Prime Minister's Office
PM to address closing ceremony of Saurashtra Tamil Sangamam on 26th April
Programme carries forward vision of PM to promote the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat
It provides an opportunity for Saurashtrian Tamils to reconnect with their roots
25 APR 2023 7:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the closing ceremony of Saurashtra Tamil Sangamam on 26th April at 10:30 AM via video conferencing.
The genesis of the programme lies in the vision of the Prime Minister of promoting the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat through initiatives which bring out and help rediscover the age-old links between people in different parts of the country. With this in mind, the Kashi Tamil Sangamam was organised earlier. The Saurashtra Tamil Sangamam takes forward this vision by celebrating the shared culture and heritage between Gujarat and Tamil Nadu.
Centuries ago, many people migrated to Tamil Nadu from the Saurashtra region. The Saurashtra Tamil Sangamam provided an opportunity for Saurashtrian Tamils to reconnect with their roots. The 10-day confluence saw more than 3000 Saurashtrian Tamils come to Somnath on a special train. The programme began on 17th April, with its closing ceremony now being held on 26th April at Somnath.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী এপ্রিল ২৬তা সৌরাস্ত্রা তামিল শঙ্গমম লোইশিনবা থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী ৱাখল্লোন য়োকখৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম থৌরম অসিনা খুমাঙ চাউশিনহল্লে
সৌরাস্ত্রাগী তামিলশিং মখোয়গী হৌরকফমগা অমুক শম্ননবা খুদোংচাবা অমা থৌরম অসিনা পীরে
25 APR 2023 7:53PM by PIB Imphal
এপ্রিল ২৬গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সৌরাস্ত্রা তামিল শঙ্গমম লোইশিনবা থৌরমদা ৱা ঙাংগনি।
লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা মীয়ামগী মরক্তা লৈনরিবা চহি কয়া শুরবা মরীশিং অমুক হন্না খঙদোক্নবা থবকশিংগী খুৎথাংদা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী ৱাখল্লোন চাউখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী মখাদা থৌরম অসি পাংথোকপা হৌরকপনি। মসিগী ৱাখল্লোন্দা, মমাঙদা কাসি তামিল শঙ্গমম পাংথোকখ্রে। গুজরাত অমসুং তামিল নাদুগী মরক্তা কলচর অমসুং হেরিতেচ শরুক য়ামিন্নবগী হরাও-তয়াম্বা ফোঙদোক্নবা পান্দমদা সৌরাস্ত্রা তামিল শঙ্গমম পাংথোকপনি।
চহিচা কয়াগী মমাঙদা, সৌরাস্ত্রাদা লমদমদগী মীওই কয়া তামিল নাদুদা য়ুম হোঙলকখি। সৌরাস্ত্রা তামিল শঙ্গমম্না সৌরাস্ত্রাগী তামিলশিংনা মখোয়গী হৌরকফমগা অমুক হন্না শম্ননবগী খুদোংচাবা অমা পীরে। নুমিৎ ১০গী থৌরম অসিদা অখন্নবা ত্রেন অমদা সৌরাস্ত্রাগী তামিল ৩০০০ হেন্না সোমনাথতা চৎখি। এপ্রিল ১৭তগী হৌখিবা থৌরম অসি এপ্রিল ২৬তা সোমনাথতা লোইশিনবগী থৌরম পাংথোক্কনি।