Prime Minister's Office
PM pays floral tributes to the statues of saint poet Sri Kanaka Dasa and Maharshi Valmiki at Vidhana Soudha, Bengaluru
11 NOV 2022 11:09AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid floral tributes to the statues of saint poet Sri Kanaka Dasa and Maharshi Valmiki at Vidhana Soudha, Bengaluru today.
After paying tributes to Sri Kanaka Dasa, the Prime Minister tweeted: “Today, on the auspicious occasion of Kanaka Dasa Jayanti, I paid homage to Sri Kanaka Dasa in Bengaluru. We will always be grateful to him for showing us the path of Bhakti, enriching Kannada literature and giving us a message of social unity.”
The Prime Minister also tweeted about paying tributes to Maharshi Valmiki.
PM Modi was accompanied by the Chief Minister of Karnataka, Shri Basavaraj Bommai and the Governor of Karnataka, Shri Thawar Chand Gehlot among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলুরুগী বিধান সৌধাদা লম্বোইবা কবী শ্রী কনক দাস অমসুং মহর্শি বাল্মীকিগী মীতমশিংদা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
11 NOV 2022 11:09AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি বেঙ্গলুরুগী বিধান সৌধাদা লম্বোইবা কবী শ্রী কনক দাসা অমসুং মহর্শি বাল্মীকিগী মীতমশিংদা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে।
শ্রী কনক দাসতা ইকাই খুম্নবা উৎলবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা ত্বিত তৌখি: “ঙসি কনক দাস জয়েন্তিগী য়াইফরবা থৌরম অসিদা ঐহাক্না বেঙ্গলুরুদা শ্রী কনক দাসতা ইকাই খুম্নবা উৎচরি। ঐখোয়দা ভক্তিগী লম্বী তাকপীরম্বা, কন্নরা সাহিত্য চাউখৎহল্লম্বা অমসুং খুন্নাইগী অপুনগী ওইবা পাউজেল পীবীরম্বগীদমক ঐখোয়না মতম চুপ্পদা মহাকপু তৌবীমল খঙবা উৎচগনি।”
প্রধান মন্ত্রীনা মহর্শি বাল্মীকিদা ইকাই খুম্নবা উৎপগীসু ত্বিত তৌখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীবু কর্নাতকাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বসবরাজ বোম্মাই অমসুং কর্নাতকাগী রাজ্যপাল, শ্রী থাৱর চন্দ গহলোৎনা লোয়নখি।