ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
26 ଏପ୍ରିଲରେ ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ତାମିଲ ସାଙ୍ଗମମ୍ ର ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏକ ଭାରତ -ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତର ଭାବନାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇଥାଏ
ଏହା ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ର ତାମିଲମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ମୂଳ ସହିତ ପୁନଃସଂଯୋଗ କରିବାକୁ ଏକ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରେ
25 APR 2023 7:53PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 26 ଏପ୍ରିଲ ଦିନ ସକାଳ 10:30 ରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ତାମିଲ ସଙ୍ଗମମର ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଏକ ଭାରତ- ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ର ଭାବନାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରାରେ ନିହିତ ରହିଛି, ଯାହା ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଅଂଶରେ ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟର ପୁରୁଣା ସମ୍ପର୍କକୁ ସମ୍ମୁଖକୁ ଆଣିବା ଓ ତାହାକୁ ପୁଣି ଥରେ ଖୋଜିବାରେ ସହାୟତା କରିଥାଏ। ଏହି ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏହା ପୂର୍ବରୁ କାଶୀ ତାମିଲ୍ ସଙ୍ଗମମର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା। ସେହିପରି ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ତାମିଲ୍ ସଙ୍ଗମମ୍, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁ ମଧ୍ୟରେ ଥିବା ମିଳିତ ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ଐତିହ୍ୟର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରି ଏହି ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିଥାଏ।
ଅନେକ ଶତାବ୍ଦୀ ପୂର୍ବରୁ, ବହୁ ଲୋକ ସୌରାଷ୍ଟ୍ରର ଅଞ୍ଚଳରୁ ତାମିଲନାଡୁକୁ ଯାଇଥିଲେ। ଏହାକୁ ଧ୍ୟାନରେ ରଖି ସୌରାଷ୍ଟ୍ର ତମିଲ ସଙ୍ଗମମ୍ ସୌରାଷ୍ଟ୍ରର ତାମିଲମାନଙ୍କୁ ଏହାର ମୂଳ ସହିତ ପୁଣି ଥରେ ସାମିଲ୍ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି। ଏହି 10 ଦିନିଆ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ 3000 ରୁ ଅଧିକ ସୌରାଷ୍ଟ୍ରର ତାମିଲ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନରେ ସୋମନାଥକୁ ଆସିଥିଲେ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ 17 ଏପ୍ରିଲରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା, ଏହାର ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହ 26 ଏପ୍ରିଲରେ ସୋମନାଥରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଛି।

Prime Minister's Office
PM to address closing ceremony of Saurashtra Tamil Sangamam on 26th April
Programme carries forward vision of PM to promote the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat
It provides an opportunity for Saurashtrian Tamils to reconnect with their roots
25 APR 2023 7:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the closing ceremony of Saurashtra Tamil Sangamam on 26th April at 10:30 AM via video conferencing.
The genesis of the programme lies in the vision of the Prime Minister of promoting the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat through initiatives which bring out and help rediscover the age-old links between people in different parts of the country. With this in mind, the Kashi Tamil Sangamam was organised earlier. The Saurashtra Tamil Sangamam takes forward this vision by celebrating the shared culture and heritage between Gujarat and Tamil Nadu.
Centuries ago, many people migrated to Tamil Nadu from the Saurashtra region. The Saurashtra Tamil Sangamam provided an opportunity for Saurashtrian Tamils to reconnect with their roots. The 10-day confluence saw more than 3000 Saurashtrian Tamils come to Somnath on a special train. The programme began on 17th April, with its closing ceremony now being held on 26th April at Somnath.