Prime Minister's Office
PM speaks on telephone with His Excellency Volodymyr Zelenskyy, President of Ukraine
26 DEC 2022 8:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Volodymyr Zelenskyy, President of Ukraine.
The President of Ukraine conveyed his best wishes for India's Presidency of the G20. Prime Minister explained the main priorities of India's G20 Presidency, including giving a voice to the concerns of developing nations on issues like food and energy security.
The two leaders discussed opportunities for strengthening bilateral cooperation. Prime Minister requested Ukraine authorities to facilitate arrangements for the continued education of Indian students who had to return from Ukraine earlier this year.
The leaders also exchanged views about the ongoing conflict in Ukraine. Prime Minister Modi strongly reiterated his call for an immediate cessation of hostilities, and said that both sides should revert to dialogue and diplomacy to find a lasting solution to their differences. Prime Minister also conveyed India's support for any peace efforts, and assured India's commitment to continue providing humanitarian assistance for affected civilian population.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না য়ুক্রেনগী রাস্ত্রপতি হিস এক্সিলেন্সী বোলোদিমির জেলেন্সকীগা তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে
26 DEC 2022 8:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি য়ুক্রেনগী রাস্ত্রপতি, হিস এক্সিলেন্সী বোলোদিমির জেলেন্সকীকা তেলিফোন্দা ৱারী শাখ্রে।
য়ুক্রেনগী রাস্ত্রপতিনা ভারতকী জি২০ প্রসিদেন্সীগীদমক য়াইফ-পাউজেল পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা চীঞ্জাক অমদি ইনর্জী সেক্যুরিতী অসিগুম্বা সমস্যাশিংদা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংনা মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং অসিগী মতাংদা ৱাখল্লোন ফোঙদোকপা য়াওনা ভারতকী জি২০ প্রসিদেন্সীগী মরু ওইবা হীরমশিংগী মতাংদা পাউদমখি।
লুচিংবা অনিনা বাইলেতরেল কোওপরেসন মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খুদোংচাবশিংগী মতাংদা খন্নখি। প্রধান মন্ত্রীনা য়ুক্রেন ওথোরিতীশিংদা চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা য়ুক্রেনদগী হল্লকখিবা ভারতকী মহৈরোয়শিংগী এজুকেসন মখা চত্থনবা শিল-লাংবীনবা হায়জখি।
লুচিংবশিংনা য়ুক্রেন্দা হৌজিক ওইরিবা তংদু লৈতাদবা ফীভম অসিগী মতাংদসু ৱাখল্লোন ফোঙদোক্নখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হিংসা অসি খুদক্তা লেপ্নবা মহাক্কী অপাম্বা অদু অকনবা মওংদা নৌহৌননা ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্না হায় নাকল অনিমক্না মখোয়গী খেন্নবশিং অদুগী তুং কোইগদবা ৱারোইশিন অমা থিনবা দাইলোগ অমসুং দিপ্লোমেসীদা হল্লক্নবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা শান্তি পুরক্নবা হোৎনবদা ভারতনা অঙম্বা মতেং পাংগনি হায়খি অমসুং ভারতনা অৱাবা তারবা মীচম মীয়ামদা হ্যুমেনিতরিয়ন এসিস্তেন্স মখা তানা পীগনি হায়না থাজবা পীখি।