Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
PM to address the post-budget webinar on ‘PM VIshwakarma KAushal Samman (PM VIKAS)’ on 11th March,2023
It is a part of 12 post-budget webinars being organized by government to seek ideas for implementation of budgetary announcements
Webinar will have 4 breakout sessions covering the Budget announcement for the MSME sector, PM VIshwakarma KAushal Samman (PM VIKAS), This will involve holding discussions and deliberations with regard to design, structure, and implementation of the new scheme
10 MAR 2023 3:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi will address the post-budget webinar on ‘PM VIshwakarma KAushal Samman (PM VIKAS)’ on 11th March , 2023 at around 10 AM. It is a part of a series of 12 post-budget webinars being organised by the Government of India to seek ideas and suggestions for effective implementation of the initiatives announced in the Union Budget. ‘PM VIshwakarma KAushal Samman (PM VIKAS)’ aims at improving the quality, scale and reach of products/services of artisans/crafts people by integrating them with the domestic and global value chains.
The webinar will have 4 breakout sessions covering the following themes :
1. Access to affordable finance, including incentives for digital transactions and social security
2. Advanced skill training and access to modern tools and technology
3. Marketing support for linkages with domestic and global markets
4. Structure of the scheme, identification of beneficiaries and implementation framework
Besides Ministers and Secretaries of the concerned Central Government Ministries, a host of stakeholders drawn from the industry, artisans, financial institutions, experts, entrepreneurs and associations along with officials of State governments and attached offices of the Ministries of MSME and Textiles would attend these webinars and contribute through suggestions for better implementation of budgetary announcement.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
পি.এম.না মার্চ ১১, ২০২৩দা ‘পি.এম. বিশ্বাকর্ম কৌশল সম্মান (পি.এম. বিকাস)’ হায়বা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংগনি
মসি বজেৎতা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী ৱাখল্লোন খোমজিন্নবা সরকারনা শিনবা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনার ১২গী শরুক অমনি
ৱেবিনার অসিদা এম.এস.এম.ই সেক্তর, পি.এম. বিশ্বাকর্ম কৌশল সম্মান (পি.এম. বিকাস)কীদমক বজেৎতা লাউথোকখিবশিং অদু কোনশিল্লিবা ব্রেক আউৎ সেসন ৪ পাঙথোক্কনি, মসিদা অনৌবা স্কিমগী দিজাইন, স্ত্রকচর অমসুং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগা মরী লৈনবা খন্ন-নৈনবা অমসুং দেলিবরেসনশিং পাঙথোকপা য়াওগনি
10 MAR 2023 3:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ১১ ২০২৩গী অয়ুক পুং ১০রোম তারকপদা ‘পি.এম. বিশ্বাকর্ম কৌশল সম্মান (পি.এম. বিকাস)’ হায়বা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংগনি। মসি কেন্দ্রগী বজেৎতা লাউথোকখিবা থৌশিলশিং নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী ৱাখল্লোনশিং অমসুং সজেসনশিং লৌনবা ভারত সরকারনা পাঙথোকপা বজেৎ মতুংগী ৱেবিনার ১২গী সিরিজ অমগী শরুক্নি। ‘পি.এম. বিশ্বাকর্ম কৌশল সম্মান (পি.এম. বিকাস)’না দোমেস্তিক অমসুং গ্লোবেল ভেল্যু চেনশিংগা লোয়ননা আর্তিসেনশিং/খুৎহৈবা মীওইশিংগা ইন্তিগ্রেৎ তৌদুনা মখোয়গী প্রদক্তশিং/সর্ভিসশিংগী ক্বালিতী, স্কেল অমসুং রীচ হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্মি।
ৱেবিনার অসিদা মখাদা পীরিবা থিমশিং অসি কোনশিল্লিবা ব্রেক আউৎ সেসন ৪ য়াওগনি:
১. দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং অমসুং সোসিএল সেক্যুরিতীগীদমক ইনসেন্তিবশিং য়াওনা এফোর্দেবল ফাইনান্স এক্সেস তৌবা ফংহনবা
২. এদভান্স স্কিল ত্রেনিং অমসুং মোদর্ন তুল অমদি তেক্নোলোজী এক্সেস তৌবা ফংহনবা
৩. দোমেস্তিক অমসুং গ্লোবেল মার্কেৎশিংগা লোয়ননা লিঙ্ক তৌনবা মার্কেতিং সপ্পোর্ত পীবা
৪. স্কিমগী স্ত্রকচর, বেনিফিসরীশিং মশক খঙদোকপা অমসুং ফ্রেমৱার্ক ইমপ্লিমেন্ত তৌবা
মরী লৈনবা কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়শিংগী মন্ত্রীশিং অমসুং সেক্রেতরীশিংগী মথক্তা রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা ইন্দস্ত্রী, আর্তিসেনশিং, ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিং, এক্সপর্তশিং, ওন্তপ্রিনোরশিং অমসুং এসোসিএসনশিংগী স্তেকহোল্দরশিং অমসুং এম.এস.এম.ই. অমসুং তেক্সতাইল্স মন্ত্রালয়শিংনা ৱেবিনারশিংদা শরুক য়াগনি অমসুং বজেৎতা লাউথোকখিবশিং নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক সজেসনশিং পীদুনা শরুক তমগনি।