ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟୁକ୍ରେନ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହା ମହିମ ଭୋଲୋଡିମିର ଜେଲେନସ୍କିଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନରେ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
27 DEC 2022 10:38AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ୟୁକ୍ରେନର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାନ୍ୟବର ଭୋଲୋଡିମିର ଜେଲେନସ୍କିଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ୍ ରେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି।
ୟୁକ୍ରେନର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଜି -20 ର ଭାରତର ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଶକ୍ତି ନିରାପତ୍ତା ଭଳି ବିକାଶଶୀଳ ରାଷ୍ଟ୍ରଗୁଡିକର ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ସ୍ୱର ଦେବା ସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତର ଜି -20 ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାର ମୁଖ୍ୟ ପ୍ରାଥମିକତା ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି।
ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ମଜବୁତ କରିବାର ସୁଯୋଗ ଉପରେ ଦୁଇ ନେତା ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ। ଚଳିତ ବର୍ଷ ପ୍ରାରମ୍ଭରେ ୟୁକ୍ରେନରୁ ଫେରିବାକୁ ଥିବା ଭାରତୀୟ ଛାତ୍ରମାନଙ୍କ ନିରନ୍ତର ଶିକ୍ଷା ପାଇଁ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୟୁକ୍ରେନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ।
ୟୁକ୍ରେନରେ ଚାଲିଥିବା ବିବାଦ ବିଷୟରେ ନେତାମାନେ ମଧ୍ୟ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ। ତୁରନ୍ତ ଯୁଦ୍ଧ ବନ୍ଦ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାଙ୍କ ଆହ୍ବାନକୁ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ ଦୋହରାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ମତଭେଦର ସ୍ଥାୟୀ ସମାଧାନ ପାଇଁ ଉଭୟ ପକ୍ଷ କଥାବାର୍ତ୍ତା ଏବଂ କୂଟନୈତିକ ସ୍ତରକୁ ଫେରିବା ଉଚିତ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି। ଯେ କୌଣସି ଶାନ୍ତି ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ଭାରତର ସମର୍ଥନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରଭାବିତ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଇଁ ମାନବିକ ସହାୟତା ଜାରି ରଖିବାକୁ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି।

Prime Minister's Office
PM speaks on telephone with His Excellency Volodymyr Zelenskyy, President of Ukraine
26 DEC 2022 8:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Volodymyr Zelenskyy, President of Ukraine.
The President of Ukraine conveyed his best wishes for India's Presidency of the G20. Prime Minister explained the main priorities of India's G20 Presidency, including giving a voice to the concerns of developing nations on issues like food and energy security.
The two leaders discussed opportunities for strengthening bilateral cooperation. Prime Minister requested Ukraine authorities to facilitate arrangements for the continued education of Indian students who had to return from Ukraine earlier this year.
The leaders also exchanged views about the ongoing conflict in Ukraine. Prime Minister Modi strongly reiterated his call for an immediate cessation of hostilities, and said that both sides should revert to dialogue and diplomacy to find a lasting solution to their differences. Prime Minister also conveyed India's support for any peace efforts, and assured India's commitment to continue providing humanitarian assistance for affected civilian population.