনশিং ওর্গনাইজ তৌগনি। য়ু২০গী মখাদা প্রায়োরিতী তরুক অদুদি, ‘এনভাইরনমেন্তেল্লী রেস্পোন্সিবল বিহেবিয়রশিং থৌগৎপা’, ‘ক্লাইমেত ফাইনান্স খোংজেল য়াংশিনবা’, ‘ৱাতর সেক্যুরিতী ফংহনবা’, ‘লোকেল কলচর অমসুং ইকোনোমী প্রমোত তৌবা’, ‘অর্বান গবর্নান্স অমসুং প্লানিংগীদমক ফ্রামৱার্কশিং নৌনা পুথোকপা’, অমসুং ‘দিজিতেল অর্বান ফ্যুচরশিং কেতালাইজ তৌবা’। থেমেতিক সেসনশিংদা তোকিও, রিয়াদ, সুরত, শ্রীনগর, অম্মান, লোস এঞ্জেলস, ন্যু য়োর্ক সিতী, কাতোৱাইস, রিও দি জেনেরো, দুবাই, ইন্দোর, কিতচেনের, লন্দন, মোন্তেভিদিও, জোহান্সবর্গ, কোচি অমসুং দর্বান শহরশিংদগী মেয়রশিং অমসুং মানবা সিতী লীদরশিংনা ৱা ঙাংবা অমসুং প্রজেন্তেসন লান্থোকপা য়াওগনি।
মখাগী স্পোতলাইত সেসনশিং অসিসু মীফমগী শরুক ওইগনি:
- দেকার্বোনাইজিং শেমগৎপা এনভাইরনমেন্ত
- ৱুমেন, নহারোল অমসুং অঙাংশিংবু অর্বান দিবলপমেন্তকী মেনস্ত্রীমদা পুরকপা
- রিদিফাইনিং সিতী ইনভেস্তমেন্তস: ফ্যুচর তেক্নোলোজীশিং য়ুতিলাইজ তৌরিবা গ্লোবেল অর্বান ফ্রেমৱার্ক অমা
- ক্লোজিং দি লূপ: সর্কুলর ইকোনোমী ইন ৱাতর, ৱেস্তৱাতর অমসুং সোলিদ ৱেস্ত
- বিলদিং ক্লাইমেত-রেস্পোন্সিব এন্দ রেসিলেন্ত সিতিজ
- মীয়ামগীদমক দেতা ৱার্ক শেম্বা
সেসনশিং অসি ওর্গনাইজ তৌনবগীদমক নোলেজ পার্তনর কয়া অমা এন.আই.য়ু.এ.গা কোলাবোরেত তৌরি। মসিদা ৱার্ল্দ ইকোনোমিক ফোরম (দবল্যু.ই.এফ.), সি৪০ সিতিজ, ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ লোকেল সেল্ফ গবর্নমেন্ত (এ.আই.আই.এল.এস.জি.), য়ুনেসকো, য়ুনিসেফ, গিজ অমসুং আই.সি.এল.ই.আই. য়াওরি।
মালেমগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী শরুক য়ারিবা মেয়রশিংনা নুমিৎ নিনি য়ু২০ প্রায়োরিতীশিং অমসুং শহরশিংগীদমক সস্তেনেবল এজেন্দাদা ৱারী শান্ননবগীদমক ক্লোজ দোর সেসনগী মনুংদসু শরুক য়াগনি। মীফমগী অনিশুবা নুমিৎকী ক্লোজ দোর সেসনবু ‘ক্লাইমেত ফাইনান্স’কী ইসুদা শহরশিংগী রাউন্দতেবল অমগুম দিজাইন তৌরি।
মেয়র থাক্কী মীফম মনুংদা দিলেগেতশিংনা গান্ধিনগরদা অনৌবা থাক্কী বিজিনেস দিস্ত্রিক্ত অমা ওইরিবা গিফত সিতী (গুজরাত ইন্তরনেস্নেল ফাইনান্স তেক-সিতী)দা চৎকনি। দিলেগেতশিংনা হেরিতেজ ৱাল্ক অমগী খুত্থাংদা অহমদবাদকী অরিবা শহরগী আর্কিতেকচরেল মার্বলসু এক্সপ্লোর তৌগনি অমসুং ভারতকী নিংতম্বগী ইহৌদা মহাত্ম গান্ধীগী মরুওইবা থৌদাং অমসুং মালেমগীদমক মহাক্কী শান্তী অমসুং অহিংশাগী পাউজেল অদু খংনবগীদমক সাবরমতী আশ্রম চৎকনি। মখোয়না সাবরমতী রিভরফ্রন্ত য়াওনা অহমদবাদ শহরদা পায়খৎলিবা তোঙান তোঙানবা অর্বান দিবলপমেন্ত ইনিসিয়েতিবশিংসু চৎকনি। দিলেগেতশিংনা গুজরাত অমসুং ভারতকী কলচরগী তোঙান তোঙানবা শক্লোনশিং উৎপা থৌরমশিংসু শরুক য়াগনি অমদি গুজরাতকী ওইবা মথোল লুকোইশিং মহাও তংগনি।
কম্ম্যুনিক অসি সাইকল খুদিংদা য়ু২০ খন্ন-নৈনবগী আউতকম দোকুমেন্ত অমনি, মদু জি২০ লৈবাকশিংদা লৈরিবা শহরশিংনা অয়াবা পী। শরুকয়ারিবা মেয়রশিংনা জি২০ শেরেপা শ্রী অমিতাব কান্ত অমসুং হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরীদা কম্ম্যুনিক খুৎশিন্নবগা লোয়ননা মেয়র থাক্কী মীফম অসি লোইশিনগনি।