ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜଳ ଜୀବନ ମିଶନକୁ ମଜଭୁତ କରିବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦୋହରାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 JUN 2023 1:05PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜଳ ଜୀବନ ମିଶନକୁ ମଜଭୁତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଜନସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ବିଶୁଦ୍ଧ ଜଳର ଭୂମିକା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି ।
ଜଳ ଶକ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଗଜେନ୍ଦ୍ର ସିଂ ଶେଖାୱତ ଏକାଧିକ ଟୁଇଟ କରି ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ, ଡବ୍ଲ୍ୟୁଏଚଓର ଏକ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ୟୁନିଭର୍ସାଲ ଟ୍ୟାପ୍ ୱାଟର କଭରେଜ ଯୋଗୁ ଡାଇରିଆରେ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟୁଥିବା ୪ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନ ରକ୍ଷା କରାଯାଇପାରିବ ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏକାଧିକ ଟୁଇଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟୁଇଟ୍ କରିଛନ୍ତି:
‘ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତୀୟଙ୍କ ପାଇଁ ବିଶୁଦ୍ଧ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ଜଳ ସୁବିଧା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଜଳ ଜୀବନ ମିଶନର ପରିକଳ୍ପନା କରାଯାଇଥିଲା, ଯାହା କି ଜନସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦିଗରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭିତ୍ତିଭୂମି । ଆମେ ଏହି ମିଶନକୁ ମଜଭୁତ କରିବୁ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଜାରି ରଖିବୁ’ ।

Prime Minister's Office
PM reiterates commitment to strengthen Jal Jeevan Mission
09 JUN 2023 9:09PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has reiterated the commitment to strengthen Jal Jeevan Mission and has underlined the role of access to clean water in public health.
In a tweet thread Union Minister of Jal Shakti, Gajendra Singh Shekhawat informed that as per a WHO report 4 Lakh lives will be saved from diarrhoeal disease deaths with Universal Tap Water coverage.
Responding to the tweet thread by Union Minister, the Prime Minister tweeted;
“Jal Jeevan Mission was envisioned to ensure that every Indian has access to clean and safe water, which is a crucial foundation for public health. We will continue to strengthen this Mission and boosting our healthcare system.”