প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘জল জীৱন মিছন’ শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
09 JUN 2023 9:09PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ‘’জল জীৱন মিছন’ শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দোহাৰে আৰু জনস্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত বিশুদ্ধ পানীৰ সুবিধাই গ্ৰহণ কৰা ভূমিকাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
এলানি ‘টুইট’ত জল শক্তি দপ্তৰৰ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী গজেন্দ্ৰ সিং শ্বেখাৱতে জানিবলৈ দিয়ে যে ‘বিশ্ব স্বাস্থ্য সংস্থা’ৰ প্ৰতিবেদন অনুসৰি ‘ইউনিভাৰ্ছেল টেপ ৱাটাৰ কভাৰেজ’ৰ সুবাদত ‘ডায়েৰিয়া ৰোগ’ৰ ফলত হ’ব পৰা মৃত্যুৰ পৰা ৪ লাখ লোকৰ প্ৰাণ ৰক্ষা কৰা হ'ব।
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰকীৰ ‘টুইট’ লানিৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘টুইট’ কৰে;
"জল জীৱন মিছন’ৰ কল্পনা কৰা হৈছিল যাতে প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ই পৰিষ্কাৰ আৰু সুৰক্ষিত পানীৰ সুবিধা লাভ কৰে, যি জনস্বাস্থ্যৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ আধাৰ। আমি এই অভিযান শক্তিশালী কৰা আৰু আমাৰ স্বাস্থ্য সেৱা প্ৰণালী বৃদ্ধিৰ প্ৰয়াস অব্যাহত ৰাখিম।"

Prime Minister's Office
PM reiterates commitment to strengthen Jal Jeevan Mission
09 JUN 2023 9:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reiterated the commitment to strengthen Jal Jeevan Mission and has underlined the role of access to clean water in public health.
In a tweet thread Union Minister of Jal Shakti, Gajendra Singh Shekhawat informed that as per a WHO report 4 Lakh lives will be saved from diarrhoeal disease deaths with Universal Tap Water coverage.
Responding to the tweet thread by Union Minister, the Prime Minister tweeted;
“Jal Jeevan Mission was envisioned to ensure that every Indian has access to clean and safe water, which is a crucial foundation for public health. We will continue to strengthen this Mission and boosting our healthcare system.”