Prime Minister's Office
PM expresses happiness on declining cases of Kala Azar disease
Also shares his Mann Ki Baat’s excerpts on the Kala Azar disease
06 JAN 2023 5:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his happiness on the declining cases of Kala Azar disease. Shri Modi also shared his Mann Ki Baat’s excerpts on the Kala Azar disease.
Responding to a tweet by Union Health Minister, Dr Mansukh Mandaviya, the Prime Minister said;
“Encouraging trend...let us keep at it and eliminate Kala Azar.
Also sharing what I had spoken on this subject during last month's #MannKiBaat.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কালা অজার লায়নাকী কেসশিং হন্থরকপদা প্রধান মন্ত্রী হরাওবা ফোঙদোকখ্রে
কালা অজার লায়নাগী মতাংদা মহাক্না মন কি বাত্তা পীখিবা ৱারোলশিংশু ফোঙদোকখি
06 JAN 2023 5:20PM by PIB Imphal
কালা অজার লায়নাগী কেস মশিং হন্থরকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হরাওবা ফোঙদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা কালা অজার লায়নাগী মতাংদা মহাক্না মন কি বাত্তা পীখিবা ৱারোলশিংশু ফোঙদোকখি।
য়ুনিয়ন হেল্থ মিনিস্তর, দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়াগী ত্বিৎ অমগী পাউখুমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা অমনি… ঐখোয় মসি থবক ওইনা পাংথোক্লসি অমসুং কালা অজার মুৎথৎলসি।
হৌখিবা থাগী #MannKiBaatতা হিরম অসিগী মতাংদা ঐনা ঙাংখিবা অদু ফোঙদোক্লি।