Prime Minister's Office
PM reiterates commitment to strengthen Jal Jeevan Mission
09 JUN 2023 9:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reiterated the commitment to strengthen Jal Jeevan Mission and has underlined the role of access to clean water in public health.
In a tweet thread Union Minister of Jal Shakti, Gajendra Singh Shekhawat informed that as per a WHO report 4 Lakh lives will be saved from diarrhoeal disease deaths with Universal Tap Water coverage.
Responding to the tweet thread by Union Minister, the Prime Minister tweeted;
“Jal Jeevan Mission was envisioned to ensure that every Indian has access to clean and safe water, which is a crucial foundation for public health. We will continue to strengthen this Mission and boosting our healthcare system.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জল জীৱন মিসনবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লৌখিবা ফিরেপ অদুবু অমুক হন্না পনখি
09 JUN 2023 9:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জল জীৱন মিসনবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লৌখিবা ফিরেপ অদুবু অমুক হন্না পনখি অমসুং মীয়ামগী হকশেলদা অশেংবা ঈশিং শিজিন্নবা ফংবনা লৌরিবা থৌদাং অদু পনখি।
ত্বীত থ্রেদ অমদা কেন্দ্রগী জল শক্তি মন্ত্রী, গজেন্দ্র সিং শেখাৱতনা খঙহল্লকখি মদুদি দবল্যু.ঐচ.ও.গী রিপোর্তকী মতুং ইন্না য়ুনিভর্সেল তেপ ৱাতর কোভরেজনা মী লাখ ৪গী পুন্সিবু পুকচৎপগী লাইনাদগী কনবা ঙমগনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা তৌরকপা ত্বীত থ্রেদ অদুগী পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ত্বীত তৌরকখি;
“জল জিৱন মিসন অসি ভারত মচা খুদিংমক্তা অশেংবা অমসুং অফবা ঈশিং ফংহন্নবা হৌদোকখিবনি, হায়রিবা অসি মীয়ামগী হকশেলগীদমক্তা য়াম্না মরু ওইবা মচাক অমনি। ঐখোয়না মসিগী মিসন অসিবু মখাতানা মপাঙ্গল কনখৎহনখিগনি অমসুং ঐখোয়গী হেল্থকিয়র সীস্তেমবু মখাতানা ইনোৎ হাপখিগনি।”