Prime Minister's Office
PM thanks world leaders for their greetings on India’s 74th Republic Day
26 JAN 2023 9:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has thanked world leaders for their greetings on India’s 74th Republic Day.
In response to a tweet by the Prime Minister of Australia, the Prime Minister said;
"Thank you Prime Minister @AlboMP. Greetings to you and to the friendly people of Australia on Australia Day."
In response to a tweet by the Prime Minister of Nepal, the Prime Minister said;
"Thank You @cmprachanda ji for your warm wishes!"
In response to a tweet by the Prime Minister of Bhutan, the Prime Minister said;
"Thank you @PMBhutan Dr. Lotay Tshering for your warm wishes! India is committed to its unique partnership with Bhutan for progress and prosperity of both our nations."
In response to a tweet by the President of Maldives, the Prime Minister said;
"Thank you for your warm greetings, President @ibusolih. Glad to see the sustained progress achieved by India-Maldives partnership, underpinned by common democratic values."
In response to a tweet by the Prime Minister of Israel, the Prime Minister said;
"Thank you for your warm wishes for India's Republic Day, PM @netanyahu. Look forward to further strengthening our strategic partnership."
In response to a tweet by the President of France, the Prime Minister said;
"Grateful for your warm greetings my dear friend @EmmanuelMacron on India’s Republic Day. I share your commitment to work together for success of India’s G20 Presidency & 25th anniversary of India-France Strategic Partnership. India and France together are a force for global good."
In response to a tweet by the Prime Minister of Mauritius, the Prime Minister said;
"Thank you, PM @KumarJugnauth. In our shared journey as modern Republics, our two countries have been partnering closely in people-centred development.
Looking forward to taking our cherished partnership with Mauritius to even greater heights."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতকী ৭৪শুবা গনতন্ত্র দিবসতা মখোয়না য়াইফ-পাউজেলশিং পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী লুচিংবশিং থাগৎখ্রে
26 JAN 2023 9:02PM by PIB Imphal
ভারতকী ৭৪শুবা গনতন্ত্র দিবসতা মখোয়না য়াইফ-পাউজেলশিং পীরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী লুচিংবশিং থাগৎখ্রে।
অস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“প্রধান মন্ত্রী @AlboMP অদোম থাগৎচরি। অস্ত্রেলিয়া নুমিত্তা অদোম অমসুং অস্ত্রেলিয়াগী নুংশিরবা মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি”।
নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক @cmprachanda জি অদোম থাগৎচরি”।
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক @PMBhutan দোক্তর লোতে সেরিং থাগৎচরি! ঐখোয়গী লৈবাক অনিমক চাউখৎনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফনবা ভুতানগা লৈনবা অখন্নবা মরীদা ভারতনা থাজবা থম্লি”।
মালদিবসকী রাস্ত্রপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক রাস্ত্রপতি @ibusolih থাগৎচরি। মান্নবা গনতন্ত্রগী মগুনশিংদা থাজবা থমদুনা, ভারত-মালদিবসকী অচেৎপা মরী লেপ্তনা চাউখৎলকপা উবদা হরাওই”।
ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ভারতকী গনতন্ত্র দিবসগীদমক অদোমগী য়াইফ-পাউজেলগীদমক প্রধান মন্ত্রী @netanyahu থাগৎচরি। ঐখোয়গী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরী হে্ন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থাজবা থম্লি”।
ফ্রান্সকী রাস্ত্রপতিগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ভারতকী গনতন্ত্র দিবসতা অদোমগী য়াইফ-পাউজেল পীরকপগীদমক ঐগী নুংশিরবা মরুপ @EmmanuelMacron থাগৎচরি। ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্দ ওইবা অমসুং ভারত-ফ্রান্সকী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবা মরীগী চহি ২৫ মপুংফারকপা থৌরম মাইপাক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ঐনা অদোমগী থাজবা থম্লি। ভারত অমসুং ফ্রান্সকী অপুনবা অসি মালেমগী য়াইফনবা শক্তি অমনি”।
মৌরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রীগী ত্বিৎ অমগী পাউখুম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“প্রধান মন্ত্রী @KumarJugnauth অদোম থাগৎচরি। ঐখোয় নিংতম্বা ফংখিবা লৈবাকশিং ওইনা, মীয়ামগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক ঐখোয়গী লৈবাক অনি পুন্না থবক তৌমিন্নরি”।
মৌরিসিয়সকা লৈনবা ঐখোয়গী অচেৎপা মরী অহেন্না ৱাংবা থাকশিংদা পুখৎনবা থাজবা থম্লি”।