Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at Tamil New Year celebrations
13 APR 2023 10:55PM by PIB Delhi
Vanakkam!
Wish you all a very Happy Tamil Puthandu! It is the love and affection of my Tamil brothers and sisters that today I have got an opportunity to celebrate Tamil Puthandu with you. Puthandu is a festival of novelty in antiquity! Such an ancient Tamil culture, and this tradition of moving forward with new energy from Puthandu every year, is really amazing! This is what makes Tamil Nadu and the Tamil people so special. Therefore, I have always had a fascination for this tradition as well as emotional attachment with it. When I was in Gujarat, a large number of people of Tamil origin lived in the Maninagar assembly constituency which I represented as an MLA. They were my voters and they would make me MLA as well as Chief Minister. And I always cherish the moments I spent with them. It is my good fortune that the people of Tamil Nadu have reciprocated my love for Tamil Nadu in greater measure.
Friends,
I had spoken about taking pride in our heritage during my address from the ramparts of Red Fort on the completion of 75 years of independence of the country. The more ancient it is, the more time tested it is. Therefore, both Tamil culture and Tamil people are eternal in nature as well as global. From Chennai to California, from Madurai to Melbourne, from Coimbatore to Cape Town, from Salem to Singapore, you will find Tamil people, who have carried with them their culture and traditions. Be it Pongal or Puthandu, they are marked all over the world. Tamil is the world's oldest language. Every Indian is proud of this. Tamil literature is also widely respected. The Tamil film industry has given some of the most iconic works to us.
Friends,
The contribution of people of Tamil Nadu has also been very important in the freedom struggle. After independence, the talent of the people of Tamil Nadu has given new heights to the country even in the reconstruction of the country. Can the talk of modern India be complete without C. Rajagopalachari and his philosophy? We still remember Kamaraj and his efforts related to social welfare. Which youth would not be inspired by Dr. Kalam? The contribution of Tamil people in the fields of medicine, law and academics is incomparable. I have often discussed the contributions of the people of Tamil Nadu in 'Mann Ki Baat' episodes.
Friends,
India is the oldest democracy in the world. It is the Mother of Democracy. There are many historical references and many irrefutable evidences to this fact. One of these important references is also of Tamil Nadu. The place named Uttaramerur in Tamil Nadu is very special. Here, many things about India's democratic values have been written on an inscription from 1100 to 1200 years ago which can be read even today. The inscription found here is like a local constitution for the Gram Sabha at that time. It mentions how the assembly should be run, what should be the qualifications of the members and what should be the process of electing the members. Moreover, it also talks about disqualification of members even in that era. Democracy is described in great detail in that system which existed hundreds of years ago.
Friends,
There is so much in Tamil culture that has shaped India as a nation. For example, we have Venkatesa Perumal Temple at Thiru Mukkoodal near Kanchipuram, 70 kms away from Chennai. This temple built during the Chola Empire is also about 1100 years old. It is written on granite stones of this temple that a 15-bed hospital existed at that time. The inscriptions on the 1100 years old stones mention medical procedures, doctors’ salaries, herbal drugs etc. These inscriptions related to healthcare are a great heritage of Tamil Nadu and India.
Friends,
I remember mentioning the ancient Shiva temple in Tiruvarur district when I went to Tamil Nadu for the inauguration of the Chess Olympiad. This very ancient Chathuranga Vallabhanathar temple is associated with the game of chess. Similarly, there are numerous references to trade from Tamil Nadu to other countries during the Chola Empire.
Brothers and sisters,
It was our responsibility as a nation to take this legacy forward and proudly present it to the world. But you know what happened in the past. Now, you have given me the good fortune to do this service. I remember many people from the country and the world messaged me and expressed their happiness when I quoted from a Tamil text in the Tamil language in the United Nations. I had the opportunity to visit Jaffna in Sri Lanka. I was the first Prime Minister of India to visit Jaffna. The people there were waiting for help for a long time for the welfare of the Tamil community in Sri Lanka. Our government did many things for them, including building houses for the Tamil people. A very interesting event also took place when the housewarming ceremony was taking place there. According to the Tamil tradition, milk is boiled on wood outside the house before the ‘Griha Pravesh’ ceremony. I took part in that ceremony too and I remember the people showered me with so much love when the video of that ceremony was seen by people in Tamil Nadu. On every step, you will find how much I am connected with Tamil Nadu and with the Tamil people. This spirit of continuing to serve the Tamil people gives me new energy.
Friends,
You are all aware of the success of the recently concluded 'Kashi Tamil Sangamam'. We celebrated antiquity, novelty and diversity together in this program. The richness of Tamil literature was also brought to the fore in these events. During the Tamil Sangamam in Kashi, Tamil language books worth thousands of rupees were sold within a short period of time. There was also a tremendous craze for books teaching Tamil language. Friends, Hindi speaking people in Kashi appreciating Tamil books and buying them worth thousands of rupees is the biggest strength of cultural connect of our country.
I believe the life of the people of Kashi is incomplete without Tamil people and I have become a resident of Kashi. And the life of Tamil people is also incomplete without Kashi. This affinity is easily visible when one comes to Kashi from Tamil Nadu. Being the MP of Kashi, it is a matter of even greater pride for me. There is hardly any boatman in Kashi who does not know 50-100 sentences in Tamil. There is so much interaction there. It is also a good fortune for all of us that a Chair has been established in the name of Subramania Bharati ji in Banaras Hindu University. Subramania Bharati ji had spent a lot of time in Kashi and learned a lot from there. This is also the first time that a gentleman from Tamil Nadu has been made the trustee of the Kashi Vishwanath Trust. The Kashi Vishwanath Temple Trust is very old. This shows the love of Kashi towards Tamil people. All these efforts are going to strengthen the spirit of ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’.
Friends,
Tamil literature gives us knowledge of the past as well as inspiration for the future. Tamil Nadu’s literature is more than 2000 years old. For example, the Sangam literature revealed that many types of millets, ‘Shree Anna’, were used in ancient Tamil Nadu. Millet fields are mentioned in the ancient Tamil literature 'Agananuru'. The great Tamil poetess Avvaiyar writes about the delicious 'Varagu Arisi Choru' in a beautiful poem. Even today, if someone asks which food Lord Murugan likes as offering, the answer is ‘Thenum Thinai Maavum’. Today, the entire world is connecting with our thousand years old tradition of millets on the initiative of India. I would like that today one of our New Year resolutions should also be related to millets. It should be our resolution that we will restore millets in our diet and also inspire others to do the same.
Friends,
Performances of Tamil artistes will take place here in some time from now. It is also a symbol of the rich heritage of our art and culture. It is our duty to showcase it to the whole world. We should also focus on expansion of these art forms with time. The more popular they are among today's young generation, the more they will pass it on to the next generation. Therefore, it is our collective responsibility to tell the youth about this art and teach them. And I am happy that today's event is also becoming a great example of this.
Brothers and sisters,
During the ‘Amrit Kaal’ of independence, it is our responsibility to learn about our Tamil heritage and proudly share it with the country and the world. This heritage is a symbol of our unity and the spirit of 'Nation First'. We have to take Tamil culture, literature, language and tradition forward continuously. With this spirit, I end my speech. Once again, many congratulations to all of you on Puthandu. I also thank Murugan ji for giving me the opportunity to participate in this important occasion. Many best wishes to all of you!
Thanks!
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
তামিল নৱবৰ্ষ উদযাপন অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ লিখিত পাঠ
13 APR 2023 10:55PM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ!
সকলোকে তামিল পুট্টাণ্ডুৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিলোঁ। আপোনালোক সকলোৰে মৰম, মোৰ তামিল ভাই-ভনীৰ মৰম যে আজি মই আপোনালোকৰ মাজত তামিল পুট্টাণ্ডু উদযাপনৰ সুযোগ পাইছো। পুট্টাণ্ডু প্ৰাচীন কালৰ নতুনত্বৰ উৎসৱ! এনে প্ৰাচীন তামিল সংস্কৃতি আৰু প্ৰতি বছৰে পুট্টাণ্ডুৰ পৰা নতুন শক্তিৰে আগবাঢ়ি যোৱাৰ এই পৰম্পৰা, সঁচাকৈয়ে আচৰিত! এইটোৱেই তামিলনাডু আৰু তামিল জনসাধাৰণক ইমান বিশেষ কৰি তুলিছে। সেয়েহে এই পৰম্পৰাৰ প্ৰতি মোৰ সদায় এক আকৰ্ষণ, আৰু ইয়াৰ প্ৰতি আৱেগিক মোহ। মই যেতিয়া গুজৰাটত আছিলো, মণিগৰ বিধানসভাৰ আসনৰ পৰা মই বিধায়ক আছিলো, তাত তামিল মূলৰ বৃহৎ সংখ্যক লোক বাস কৰিছিল, তেওঁলোক মোৰ ভোটাৰ আছিল, তেওঁলোকে মোক বিধায়কৰ লগতে মুখ্যমন্ত্ৰীও বনাইছিল। আৰু তেওঁৰ লগত কটোৱা মুহূৰ্তবোৰ মোৰ সদায় মনত পৰে। মোৰ সৌভাগ্য যে মই তামিলনাডু, তামিল জনসাধাৰণৰ প্ৰতি যি মৰম দেখুৱাইছো, সেই মৰম মোক সদায় অধিক পৰিমাণে ঘূৰাই দিছে।
সতীৰ্থসকল,
স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ লগে লগে এইবাৰ লালকিল্লাৰ পৰা আমাৰ ঐতিহ্যৰ প্ৰতি গৌৰৱৰ কথা ক’লোঁ। যিমানেই প্ৰাচীন হয় সিমানেই সময়ৰ পৰীক্ষা কৰা হয়। সেইবাবেই, তামিল সংস্কৃতি আৰু তামিল মানুহ দুয়োজনেই চিৰন্তন প্ৰকৃতিৰ লগতে বিশ্বব্যাপী। চেন্নাইৰ পৰা কেলিফৰ্ণিয়ালৈ। মাদুৰাইৰ পৰা মেলবৰ্ণলৈ। কইম্বাটুৰৰ পৰা কেপ টাউনলৈ। চেলেমৰ পৰা ছিংগাপুৰলৈ। আপুনি তামিল মানুহক পাব, যিয়ে নিজৰ সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰাক লগত লৈ গৈছে। পোংগল হওক বা পুথাণ্ডু হওক সেইবোৰ সমগ্ৰ বিশ্বতে চিহ্নিত কৰা হৈছে। তামিল ভাষা বিশ্বৰ আটাইতকৈ পুৰণি ভাষা। প্ৰতিজন ভাৰতীয়ই এই কথাত গৌৰৱ কৰে। তামিল সাহিত্যকো বহুলভাৱে সন্মান কৰা হয়। তামিল চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগে আমাক কিছুমান প্ৰখ্যাত সৃষ্টি দিছে।
সতীৰ্থসকল,
স্বাধীনতা সংগ্ৰামতো তামিল জনগোষ্ঠীৰ অৱদান অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। স্বাধীনতাৰ পিছত তামিলনাডুৰ জনসাধাৰণৰ প্ৰতিভাই দেশৰ পুনৰ নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰতো দেশক নতুন উচ্চতা প্ৰদান কৰিছে। চি ৰাজগোপালাচাৰী আৰু তেওঁৰ দৰ্শন অবিহনে আধুনিক ভাৰতৰ কথা সম্পূৰ্ণ হ’ব পাৰেনে? কে কামৰাজ আৰু তেওঁৰ সমাজ কল্যাণ সম্পৰ্কীয় কাম-কাজ আজিও আমাৰ মনত আছে। কোনজন যুৱক ড° কালামৰ পৰা অনুপ্ৰাণিত নহ’ব? চিকিৎসা, আইন আৰু শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত তামিল লোকসকলৰ অৱদান অতুলনীয়। 'মন কি বাত'ত তামিলনাডুবাসীৰ অৱদানৰ বিষয়ে প্ৰায়ে আলোচনা কৰি আহিছো।
সতীৰ্থসকল,
ভাৰত বিশ্বৰ আটাইতকৈ পুৰণি গণতন্ত্ৰ আৰু ই গণতন্ত্ৰৰ মাতৃ। ইয়াৰ আঁৰত বহুতো ঐতিহাসিক দিশ আছে, বহুতো অনস্বীকাৰ্য প্ৰমাণ আছে। ইয়াৰে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ দিশ আছিল তামিলনাডু। তামিলনাডুৰ উত্তৰমেৰুৰ নামৰ ঠাইখন, অতি বিশেষ। ইয়াত ১১০০ চনৰ পৰা ১২০০ বছৰ আগৰ এটা শিলালিপিত ভাৰতৰ গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধৰ বহু কথা লিখা হৈছে আৰু আজিও পঢ়িব পৰা যায়। ইয়াত পোৱা শিলালিপিটো সেই সময়ত তাত গ্ৰাম সভাৰ বাবে এখন স্থানীয় সংবিধানৰ দৰে। কোৱা হৈছে যে বিধানসভা কেনেকৈ চলাব লাগে, সদস্যৰ অৰ্হতা কি হ’ব লাগে, সদস্য নিৰ্বাচনৰ প্ৰক্ৰিয়া কি হ’ব লাগে, কেৱল সেয়াই নহয়, সেই যুগতো তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত লৈছে যে অযোগ্যতা কেনেকৈ হয়। শ শ বছৰৰ আগৰ সেই ব্যৱস্থাত গণতন্ত্ৰৰ বিষয়ে বহু বিশদভাৱে বৰ্ণনা কৰা হৈছে।
সতীৰ্থসকল,
তামিল সংস্কৃতিত বহু কথাই ভাৰতক জাতি হিচাপে গঢ় দিছে। যেনেকৈ আমাৰ চেন্নাইৰ পৰা ৭০ কিলোমিটাৰ দূৰত্বত কাঞ্চিপুৰমৰ ওচৰৰ তিৰু-মুক্কুডালত ভেংকটেশ পেৰুমাল মন্দিৰ আছে। চোলা সাম্ৰাজ্যৰ সময়ত নিৰ্মিত এই মন্দিৰটোও প্ৰায় ১১০০ বছৰ পুৰণি। এই মন্দিৰৰ গ্ৰেনাইটৰ শিলত লিখা আছে যে সেই সময়ত তাত ১৫ বিচনাযুক্ত চিকিৎসালয় কেনেকৈ আছিল। ১১০০ বছৰ পুৰণি শিলত লিখা শিলালিপি, চিকিৎসা পদ্ধতিৰ বিষয়ে লিখা আছে, চিকিৎসকে পোৱা দৰমহাৰ বিষয়ে লিখা আছে, বনৌষধি ঔষধৰ বিষয়ে লিখা আছে, ১১০০ বছৰ পুৰণি। স্বাস্থ্যসেৱাৰ সৈতে জড়িত এই শিলালিপিসমূহ ভাৰতৰ তামিলনাডুৰ এক বৃহৎ ঐতিহ্য।
সতীৰ্থসকল,
মনত আছে, কেতিয়াবা আগতে যেতিয়া মই দবা অলিম্পিয়াডৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানৰ বাবে তামিলনাডুলৈ গৈছিলো। তাত মই তিৰুভাৰুৰ জিলাৰ প্ৰাচীন শিৱ মন্দিৰৰ কথা উল্লেখ কৰিলোঁ। এই অতি প্ৰাচীন চতুৰংগ বল্লভনাথাৰ মন্দিৰটো দবা খেলৰ সৈতে জড়িত। একেদৰে চোলা সাম্ৰাজ্যৰ সময়ত তামিলনাডুৰ পৰা আন দেশলৈ বাণিজ্যৰ অসংখ্য উল্লেখ আছে।
ভাই-ভনীসকল,
এই উত্তৰাধিকাৰক আগুৱাই নিয়া, গৌৰৱেৰে বিশ্বৰ আগত উপস্থাপন কৰাটো আমাৰ এটা জাতি হিচাপে দায়িত্ব আছিল। কিন্তু প্ৰথমে কি হৈছিল জানেনে। এতিয়া আপোনালোক সকলোৱে মোক এই সেৱা কৰাৰ সৌভাগ্য দিছে। মনত আছে যেতিয়া মই ৰাষ্ট্ৰসংঘত তামিল ভাষাৰ পৰা তামিল ভাষাত উদ্ধৃতি দিছিলো। তেতিয়া দেশৰ লগতে বিশ্বৰ বহু লোকে মোক মেছেজ কৰি সুখ প্ৰকাশ কৰিলে। শ্ৰীলংকাৰ জাফনা ভ্ৰমণৰ সুযোগ পাইছিলোঁ। জাফনা ভ্ৰমণ কৰা ভাৰতৰ প্ৰথমজন প্ৰধানমন্ত্ৰী মই আছিলোঁ। শ্ৰীলংকাৰ তামিল সম্প্ৰদায়ৰ কল্যাণৰ বাবে তাত থকা লোকসকলে বহু সময় ধৰি সহায়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। আমাৰ চৰকাৰেও তেওঁলোকৰ বাবে বহু কাম কৰিলে, তামিল জনসাধাৰণৰ বাবে ঘৰ সাজি। তাত যেতিয়া গৃহ প্ৰৱেশৰ অনুষ্ঠান চলি আছিল, তেতিয়া এটা অতি আমোদজনক অনুষ্ঠানো হৈছিল। তামিল পৰম্পৰাৰ দৰেই গৃহপ্ৰৱেশৰ আগতে ঘৰৰ বাহিৰত কাঠৰ ওপৰত গাখীৰ উতলাৰ কাৰ্যসূচী চলি থাকে। মইও সেইটোত অংশ লৈছিলো আৰু মনত আছে যেতিয়া সেই ভিডিঅ’টো তামিলনাডুত দেখা গৈছিল, মোৰ ওপৰত ইমান মৰমৰ বৰষুণ হৈছিল। প্ৰতিটো খোজতে আপুনি অনুভৱ কৰিব যে মোৰ মনটো তামিলনাডুৰ লগত, তামিল জনসাধাৰণৰ লগত কিমান সংযুক্ত। তামিল জনসাধাৰণৰ সেৱা অব্যাহত ৰখাৰ এই অনুভৱে মোক নতুন শক্তি প্ৰদান কৰে।
সতীৰ্থসকল,
সদ্য সমাপ্ত ‘কাশী তামিল সংগম’ কিমান সফল হৈছিল আপোনালোকে সকলোৱে জানে। এই কাৰ্যসূচীত আমি একেলগে প্ৰাচীনতা, উদ্ভাৱন আৰু বৈচিত্ৰ্যক উদযাপন কৰিছো। এই ঘটনাবোৰত তামিল সাহিত্যৰ শক্তিও দেখা গৈছে। কাশীত তামিল সংগমমৰ সময়ত কম সময়ৰ ভিতৰতে হাজাৰ হাজাৰ টকাৰ তামিল ভাষাৰ কিতাপ বিক্ৰী হৈছিল। তামিল শিকোৱা কিতাপৰ প্ৰচণ্ড উন্মাদনাও আছিল। বন্ধুসকল, হিন্দী ভাষী অঞ্চলত আৰু সেইটোও আজিৰ ডিজিটেল যুগৰ অনলাইন জগতত, কাশীত হিন্দীভাষী লোকে, এনেদৰে তামিল কিতাপ ভাল পোৱা, হাজাৰ হাজাৰ টকাৰ তামিল কিতাপ কিনা আমাৰ দেশৰ সাংস্কৃতিক সংযোগৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শক্তি।
মোৰ বিশ্বাস, তামিল মানুহৰ অবিহনে কাশীবাসীৰ জীৱন আধৰুৱা আৰু মই কাশীবাসী হৈ পৰিছো। আৰু কাশীৰ অবিহনে তামিল মানুহৰ জীৱনটোও অসম্পূৰ্ণ। তামিলনাডুৰ পৰা কোনোবাই কাশীলৈ আহিলে এই আত্মীয়তা সহজে দেখা যায়। কাশীৰ সাংসদ হোৱাটো মোৰ বাবে আৰু অধিক গৌৰৱৰ বিষয়। মই দেখিছোঁ কাশীত এনে বহু নাৱৰীয়া আছে, যিয়ে তামিলত অতি কমেও ৫০-১০০ বাক্য ক’ব জানে। তাত ইমানবোৰ পাৰস্পৰিক ক্ৰিয়া-কলাপ। বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয়ত সুব্ৰহ্মণ্যম ভাৰতী জীৰ নামত এখন চকী প্ৰতিষ্ঠা হোৱাটোও আমাৰ সকলোৰে বাবে সৌভাগ্যৰ কথা। সুব্ৰমণিয়াম ভাৰতী জীয়ে কাশীত বহু সময় কটাইছিল, তাৰ পৰা বহু কথা শিকিছিল। কাশী বিশ্বনাথ মন্দিৰ ন্যাসৰ ট্ৰাষ্টীসকলৰ ভিতৰত কাশী বিশ্বনাথ মন্দিৰ ন্যাসৰ ট্ৰাষ্টী বহু পুৰণি। প্ৰথমবাৰৰ বাবে তামিলনাডুৰ এজন ভদ্ৰলোকক কাশী বিশ্বনাথ ট্ৰাষ্টৰ ট্ৰাষ্টী বনোৱা হৈছে, এয়াও প্ৰেম। এই সকলোবোৰ প্ৰচেষ্টাই এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ মনোভাৱক শক্তিশালী কৰিবলৈ গৈ আছে।
সতীৰ্থসকল,
তামিল সাহিত্যই আমাক অতীতৰ জ্ঞানৰ লগতে ভৱিষ্যতৰ বাবে প্ৰেৰণা দিয়ে। তামিলনাডুত এনে সাহিত্য আছে, ইয়াৰে বহুকেইখন ২০০০ বছৰতকৈও অধিক পুৰণি। উদাহৰণ স্বৰূপে সংগম সাহিত্যৰ পৰা প্ৰকাশ পাইছে যে প্ৰাচীন তামিলনাডুত বহু প্ৰকাৰৰ বাজৰা ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। প্ৰাচীন তামিল সাহিত্য ‘অগনানুৰু’ত বাজৰাৰ পথাৰ উল্লেখ আছে। মহান তামিল কবি অৱ্ৱায়াৰে ইয়াৰ বিষয়ে এটা সুন্দৰ কবিতাত লিখিছে, সুস্বাদু ‘ভাৰাগু আৰিছি চোৰু’। আজিও যদি কোনোবাই নৈবেদ্য বুলি ভগৱান মুৰুগানে কোনটো খাদ্য ভাল পায় বুলি সুধিলে উত্তৰটো হ’ল ‘তিনুম টিনাই মাভুম’। আজি ভাৰতৰ উদ্যোগত সমগ্ৰ বিশ্বই আমাৰ হাজাৰ বছৰীয়া বাজৰাৰ পৰম্পৰাৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰিছে। মই বিচাৰিম যে আজি আমাৰ নতুন বছৰৰ এটা সংকল্প বাজৰাৰ সৈতেও জড়িত। আমাৰ সংকল্প হ’ব লাগে যে আমি আমাৰ খাদ্যত বাজৰাৰ স্থান ঘূৰাই দিম আৰু আনকো একে কাম কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিম।
সতীৰ্থসকল,
এতিয়াৰ পৰা কিছু সময়ৰ পিছত ইয়াত তামিল শিল্পীৰ অভিনয় প্ৰদৰ্শন হ’ব। আমাৰ শিল্প-সংস্কৃতি চহকী ঐতিহ্যৰো প্ৰতীক। ইয়াক সমগ্ৰ বিশ্বলৈ লৈ যোৱা, প্ৰদৰ্শন কৰাটো আমাৰ কৰ্তব্য। লগতে, সময়ৰ লগে লগে এই শিল্পৰূপসমূহ কেনেদৰে সম্প্ৰসাৰিত হয়, সেই বিষয়েও আমি গুৰুত্ব দিয়া উচিত। আজিৰ নৱ প্ৰজন্মৰ মাজত যিমানেই জনপ্ৰিয় হ’ব সিমানেই পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মলৈও আগবঢ়াব। গতিকে যুৱক-যুৱতীসকলক এই কলাৰ বিষয়ে কোৱা, তেওঁলোকক শিকোৱাটো আমাৰ সামূহিক দায়িত্ব। আৰু মই সুখী যে আজিৰ অনুষ্ঠানটোও ইয়াৰ এক ডাঙৰ নিদৰ্শন হৈ পৰিছে।
ভাই-ভনী,
স্বাধীনতাৰ প্ৰাকক্ষণত আমাৰ তামিল ঐতিহ্যৰ বিষয়ে জানি জাতি আৰু বিশ্বৰ লগত গৌৰৱেৰে ভাগ-বতৰা কৰাটো আমাৰ দায়িত্ব। এই ঐতিহ্য আমাৰ ঐক্য আৰু ‘জাতি প্ৰথম’ৰ মনোভাৱৰ প্ৰতীক। আমি তামিল সংস্কৃতি, সাহিত্য, ভাষা আৰু তামিল পৰম্পৰাক অবিৰতভাৱে আগুৱাই নিব লাগিব। এই অনুভৱেৰে মোৰ কথা শেষ কৰি দিওঁ। আকৌ এবাৰ আপোনালোক সকলোকে পুট্টাণ্ডুৰ বাবে বহুত বহুত অভিনন্দন আৰু লগতে মুৰুগান জীক ধন্যবাদ জনাইছো মোক এই গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ সুযোগ দিয়াৰ বাবে।আপোনালোক সকলোকে বহুত বহুত শুভেচ্ছা জনাইছো।
অশেষ ধন্যবাদ।